Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pro mladsi rocniky a pro ty, kteri zatim nemeli tu cest setkat se s hodinkami vyrobenymi v relativne kratke dobe rozkvetu ladickovych strojku, predchudcu quartzu, jsem pribalil video, jak se takovy ladickovy mechanismus projevuje na chodu rucek. Narozdil od 5 nebo 6 tiknuti za vterinu konvencnich strojku tento mechanismus 'tikne' 300x za sekundu. Vysledkem je zcela plynuly pohyb rucek. NAPROSTO plynuly... :smile_anim:

viz:

Odesláno

Ja jsem na první pohled tipoval Speedy MkII, ale pak me zmatl ten chronometr..

No co k tomu rici? Ladicky od Omegy v puvodnim stavu s humrim naramkem jsou super raritka. Radim si je nekam k tem pestrobarevnym Flightmasterum.

Nicmene ja bych je asi nenosil. Na muj vkus je ten design moc poplatny dobe vzniku.

Proste moonwatch je moonwatch. Ale ve sbirce bych je snesl :)

GRATULUJI k originalnimu neobvyklemu kousku.

Odesláno

Mno, přiznám se, že jsem netušil, že se ladičkové dělaly i chronografy. A o chronometr certifikaci jsem neměl taky ani páru - měl jsem za to, že ladičkové strojky jsou relativně nepřesné.

Budeš je nosit?

Měl jsem nějakej čas Mark III a podobně jak píše Organic - krásný hodinky (fakt krásný - celá tahle liga se mi líbí, tzn. Tvoje Omegy, Speedy Mark cokoliv, helmety od Seika, ...), ale ne na nošení. Zkoušel jsem to, snad měsíc jsem se je snažil nosit, ale prostě na tý ruce to nebylo ono. Kdybych byl sbíral, nechal bych si je a jenom točil ve winderu, ale tam jsem zatím nedospěl...

Odesláno

Na ruce vypadaji takto

.

post-5784-083596500 1299242871.jpg

.

Ladickovy stroj je prave velice presny... ja myslim ze vsechny Omegy f300Hz byly certifikovany, ty bez certifikace prodavala Omega pod znackou Titus, ale melo to uplne stejnej kalibr (ESA).

Chronografy delal i Longines, vsecko je to ale stejnej kalibr:

.

post-5784-068291600 1299242867.jpg

Zdroj: Ebay

.

Nosit je samozrejme budu, ale ne porad, vzhledem k problematicke dostupnosti servisu a nahradnich dilu je potreba je setrit... Me se ten 70's design prave libi moc... a takovy Flightmastery... mnam.. to zase holt nekdy priste... :rolleyes:

Nosi se dobre, za nic nezachytavaj jak jsou zaobleny, navic ten humri tah je zaspod pekne hladkej a krasne kopiruje ruku, je to fakt pohodlny...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak vcera prisel dopis.... z Bienne... :smile_anim:

.

.

post-5784-090990500 1300348044.jpg

.

.

Byl v nem prelozenej papir s napisem Omega... :smile_anim:

.

.

post-5784-026245800 1300348049.jpg

.

.

A v nem...

.

.

post-5784-094035300 1300348055.jpg

.

.

Neni bez zajimavosti, ze podle vypisu z archivu moje Speedsonicy nemaji puvodni naramek... je tam napsano Corfam, tedy jeden z druhu umele kuze, ktery byl ovsem tak mizerne kvality ze dnes v podstate neexistuje, nasel jsem jednu fotku:

.

post-5784-087644000 1300348035.jpg

.

Nastesti v mem pripade byl nahrazen tim spravnym 'lobster' nerezovym, vetsinou totiz dochazelo k nejakemu bastleni... pomerne obvykly vysledek je nejaky jiny sice origo tah (vypada jak puvodne z megasonic) nabastleny na ty zbyle prvni clanky puvodniho tahu, pak to vypada takhle hnusne:

.

post-5784-094595300 1300348012.jpg

.

Jedine takhle je to spravne.... :smile_anim:

.

post-5784-095648300 1300348754.jpg

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak velky lobster dostal dnes mensiho bratricka...

Sice bez chronografu, zato ale s megaunikatnim a megavzacnym in-house kalibrem, Megasonic f720Hz, ktery se vyrabel pouze 3 roky. Nejdokonalejsi a zaroven posledni stupen vyvoje ladickoveho strojku u Omegy, asymetricka ladicka, magneticke prevody, presna a okamzita zmena dne i data o pulnoci, hacking s brzdou... a delaj strasnej kraval... pri polozeni na drevenej stolek je to jak zubni vrtacka. :thumbsup_anim:

post-5784-041967600 1302007618.jpg

Odesláno

Tak velky lobster dostal dnes mensiho bratricka...

Sice bez chronografu, zato ale s megaunikatnim a megavzacnym in-house kalibrem, Megasonic f720Hz, ktery se vyrabel pouze 3 roky. Nejdokonalejsi a zaroven posledni stupen vyvoje ladickoveho strojku u Omegy, asymetricka ladicka, magneticke prevody, presna a okamzita zmena dne i data o pulnoci, hacking s brzdou... a delaj strasnej kraval... pri polozeni na drevenej stolek je to jak zubni vrtacka. :thumbsup_anim:

Tak tyhle jsou naprosto nádherný.
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...