t2 Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2011 Tak jsem změřil přesnost tří kalibrů Prim quartz a to cal. 200, cal. 210, a jednoho digitálního ( toho s jednoduším displayem). Výsledky zobrazují zprůměrovanou odchylku za měsíc. Test běžel po dobu šesti měsíců pro cal. 210 + digi a pět měsíců pro cal. 200. V tomto časovém rozmezí byly hodinky uloženy vedle sebe ve vytrínce v pokojové teplotě a nebyly nošeny. Bohužel každý typ hodinek mám jen v jednom exempláři takže nemohu porovnat a zprůměrovat více kusů. Ale i tak si myslím, že výsledky stojí za podívání. Nuže k číslům: Cal. 200 +23,2 sec / měsíc Cal. 210 +27,5 sec / měsíc Digi - 48 sec / měsíc Závěrem jetli někdo máte ve sbírce cal. 200 / 210 a chtělo by se vám se s tím dělat tak sem můžete přihodit svoje výsledky. Nebo i třeba quartz ze sportů2 tak samo taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Přidávám se ke sledování, seřídil jsem je naposledy 17.2.2011 a uvidíme, co to za čas udělá. Jenom doufám, že mě nezvadnou baterky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Posháním baterky a přidám se. A nestálo by za to je zkusit ještě doladit? Pokud se nemýlím, tak mají štelování rychlosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2011 (upraveno) Tak jsem změřil přesnost tří kalibrů Prim quartz a to cal. 200, cal. 210, a jednoho digitálního ( toho s jednoduším displayem). Výsledky zobrazují zprůměrovanou odchylku za měsíc. Test běžel po dobu šesti měsíců pro cal. 210 + digi a pět měsíců pro cal. 200. V tomto časovém rozmezí byly hodinky uloženy vedle sebe ve vytrínce v pokojové teplotě a nebyly nošeny. Bohužel každý typ hodinek mám jen v jednom exempláři takže nemohu porovnat a zprůměrovat více kusů. Ale i tak si myslím, že výsledky stojí za podívání. Nuže k číslům: Cal. 200 +23,2 sec / měsíc Cal. 210 +27,5 sec / měsíc Digi - 48 sec / měsíc Jak u kal.200,210 tak u digitálních hodinek je součástí elektrobloku kapacitní kondenzátor - trimr, kterým je možné upravit přesnost chodu. Je to miniaturní kulatá součástka, která leží v ose hřídele řízení a má ve svém středu drážku pro hodinářský šroubovák. Nejlepší je zajít do hodinářství a tam si nechat pomocí quartztimeru přesnost nastavit. Lze to i v domácích podmínkách, ale příliš bych to nedoporučoval. Upraveno 30. března 2011 uživatelem accutron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2011 Tak jsem změřil přesnost tří kalibrů Prim quartz a to cal. 200, cal. 210, a jednoho digitálního ( toho s jednoduším displayem). Výsledky zobrazují zprůměrovanou odchylku za měsíc. Test běžel po dobu šesti měsíců pro cal. 210 + digi a pět měsíců pro cal. 200. V tomto časovém rozmezí byly hodinky uloženy vedle sebe ve vytrínce v pokojové teplotě a nebyly nošeny. Bohužel každý typ hodinek mám jen v jednom exempláři takže nemohu porovnat a zprůměrovat více kusů. Ale i tak si myslím, že výsledky stojí za podívání. Nuže k číslům: Cal. 200 +23,2 sec / měsíc Cal. 210 +27,5 sec / měsíc Digi - 48 sec / měsíc Závěrem jetli někdo máte ve sbírce cal. 200 / 210 a chtělo by se vám se s tím dělat tak sem můžete přihodit svoje výsledky. Nebo i třeba quartz ze sportů2 tak samo taky. Tak to je tedy dost velka bida. Moje casia jsem dobry 2roky nesteloval a jdou tusim nejak minutu dopredu, ale nejak jsem to nemeril. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2011 Tak to je tedy dost velka bida. Moje casia jsem dobry 2roky nesteloval a jdou tusim nejak minutu dopredu, ale nejak jsem to nemeril. No jo ,ale tyhle hodinky jsou už takový babičky. S novejma Casiama asi opravdu měřit nelze. Ikdyž se starejma jo jedny mi dělají +1min16sec měsíčně.( GMW 15 modul 832 ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2011 Jak u kal.200,210 tak u digitálních hodinek je součástí elektrobloku kapacitní kondenzátor - trimr, kterým je možné upravit přesnost chodu. Je to miniaturní kulatá součástka, která leží v ose hřídele řízení a má ve svém středu drážku pro hodinářský šroubovák. Nejlepší je zajít do hodinářství a tam si nechat pomocí quartztimeru přesnost nastavit. Lze to i v domácích podmínkách, ale příliš bych to nedoporučoval. Asi je nechám jak jsou, používám je spíš jen na kochání a velice málo kdy je beru na ruku. Ale o spoustě primek se tu psalo moc moc informací, ale o quartzu moc ne. Nemohl bys kouknout do archivu a zkusit něco vyšťourat? Možná nejsem sám kdo by to chtěl číst. dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2011 Tak jsem byl dnes nucen udělat aspoň nějaký mezivýpočet po čtyřech měsících, protože digitálkám samozřejmě chcípla baterka Nicméně už nějaké závěry mám : společenské Primky s cal 210 se zpožďují o 32,5 sec za měsíc sportky, se stejným kalibrem dělají 11,8 sec za měsíc do minusu.Každopádně je vidět, že by se strojek dal naladit a na svůj věk to není vůbec špatný výsledek.Až budu měnit baterky, zkusím si s s naladěním pohrát a pak se uvidí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2011 Tak jsem se taky podíval;) 38s + za 62 dnů.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Ahoj! Byly mi přenechány primky bez baterky a já bych se tedy rád zeptal, jaká baterie do těchto hodinek patří. Ví to někdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se