Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nádherný, velká gratulace.

Kde jsi je kupoval, jestli se můžu zeptat?

Děkuju! Koupené jsou ve Švýcarsku.

EDIT: Furt koukám na ty šrouby kolem lunety, ty něco fakt držej nebo jsou jenom na ozdobu?

Dobrá otázka :) . Domnívám se (i od pohledu), že opravdu drží, ale u těchhle si nejsem jistý, jak to je a jak se rozebírají. Ebel si u některých řad zakládal na tom, že celé pouzdro bylo z jednoho kusu kovu a přístup je právě pouze předem přes tyhle šrouby. Moje hodinky však mají i dýnko se šroubky a netuším, jestli se do nich leze vrchem či spodem, nebo jak kdy ... Zkusím zjistit :) .

Upraveno uživatelem IntoPicture
Odesláno (upraveno)

To si trafil...ja ze co mi to evokuje. ...este oko a pyramida

Uf, uf, jsem odhalen Posted Image . Tak tohle mě fakt nenapadlo :) .

Gratuluju, fakt krásný hodinky, taky po Ebelech pořád pokukuju. Škoda, že tady jich moc není.

Děkuju! Bohužel se tuším nebudu plést, že po relativně nedávném masivním výprodeji Ebelu v Klenotech už v ČR ani v běžné síti k dostání nejsou (na webu Ebelu ČR taky není). Mimochodem, v KA jsem se byl i zeptat, dřív tam byly k vidění mimo Ebelu i Concord, Movado, Corum, Louis Erard, Tissot a nevím co ještě, teď je to jen sbírka bižu módních značek s jedním zaprášeným low-endem Tissotu v rohu :( .

Přidávám jeden (nevlastní) obrázek, který se mi líbí ...

Posted Image

Upraveno uživatelem IntoPicture
Odesláno

Tak po pár dnech nošení jen dodám, že jsou opravdu velmi pohodlné a že jsem snad až unešený tou povrchovou úpravou - nepamatuji si něco z kovu, co by bylo příjemné na dotek.

Moc peknej kousek a stejne hezky fotky! Ebely tu nejsou zrovna denni chlebicek, ale tak trochu nepravem.

Děkuju - chápu, proč tady Ebel nejede a některé důvody jsou rozhodně na místě. Na druhou stranu si myslím, že řada 1911 je velmi povedená.

Zeptám se natvrdo, za kolik se dá takový krásný kousek pořídit?

List je něco pod 6000 CHF, celkem snadno se dají pořídit kolem 4000 CHF, mně se povedlo dobře dohodnout (jako vždycky v CH) a platil jsem ještě citelně míň (u AD ovšem). Víc klidně v SZ ...
Odesláno

Moc pekny kousek a ta vyska pouhych 13mm pri chronu taky potesi. Pises, ze skvele sedi na zapesti i diky neprilis polularnimu tvaru pouzdra... V cem je s tim pouzdrem problem? Teda co se te "popularity" tyce? At delaji radost hooodne dlouho a gratulajda. Petr

Odesláno

Díky, Petře. Ten "problém" je v klasickém Ebel designu, tedy zaoblenému šestiúhelníku, který se prostě některým lidem nelíbí a nejednou byl nazván ocucaným bonbonem :) . Vzhled je subjektivní, v praxi má ten tvar (jednak pouzdro, druhak zkosená a hladká luneta) jednu příjemnou vlastnost - hodinky jdou velmi dobře pod manžetu košile, která ta po nich sklouzne a nezachytává se.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsem se konečně rozhoupal, že naměřím přesnost - po prvních 24 hodinách (14 hodin na ruce, 10 hodin odložené na boku) jsem nenaměřil žádnou, tj. určitě ne víc než 0,5 vteřiny ... Uvidím, jak to bude za týden :) .

Odesláno

K přesnosti - po skoro týdnu je odchylka "stejná", kontroloval jsem dvakrát každý den a ani jedinkrát jsem nezaznamenal žádnou odchylku. Tedy závěr je, že týdenní odchylka je rozhodně pod vteřinu. Příjemné to překvapení :) .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...