Přejít na obsah

Obrovská prosba o pomoc

onney

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Já tě naprosto chápu v tom, že to není takhle černobílé. Taky to vidím jinak. Ale já skutečně vycházím z toho, co je popsáno. V práci popisuju to, jak je to zaběhnuté. Základem jsou směrnice a zákony a já chci pouze vědět, do jaké míry se dodržují v obecné rovině. Jak už jsem říkal, tento dotazník je jen jedna z částí výzkumu.

Pokud na tuto práci navážu i v té další, mohu se zabývat například konkrétním oborem/odvětvím a vše více specifikovat na ten obor.

Jen bych připodotkl, že uvedené pojmy jsou jen další ilustrací festivalu blbosti, který předvádí slavná EU. Diskriminace (jakákoli, věková, rasová, genderová) není vůbec záležitostí zaměstnavatele, nýbrž zákazníků. Pokud si bude zákazník přát jako partnera 65-letého důstojného pána s laskavým úsměvem, okamžitě jej za královský plat zaměstnám a kunčoftovi předhodím. Pokud si bude přát 25-letou brunetku s mohutným předstihem, má ji mít.

Tím chci říct, že každý příčetný zaměstnavatel se snaží vyjít vstříc zákazníkovi a je mu úplně jedno, zda toho dosáhne prostřednictvím přiblblé modelky s velkýma kozama, cikána, nebo tetiny v důchodovém věku. Tudíž třeba "chození k soudu", jak jsem zahlédl v diskusi, je znakem naprosté slabomyslnosti a odkazuje nás 20+ let zpět v čase. Pracovní poměr je dobrovolným smluvním vztahem dvou partnerů a vymáhat dobrovolnost soudně mi přijde totálně na palici. Člověka s podobným přístupem bych nezaměstnal, i kdyby to byl další Einstein.

Odesláno

Jo a id*** nepochopí, že když se rozhodnu udělat tým o 5 holkách ve věku 25 - 28 let, že je to má volba, abych mimo jiné vydělal tomuhle zku**** státu daně a pár nemakačenkům leháro na pracáku, že si dám inzerát, že hledám holky ve věku 25 - 28 let a nechci tam ani tele po střední, ani důchodce, který větu na klávesnici napíše za deset minut.

Odesláno

Jen bych připodotkl, že uvedené pojmy jsou jen další ilustrací festivalu blbosti, který předvádí slavná EU. Diskriminace (jakákoli, věková, rasová, genderová) není vůbec záležitostí zaměstnavatele, nýbrž zákazníků. Pokud si bude zákazník přát jako partnera 65-letého důstojného pána s laskavým úsměvem, okamžitě jej za královský plat zaměstnám a kunčoftovi předhodím. Pokud si bude přát 25-letou brunetku s mohutným předstihem, má ji mít.

Tím chci říct, že každý příčetný zaměstnavatel se snaží vyjít vstříc zákazníkovi a je mu úplně jedno, zda toho dosáhne prostřednictvím přiblblé modelky s velkýma kozama, cikána, nebo tetiny v důchodovém věku. Tudíž třeba "chození k soudu", jak jsem zahlédl v diskusi, je znakem naprosté slabomyslnosti a odkazuje nás 20+ let zpět v čase. Pracovní poměr je dobrovolným smluvním vztahem dvou partnerů a vymáhat dobrovolnost soudně mi přijde totálně na palici. Člověka s podobným přístupem bych nezaměstnal, i kdyby to byl další Einstein.

to neni tak uplne pravda..ano..pokud se bavíme o zmestnání kde je kontakt se zákazníkem v jakékoliv formě..tak to lze pojmout i takto..

No v případě že se jedná o provoz mimno dosah zákazníka je tzo asi jiné..co ty na to?

BTW:jinak já teké nechápu omezení v tom smylslu..že musím dát šanci každému kdo přijde (myšleno nadneseně) a ne jen specifické skupine slečen..;o)))

Odesláno

to neni tak uplne pravda..ano..pokud se bavíme o zmestnání kde je kontakt se zákazníkem v jakékoliv formě..tak to lze pojmout i takto..

No v případě že se jedná o provoz mimno dosah zákazníka je tzo asi jiné..co ty na to?

BTW:jinak já teké nechápu omezení v tom smylslu..že musím dát šanci každému kdo přijde (myšleno nadneseně) a ne jen specifické skupine slečen..;o)))

I tak - čínnost každé firmy (kromě státních) je postavena na prodeji produktu zákazníkovi. A je úplně jedno, na které pozici zaměstnanec tento účel naplní, uvedl jsem jen příklady. Důležitá je prodejnost a přínos zaměstnance, jiná kritéria celkem nikoho nezajímají.

Zvrácenost je předepisovat prostřednictvím státního represivního aparátu soukromé osobě, aby vstoupila do smluvního vztahu s jinou osobou. Pak totiž mizí dobrovolnost a smlouva přestává být smlouvou. Asi bys považoval za absurdní, kdyby ti byl soudem přidělen do baráku nájemník, kterého tam nechceš, protože dělá bordel a z předchozího bytu byl vystěhován, protože nikdy nezaplatil nájemné, případně ti prostě není sympatický.

Nebo kdyby tě soud příkazem nutil 2x týdně souložit s tlustou invalidní cikánkou, protože i ona má přece právo si užít :) Principiálně je to ten samý případ, jako nutit tě někoho zaměstnat.

Odesláno

Tak jo, mám co jsem chtěl, všem děkuji. Jsem rád i za to, jak se to tady rozjelo. Ty názory jsou logické a mnohdy s nimi souhlasím.

Ještě jednou všem děkuji.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...