Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny, prosil bych o radu, rady jaké hodinky vybrat. Cena do 10 000 Kč, vodotěsnost min 100m, větší rozměry. Měl jsem vybrané JACQUES LEMANS ale po přečtení několika for jsem našel spíše kritiku do oka mi padly např tyto http://www.hodinky.c...09-1-1485g.html Naopak celkem slušně se tu hodnotí ORIENTY a ty jsem našel tyto http://www.hodinky.c...-ceu07005w.html . Snem jsou Citizeny např. http://www.hodinky.c...0-60e-e210.html ale v 20 tis. se mi za hodinky nechce. Nemá někdo zkušenost s Citizeny ze zahraničí ( aktivně objednávám jen na ebayi ) a proč se cena pohybuje do 500 USD např. zde http://zkracene.cz/2PPP a nebo http://zkracene.cz/nDjk oproti http://zkracene.cz/Sfty . Díky za ztrátu času a rady ještě k cenové relaci 10 tis je fakt maximum určené spíš pro citizeny jinak bych se rád vešel do 7 tis.

Odesláno

ahoj Lajko :)

ak hladas nieco pre laika, mnohi ta nasmeruju na SEIKO, to bude otazka casu...poziadavky WR, a velkosti je dost malo na uzsi vyber. Vyuzijes chrono? Alebo Ti ide len o zaplneny cifernik vacsich priemerov?

Citizeny su v pohode, dobry vyber - ale vyssia rada, preto si cenu uz musis prebrat sam, mal som Citizeny EcoDrive Promaster za cca 15 000 (v akcii dones stare hodinky = -20%) a nikdy som nelutoval. U prveho typu Citizen, v reale mi trochu vadili subrucicky, ktore su umiestnene na okruhu hlavnej hodinovej a minutovej rucicky.

JLemans - tie sa mi nepacia vobec. Na kozi dajme tomu - puzdro vynikne viac, ale aj tak.

Odesláno

ahoj Lajko :)

ak hladas nieco pre laika, mnohi ta nasmeruju na SEIKO, to bude otazka casu...poziadavky WR, a velkosti je dost malo na uzsi vyber. Vyuzijes chrono? Alebo Ti ide len o zaplneny cifernik vacsich priemerov?

Citizeny su v pohode, dobry vyber - ale vyssia rada, preto si cenu uz musis prebrat sam, mal som Citizeny EcoDrive Promaster za cca 15 000 (v akcii dones stare hodinky = -20%) a nikdy som nelutoval. U prveho typu Citizen, v reale mi trochu vadili subrucicky, ktore su umiestnene na okruhu hlavnej hodinovej a minutovej rucicky.

JLemans - tie sa mi nepacia vobec. Na kozi dajme tomu - puzdro vynikne viac, ale aj tak.

díky Chrono bych upředňostňoval a Seika se mi moc nelíbí nebo jsem spíš nenašel nějakej "dobrej " tip a pro upřesnění bych byl radši kdyby nebyli quartz ( nechtěl bych měnit baterku) i když u fossil co sem měl ted jsem to dělal jednou za dva roky. Jaký jiný požadavky nebo upřesnění bych měl ještě dodat :-) A vím že je to laik chtěl sem to jen počeštit s sem za vola neva :-)

Odesláno

v pohode mne to pripomenulo kozmo psov Lajka Belka atd tak som trochu podpichol. :)

Ine poziadavky?

- tvar puzdra - okruhle, hranate?

- vacsie - co to znamena? vacsie priemerom 44mm, 46mm, 52mm? aspon zadaj hranicne velkosti

- bezne nosenie alebo viac sportove (diversky)?

- citatelnost cifra - len indexy, alebo full cislice, alebo cislice + indexy?

- datumovka - len datum, alebo den+datum?

- tah, remen?

- aky strojcek - chces hacking - tzn pri nastavovani casu sa ti sekundovka zastavi? chces automaty? alebo manualny natah?

- nemyslel si system ECodrive, ze tym nepotrebujes menit bateriu? Ale aj ECOdrive ma akumulator, ktory sa casom opotrebuva, myslim, ze po cca 10r ti ho v ramci udrzby vymenia.

z automatov v tvojej cenove poziadavke sa mi velmi pacia nechrono Seiko SRP043 alebo SNKF11K1

fotky - www.skywatches.com, philippinewatchclub.org/forum member alx, dale iranon

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Do desitky mozna sezenes rusky mechanicky chronograph. Treba Aviator kdyz budes mit stesti...

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno (upraveno)

v pohode mne to pripomenulo kozmo psov Lajka Belka atd tak som trochu podpichol. :)

Ine poziadavky?

- tvar puzdra - okruhle, hranate?

- vacsie - co to znamena? vacsie priemerom 44mm, 46mm, 52mm? aspon zadaj hranicne velkosti

- bezne nosenie alebo viac sportove (diversky)?

- citatelnost cifra - len indexy, alebo full cislice, alebo cislice + indexy?

- datumovka - len datum, alebo den+datum?

- tah, remen?

- aky strojcek - chces hacking - tzn pri nastavovani casu sa ti sekundovka zastavi? chces automaty? alebo manualny natah?

- nemyslel si system ECodrive, ze tym nepotrebujes menit bateriu? Ale aj ECOdrive ma akumulator, ktory sa casom opotrebuva, myslim, ze po cca 10r ti ho v ramci udrzby vymenia.

z automatov v tvojej cenove poziadavke sa mi velmi pacia nechrono Seiko SRP043 alebo SNKF11K1

fotky - www.skywatches.com, philippinewatchclub.org/forum member alx, dale iranon

větší 48mm a víc, pouzro spíš kulaté hranatý jsem nikdy neměl, spíš běžný nošení k triku a jeansám :-), ciferník mi je jedno chtěl bych ale chrono, stačí mi den v měsíci, řemínek bych nechtěl koženej ani gumovej ale kdyby byl náhradní koženej tak to by se mi líbilo ale nevím jestli to existuje, 10 let je až až po 3-5 letech koupím nové takže chci asi ty quartzy abych něco ušetřil, ty seiko SNKF nejsou špatný ale asi sem přestřelil s těma automatama a chtěl bych radši quartz díky za trpělivost se mnou :-)

Upraveno uživatelem kanyon1003
Odesláno

Kupuješ si svoje první pořádný hodinky,tak to neuspěchej.Mrkni se sem-jsou to ruský hodinky,ale kvalita je dost dobrá.Máš tam chrona,sice v manuálu,ale pokud s hodinkami spíš,tak jako já,tak není nic lepšího,než usínat u tikotu hodinek.Pokud si koupíš quartz,tak ti to časem stejně nedá a koupíš nějakou mechaniku-je to o tom pocitu.....

Ty orienty co jsi měl prve ve výběru,nejsou špatné-mě na nich překvapila rezerva chodu a přesnost.Taky se dobře nosí a jen tak někdo je nemá a hlavně v tvém limitu máš s těmito ještě jedny-atˇ žije chronobundus :notworthy:

Odesláno

Souhlas s předchozím příspěvkem - do 10 tis. se dají pořídit ruské chronografy taky třeba TADY.

Jinak ty Citizeny jsou např. ZDE a při dnešním kurzu se do limitu v pohodě vejdeš i s poštovným a DPH.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...