Přejít na obsah

Report z dnešního drancovani bazarů a zastaváren..

Doporučené příspěvky

Stinovlas napsal:
to jsem nasel, ale spis jsem myslel jak zjistit, jaky maji ty dane hodinky kalibr?kdyz bych je rozebiral, tak bych se bal ze je odtesnim, nebo jinak poskodim.

No upřímně pokud se budeme bavit o tom o čem je tohle téma tak jsou to hodinky ze zastaváren a bazarů - o vodotěsnosti se většinou dá s úspěchem pochybovat a pokud ti na ní záleží tak bys měl začít tím, že hodinky necháš přetěsnit nebo minimálně vodotěsnost zkontrolovat. Takže bych vůbec nepřemýšlel o tom jeslti otevřít nebo ne. Klidně otevřít. Jinak jako dobré zdroje můžeš použít například:

http://www.christophlorenz.de/watch/movements/index.php

nebo třeba

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...amp;0&2uswk

... a mnoho dalších

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...
Návštěvník tolja

Není to sice taková haupttrefa jako elastbloky pana Tečky, ale doplnil jsem sbírku o dva chybějící kousky v příkladném stavu. Televizní automaty a kalibr 52 v prachotěsném pouzdře. Povšimněte si prosím vnitřní lupy nad datumovkou. Televize jsou na dobovém tahu z Kovotexu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Elasty jsou úžasné a ty dva Toljovy kousky taky :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Zadařily se mi taky jedny s kalibrem 52 :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

tolja napsal:
Povšimněte si prosím vnitřní lupy nad datumovkou.

muzu se zeptat - ta lupa je "vyboulena" ven nebo dovnitr? nebo jak to rict :) je pri prejeti sklicka citit? :-) diky.

edit: mozna pokud by sla fotka ze strany...

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odkaz ke komentáři

Ještě se mi dostal do ruky zajímavý kousek, je to kalibr Typ 011, zlacené pouzdro ručkya indexy. Pouzdro i korunka jako nové číselník je vypálený od slunce. Byly dlouho ve vitrině a tak jsou vpodstatě zničené NOS. :crying_anim: Jejich další osud byl zřejmě buď v šuplíku , nebo dětská hračka. ( :suicide_anim: Zničené sklíčko a zlomený čep setrvačky. :suicide_anim: )

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
  Kupa54 napsal:
Ještě se mi dostal do ruky zajímavý kousek, je to kalibr Typ 011, zlacené pouzdro ručkya indexy. Pouzdro i korunka jako nové číselník je vypálený od slunce. Byly dlouho ve vitrině a tak jsou vpodstatě zničené NOS. :crying_anim: Jejich další osud byl zřejmě buď v šuplíku , nebo dětská hračka. ( :suicide_anim: Zničené sklíčko a zlomený čep setrvačky. :suicide_anim: )

Nechci ti brát elán a chápu tvé nadšení, ale podle fotek to vypadá, že hodinky jsou NOS, tedy spíš pořádně oNOŠené. Nožičky mají dost setřené zlacení na hranách a korunka je podle mne vyměněná.

Odkaz ke komentáři

Jasně, že byly slušně nošené. :D To o NOS byla nadsázka a reakce na vysvětlení, které jsem dostal od pana hodináře (82 roků), korunka je jasně z mnohom novějších hodinek a podle tloušťky možná i z ruských. Navíc se hodinkám ve vitrince nějakým řízením zlomil čep setrvačky. :lol2:

Legrace stranou, fotku jsem dal pouze proto, že jsem se setkal poprvé s číselníkem zničeným od sluníčka. Spíše čekám, jestli mi tenhle úkaz někdo potvrdí, nebo vyvrátí.

Upraveno uživatelem Kupa54
Odkaz ke komentáři

No jo, to máš asi pravdu, mohla by to být i rez pod potiskem :smile_anim: a nebo taky koroze ciferníku :D

Na fotce je to o hodně líp vidět než pod lupou.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...