Přejít na obsah

Přesnost quartzových kalibrů Prim

Doporučené příspěvky

Tak jsem změřil přesnost tří kalibrů Prim quartz a to cal. 200, cal. 210, a jednoho digitálního ( toho s jednoduším displayem). Výsledky zobrazují zprůměrovanou odchylku za měsíc. Test běžel po dobu šesti měsíců pro cal. 210 + digi a pět měsíců pro cal. 200. V tomto časovém rozmezí byly hodinky uloženy vedle sebe ve vytrínce v pokojové teplotě a nebyly nošeny. Bohužel každý typ hodinek mám jen v jednom exempláři takže nemohu porovnat a zprůměrovat více kusů. Ale i tak si myslím, že výsledky stojí za podívání. Nuže k číslům:

Cal. 200 +23,2 sec / měsíc

Cal. 210 +27,5 sec / měsíc

Digi - 48 sec / měsíc

Závěrem jetli někdo máte ve sbírce cal. 200 / 210 a chtělo by se vám se s tím dělat tak sem můžete přihodit svoje výsledky. Nebo i třeba quartz ze sportů2 tak samo taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

Tak jsem změřil přesnost tří kalibrů Prim quartz a to cal. 200, cal. 210, a jednoho digitálního ( toho s jednoduším displayem). Výsledky zobrazují zprůměrovanou odchylku za měsíc. Test běžel po dobu šesti měsíců pro cal. 210 + digi a pět měsíců pro cal. 200. V tomto časovém rozmezí byly hodinky uloženy vedle sebe ve vytrínce v pokojové teplotě a nebyly nošeny. Bohužel každý typ hodinek mám jen v jednom exempláři takže nemohu porovnat a zprůměrovat více kusů. Ale i tak si myslím, že výsledky stojí za podívání. Nuže k číslům:

Digi - 48 sec / měsíc

Jak u kal.200,210 tak u digitálních hodinek je součástí elektrobloku kapacitní kondenzátor - trimr, kterým je možné upravit přesnost chodu. Je to miniaturní kulatá součástka, která leží v ose hřídele řízení a má ve svém středu drážku pro hodinářský šroubovák. Nejlepší je zajít do hodinářství a tam si nechat pomocí quartztimeru přesnost nastavit. Lze to i v domácích podmínkách, ale příliš bych to nedoporučoval.

post-1228-086244100 1301483199.jpg

Upraveno uživatelem accutron
Odkaz ke komentáři

Digi - 48 sec / měsíc

Závěrem jetli někdo máte ve sbírce cal. 200 / 210 a chtělo by se vám se s tím dělat tak sem můžete přihodit svoje výsledky. Nebo i třeba quartz ze sportů2 tak samo taky.

Tak to je tedy dost velka bida. Moje casia jsem dobry 2roky nesteloval a jdou tusim nejak minutu dopredu, ale nejak jsem to nemeril.

Odkaz ke komentáři

Tak to je tedy dost velka bida. Moje casia jsem dobry 2roky nesteloval a jdou tusim nejak minutu dopredu, ale nejak jsem to nemeril.

No jo ,ale tyhle hodinky jsou už takový babičky. S novejma Casiama asi opravdu měřit nelze. Ikdyž se starejma jo jedny mi dělají +1min16sec měsíčně.( GMW 15 modul 832 )

Odkaz ke komentáři

Jak u kal.200,210 tak u digitálních hodinek je součástí elektrobloku kapacitní kondenzátor - trimr, kterým je možné upravit přesnost chodu. Je to miniaturní kulatá součástka, která leží v ose hřídele řízení a má ve svém středu drážku pro hodinářský šroubovák. Nejlepší je zajít do hodinářství a tam si nechat pomocí quartztimeru přesnost nastavit. Lze to i v domácích podmínkách, ale příliš bych to nedoporučoval.

Asi je nechám jak jsou, používám je spíš jen na kochání a velice málo kdy je beru na ruku. Ale o spoustě primek se tu psalo moc moc informací, ale o quartzu moc ne. Nemohl bys kouknout do archivu a zkusit něco vyšťourat? Možná nejsem sám kdo by to chtěl číst. dík

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak jsem byl dnes nucen udělat aspoň nějaký mezivýpočet po čtyřech měsících, protože digitálkám samozřejmě chcípla baterka :suicide_anim:

Nicméně už nějaké závěry mám : společenské Primky s cal 210 se zpožďují o 32,5 sec za měsíc

sportky, se stejným kalibrem dělají 11,8 sec za měsíc do minusu.

Každopádně je vidět, že by se strojek dal naladit a na svůj věk :wheelchair: to není vůbec špatný výsledek.

Až budu měnit baterky, zkusím si s s naladěním pohrát a pak se uvidí :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...