Přejít na obsah

Obrovská prosba o pomoc

onney

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Sorry, ale tohle nevyplním. Za prvé je ta na bakalářskou práci velmi slabé. Za druhé nechápu odpověď "neměla vliv" na otázku "Pokud ano, jak se projevila ve Vašem pracovním životě? (věková diskriminace)" a za třetí nemám specifikaci věkové diskriminace. A zrovna tuhle definici bych rád viděl.

Neomlouvej se, nic vyplňovat nemusíš.

Dotazník je pouze doplňkem k výzkumu - výzkum na dotazníku není postavený. Odpověď "neměla vliv" znamená, že jste tento druh diskriminace prostě přešel bez povšimnutí. Doufám, že ostatní při vyplňování tuto odpověď pochopili.

Co se týče pojmu Věková diskriminace, rád ho vysvětlím.

Věková diskriminace je tedy pojem, který označuje nevýhodnější (popř. naopak výhodnější) zacházení s danou skupinou vůči jiné skupině nebo (častěji) celku - a to právě na základě věku. Snad je to teď jasnější.

Odesláno

Dotazník je pouze doplňkem k výzkumu - výzkum na dotazníku není postavený. Odpověď "neměla vliv" znamená, že jste tento druh diskriminace prostě přešel bez povšimnutí. Doufám, že ostatní při vyplňování tuto odpověď pochopili.

Věková diskriminace je tedy pojem, který označuje nevýhodnější (popř. naopak výhodnější) zacházení s danou skupinou vůči jiné skupině nebo (častěji) celku - a to právě na základě věku. Snad je to teď jasnější. Pokud bude mít kdokoliv nějaký dotaz, klidně se před vyplněním zeptejte. Dotazník jsem postnul pouze sem - chronomag

Odesláno

Ještě bych se rád zeptal na jednu věc mimo dotazník. Z dotazníku bych se mimo jiné rád dozvěděl, kolik dotazovaných by šlo k soudu, pokud by diskriminaci zažili na vlastní kůži. To mi vyplyne poměrně dobře.

Ale jakým jiným způsobem by jste postupovali, kdyby se vám nechtělo k soudu? Pokud máte představu, sem s ní :-)

(já osobně bych k soudu šel)

Odesláno

Věková diskriminace je tedy pojem, který označuje nevýhodnější (popř. naopak výhodnější) zacházení s danou skupinou vůči jiné skupině nebo (častěji) celku - a to právě na základě věku. Snad je to teď jasnější.

Já nevím, pokud se něco projevilo, tak to muselo mít vliv. Ale to je jedno.

Nejsem zaměstanec a tedy se na to dívám jinýma očima. Celá věková diskriminace, tak je je prezentovaná a jak ji specifikuješ je nesmysl. Znamenalo by to, že bych jako zaměstanavatel odmítal zaměstnat lidi třeba 50+ kvůli jejich věku. Skutečnost je však jiná. Vezmu-li svou zkušenost, pak současní 50+ můžu rozdělit do dvou ksupin. Je to dělení pro zjednodušení, je to samozřejmě složitější. Jedna skupina je relativně duševně i fyzicky čilá, činorodá ... tu nechme stranou (jinými slovy je zaměstnavatelná). Ta druhá si v sobě nese komunistické dědictví a je vytupělá, zaostalá, zkostnatělá, neochotná se učit, pracovat atd atd. Vzhledem k tomu, že diskriminace je selekce podle skupinového zařazení a nikoli podle schopností jedince, pak jistě chápeš, že tímto způsobem asi málokterý zaměstnavatel vybírá lidi. Problém jsou právě ty schopnosti, konkrétního člověka. A pozor, ty charakteristiky, které jsem uvedl (a které nejsou ani úplné a ani jako celek plošně aplikovatelné) se netýkají jenom starších lidí. Tragicky velký počet mladých lidí je přesně po staru vytupělých, bez mozku, bez ochoty něco dělat. Pecka, která je líná a myslí si, že je pupkem světa.

Vzhledem k tomu, že u starší skkupiny obyvatel stoupá pravděpodobnost oné nezaměstnatelnosti z výše uvedených důvodů, vytvořila se z toho věková diskriminace a plakání typu, kdo mě zaměstná když je mi 55? Každý, pokud něco umíš. Ale umíš? Jsi schopný se učit? Jsi schopný změnit své návyky? Jsi ochotný vzít práci a začlenit ji do svého života, nebo si to tu potřebuješ odsedět?

Důvod věkové diskrimibbace je jinde. A není dokonce ani v těch lidech samotných. Svým způsobem jsou obětmi bývalého režimu, obětmi médií, obětmi určitých rysů české povahy.

Odesláno

Já jsem pojem věkové diskriminace nevymyslel a v podstatě ti ho tlumočím z literatury, která se tímto problémem zabývá.

Je to nerovné zacházení kvůli věku. A dle směrnic EU a našich zákonů se to prostě dělat nesmí. Pokud budeš hledat pracovníky přes inzerát a uvedeš do něj, že hledáš mladé pracovníky do mladého kolektivu, je to špatně. A je úplně jedno, jestli odmítáš staršího pracovníka kvůli tomu, že s ním máš špatné zkušenosti. To je už všem jedno. Samozřejmě to platí i u té druhé věkové hranice. Ve své práci vycházím ze zavedených pojmenování, tzn neřeším, že je, jak píšeš, celá věková diskriminace, tak je je prezentovaná ,nesmysl.

