Stinovlas Odesláno 11. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2008 to jsem nasel, ale spis jsem myslel jak zjistit, jaky maji ty dane hodinky kalibr?kdyz bych je rozebiral, tak bych se bal ze je odtesnim, nebo jinak poskodim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 11. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2008 Stinovlas napsal: to jsem nasel, ale spis jsem myslel jak zjistit, jaky maji ty dane hodinky kalibr?kdyz bych je rozebiral, tak bych se bal ze je odtesnim, nebo jinak poskodim. No upřímně pokud se budeme bavit o tom o čem je tohle téma tak jsou to hodinky ze zastaváren a bazarů - o vodotěsnosti se většinou dá s úspěchem pochybovat a pokud ti na ní záleží tak bys měl začít tím, že hodinky necháš přetěsnit nebo minimálně vodotěsnost zkontrolovat. Takže bych vůbec nepřemýšlel o tom jeslti otevřít nebo ne. Klidně otevřít. Jinak jako dobré zdroje můžeš použít například: http://www.christophlorenz.de/watch/movements/index.php nebo třeba http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...amp;0&2uswk ... a mnoho dalších Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 11. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2008 No vodotěsnost má smysl řešit jedině u Sport I a II, a to jenom v případě, že je chceš nosit, když je venku mlha. Jinak, pokud je chceš sbírat a občas si je vzít ven na ruku, vodotěsnost neřeš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 11. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2008 Hm, když tak koukám na to spojení hodinek a aut, poradí mi někdo nejlepší Primky k Tatře 613? (r.v. 1993) ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 11. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2008 produkce počátku 90. let z Eltonu. Nejlíp bicolor a obléci si fialové sako, bílé ponožky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 14. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2008 Tak je KONEČNĚ mám PRIM ELAST-BLOK, pod setrvačkou TYP 016. rekl bych, ze jsou v docela slusnem stavu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 14. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2008 Není to sice taková haupttrefa jako elastbloky pana Tečky, ale doplnil jsem sbírku o dva chybějící kousky v příkladném stavu. Televizní automaty a kalibr 52 v prachotěsném pouzdře. Povšimněte si prosím vnitřní lupy nad datumovkou. Televize jsou na dobovém tahu z Kovotexu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 14. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2008 Elasty jsou úžasné a ty dva Toljovy kousky taky :thumbsup_anim: Zadařily se mi taky jedny s kalibrem 52 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 15. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2008 (upraveno) tolja napsal: Povšimněte si prosím vnitřní lupy nad datumovkou. muzu se zeptat - ta lupa je "vyboulena" ven nebo dovnitr? nebo jak to rict je pri prejeti sklicka citit? :-) diky. edit: mozna pokud by sla fotka ze strany... Upraveno 15. července 2008 uživatelem docent_tecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghill Odesláno 15. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2008 Velmi na Primky nie som, ale tieto su naozaj krasne. Gratulujem. docent_tecka napsal: Tak je KONEČNĚ mám PRIM ELAST-BLOK, pod setrvačkou TYP 016. rekl bych, ze jsou v docela slusnem stavu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 15. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2008 docent_tecka napsal: muzu se zeptat - ta lupa je "vyboulena" ven nebo dovnitr? nebo jak to rict je pri prejeti sklicka citit? :-) diky. edit: mozna pokud by sla fotka ze strany... Já mám tu lupu dovnitř, prostě sklíčko je z vrchní strany hladké. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 15. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2008 Ještě se mi dostal do ruky zajímavý kousek, je to kalibr Typ 011, zlacené pouzdro ručkya indexy. Pouzdro i korunka jako nové číselník je vypálený od slunce. Byly dlouho ve vitrině a tak jsou vpodstatě zničené NOS. Jejich další osud byl zřejmě buď v šuplíku , nebo dětská hračka. ( Zničené sklíčko a zlomený čep setrvačky. ) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 16. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2008 Kupa54 napsal: Ještě se mi dostal do ruky zajímavý kousek, je to kalibr Typ 011, zlacené pouzdro ručkya indexy. Pouzdro i korunka jako nové číselník je vypálený od slunce. Byly dlouho ve vitrině a tak jsou vpodstatě zničené NOS. Jejich další osud byl zřejmě buď v šuplíku , nebo dětská hračka. ( Zničené sklíčko a zlomený čep setrvačky. ) Nechci ti brát elán a chápu tvé nadšení, ale podle fotek to vypadá, že hodinky jsou NOS, tedy spíš pořádně oNOŠené. Nožičky mají dost setřené zlacení na hranách a korunka je podle mne vyměněná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 16. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2008 (upraveno) Jasně, že byly slušně nošené. To o NOS byla nadsázka a reakce na vysvětlení, které jsem dostal od pana hodináře (82 roků), korunka je jasně z mnohom novějších hodinek a podle tloušťky možná i z ruských. Navíc se hodinkám ve vitrince nějakým řízením zlomil čep setrvačky. Legrace stranou, fotku jsem dal pouze proto, že jsem se setkal poprvé s číselníkem zničeným od sluníčka. Spíše čekám, jestli mi tenhle úkaz někdo potvrdí, nebo vyvrátí. Upraveno 16. července 2008 uživatelem Kupa54 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 16. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2008 Podle té rzi u indexů, to spíš vypadá, že rez prostupuje ciferníkem ze spodní strany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 17. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2008 No jo, to máš asi pravdu, mohla by to být i rez pod potiskem a nebo taky koroze ciferníku Na fotce je to o hodně líp vidět než pod lupou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 17. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2008 No ono většinou ty ciferníky od primek nejsou špinavý z vnějšku, ale spíš korodují a nejdřív se to projevuje tečkama na cif. a kolem indexů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
popshop2007 Odesláno 18. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2008 PRIM Sport I Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 19. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2008 (upraveno) PRIM kal. 57, 100% stav Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 19. července 2008 uživatelem tolja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pindero Odesláno 25. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2008 Ahoj.Dostal jsem je darem od jedné hodné paní. Kolik by přibližně stála renovace u Eltonu. Pravděpodobně výměna sklíčka, vyčíštěni a seřízení. Děkuji za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se