Matthew Odesláno 1. března 2011 Nahlásit Odesláno 1. března 2011 Pokračuji v třídení "hodinkovnice" (malá krabička plná cibulí a nějakých drobností) po dědovi a rád bych se zeptal na tyhle rusáky. Já neumím ani azbuku, nejprve jsem myslel, že jsou to Moskvy. Dovnitř jsem se bohužel nedostal. Chybí korunka, ale řekl bych, že strojek bude funkční, automaty to sice nejsou, ale po zatřesení se vteřinovka na pár okamžiků rozeběhne. Myslím, že u starých hodinek s mechanickým nátahem je to běžný jev, ale nejsem si jist, jestli se podle toho dá usuzovat na funkčnost strojku.Rozměry jsou docela velké, napadlo mě, že to může být předělávka z cibulí (pouzdro je připraveno na použití pro pásek), ale nejsem si jist. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Tada Odesláno 1. března 2011 Nahlásit Odesláno 1. března 2011 Na pouzdro kapesních molnií někdo naletoval nožky pro řemínek...
NIGHTinGALE Odesláno 1. března 2011 Nahlásit Odesláno 1. března 2011 Já neumím ani azbuku, nejprve jsem myslel, že jsou to Moskvy. Dovnitř jsem se bohužel nedostal. Chybí korunka, ale řekl bych, že strojek bude funkční, automaty to sice nejsou, ale po zatřesení se vteřinovka na pár okamžiků rozeběhne. Molnija, ruční nátah a strojek bude moc hezky dekorovanej.
prukajda Odesláno 2. března 2011 Nahlásit Odesláno 2. března 2011 Kalibr v Molnijích by měl být původně Lip R36.Víc info je třeba tady:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/17925-molnija/page__hl__molnija__st__60Kdysi jsem pořídil od Karlose podobnou stavebnici, včetně korunky, a dopadlo to, myslím, docela hezky:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/24759-molnija-prestavba/
Ciferník Odesláno 2. března 2011 Nahlásit Odesláno 2. března 2011 Tady je můžeš vidět ve slušném stavu Na sovětský výrobek neobyčejně vkusný číselník. Chci taky!
Matthew Odesláno 5. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2011 díky za info nakonec jsem díky vláknu dostal i nabídku, takže s nimi nemusím do bazaru...
Martin.D Odesláno 28. května 2011 Nahlásit Odesláno 28. května 2011 (upraveno) díky za info nakonec jsem díky vláknu dostal i nabídku, takže s nimi nemusím do bazaru... Zdravím, mám po dědovi tyto hodinky Ural. Rád bych se zeptal, jestli by mi je někdo pomohl blíže identifikovat? Zároveň bych se také rád zeptal, jestli neznáte někoho, kdo by se věnoval jejich opravě, potřebují to.. Díky, Martin Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 28. května 2011 uživatelem Martin.D
Karlos Odesláno 28. května 2011 Nahlásit Odesláno 28. května 2011 Tak tohle nemám rád - megafotka s malýma hodinkama uprostřed. Jinak jsou to jednoduché hodinky, servis a údržbu zvládne hravě každý hodinář ve tvém okolí (ale neplést hodináře s měničem baterií). Strojek je upravená verze strojku Molnija z kapesních hodinek. Nevím co víc k identifikaci.
Martin.D Odesláno 28. května 2011 Nahlásit Odesláno 28. května 2011 Tak tohle nemám rád - megafotka s malýma hodinkama uprostřed. Jinak jsou to jednoduché hodinky, servis a údržbu zvládne hravě každý hodinář ve tvém okolí (ale neplést hodináře s měničem baterií). Strojek je upravená verze strojku Molnija z kapesních hodinek. Nevím co víc k identifikaci. Pardon, jsem na foru novacek - vynasnazim se, aby fotky vypadaly lepe i byly decentne velke. Kazopadne dekuji za odpoved. Martin
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se