Odesláno

Já jsem pojem věkové diskriminace nevymyslel a v podstatě ti ho tlumočím z literatury, která se tímto problémem zabývá.

Je to nerovné zacházení kvůli věku. A dle směrnic EU a našich zákonů se to prostě dělat nesmí. Pokud budeš hledat pracovníky přes inzerát a uvedeš do něj, že hledáš mladé pracovníky do mladého kolektivu, je to špatně. A je úplně jedno, jestli odmítáš staršího pracovníka kvůli tomu, že s ním máš špatné zkušenosti. To je už všem jedno. Samozřejmě to platí i u té druhé věkové hranice. Ve své práci vycházím ze zavedených pojmenování, tzn. neřeším, že je, jak píšeš, celá věková diskriminace, tak je je prezentovaná ,nesmysl.

A k čemu je taková práce? Teď to nemyslím proti Tobě, ale k čemu to je, když kopíruješ obbecně přijatý trend? I mě automaticky napíšeš, že staršího pracovníka odmítám, kvůli špatné zkušenosti. Kdyby šlo o zkušenosti, tak mnohem citlivější skupinou jsou naopak mladí uchazeči a absolventi škol, protože těm, kromě oné zaostalosti a lenosti byla do vínku dána ještě moudrost celého světa a mylná doměnka, že na ně někdo čeká. Ale to je jedno. Řekl jsem, že jsou dvě skupiny starších zaměstnanců a ta jedna je nezaměstnatelná, ale jestli to je ta nebo ona, musíš zjistit, jinak by to byla ona diskriminace. Jenže oni už bohužel nechápou, že 90% nepoužitelných zaměstannců jje poznat už při prvním pohovoru. A to je věc, která se týká všech věkových skupin.

Je to stejně jako mateřská. Ta není problémem, znám spoustu holek, které si věci dokáží zařídit. A taky spoustu těch, které v tom plavou trochu jinak.

Mám za to, že pokud má mít takový průzkum smysl, tak by musel mít návaznost na odvětví, pozici ve firmě a další faktory. Protože jinak je to k ničemu. Postrádám v tom myšlenku. Co chceš zjistit? Má to nějaký přínos? Já to nevidím.

Ale asi chápu, že to celé děláš jen proto, abys splnil povinnost.

Odesláno

A k čemu je taková práce? Teď to nemyslím proti Tobě, ale k čemu to je, když kopíruješ obbecně přijatý trend? I mě automaticky napíšeš, že staršího pracovníka odmítám, kvůli špatné zkušenosti. Kdyby šlo o zkušenosti, tak mnohem citlivější skupinou jsou naopak mladí uchazeči a absolventi škol, protože těm, kromě oné zaostalosti a lenosti byla do vínku dána ještě moudrost celého světa a mylná doměnka, že na ně někdo čeká. Ale to je jedno. Řekl jsem, že jsou dvě skupiny starších zaměstnanců a ta jedna je nezaměstnatelná, ale jestli to je ta nebo ona, musíš zjistit, jinak by to byla ona diskriminace. Jenže oni už bohužel nechápou, že 90% nepoužitelných zaměstannců jje poznat už při prvním pohovoru. A to je věc, která se týká všech věkových skupin.

Je to stejně jako mateřská. Ta není problémem, znám spoustu holek, které si věci dokáží zařídit. A taky spoustu těch, které v tom plavou trochu jinak.

Mám za to, že pokud má mít takový průzkum smysl, tak by musel mít návaznost na odvětví, pozici ve firmě a další faktory. Protože jinak je to k ničemu. Postrádám v tom myšlenku. Co chceš zjistit? Má to nějaký přínos? Já to nevidím.

Ale asi chápu, že to celé děláš jen proto, abys splnil povinnost.

Já tě naprosto chápu v tom, že to není takhle černobílé. Taky to vidím jinak. Ale já skutečně vycházím z toho, co je popsáno. V práci popisuju to, jak je to zaběhnuté. Základem jsou směrnice a zákony a já chci pouze vědět, do jaké míry se dodržují v obecné rovině. Jak už jsem říkal, tento dotazník je jen jedna z částí výzkumu.

Pokud na tuto práci navážu i v té další, mohu se zabývat například konkrétním oborem/odvětvím a vše více specifikovat na ten obor.

Odesláno

pani little_wova si splnila povinnost. little_w ne, spatne jsem precetl zadani, myslel jsem, ze chces hlavne zensky. a mne uz se nechce. ;) kdybys potreboval, tak jeste napis. muzu dodat ja + dcera.

Odesláno

pani little_wova si splnila povinnost. little_w ne, spatne jsem precetl zadani, myslel jsem, ze chces hlavne zensky. a mne uz se nechce. ;) kdybys potreboval, tak jeste napis. muzu dodat ja + dcera.

Když se ti bude chtít, budu rád :-)

Odesláno

Já tě naprosto chápu v tom, že to není takhle černobílé. Taky to vidím jinak. Ale já skutečně vycházím z toho, co je popsáno. V práci popisuju to, jak je to zaběhnuté. Základem jsou směrnice a zákony a já chci pouze vědět, do jaké míry se dodržují v obecné rovině. Jak už jsem říkal, tento dotazník je jen jedna z částí výzkumu.

Pokud na tuto práci navážu i v té další, mohu se zabývat například konkrétním oborem/odvětvím a vše více specifikovat na ten obor.

Já vím, jen mi to nedá:-)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...