slip Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 Hezký den, před měsícem jsem si z amerického obchodu pořídil hodinky Tommy Hilfiger (model 1710227). Ano, vím, že mají tyhle hodinky celou řadu nedostatků, nicméně jsem je sehnal za cca. 2 500 Kč a moc se mi líbí jejich design. Hodinky mi plně vyhovují, jenom mám veliký problém s jejich přesností. V závislosti na tom, jak moc přes den chodím se mi večer předbíhají i o 5 minut... Vím, že dobíjení pohybem ruky není přesné, nicméně tohle je poměrně extrém... Proto Vás žádám o radu, zda je možné hodinky nějakým způsobem nechat seřídit (hodinář se mi vysmál)... Moc děkuji za radu
NIGHTinGALE Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 I starý ruský automaty chodily přesněji, takže seřídit půjdou určitě.Mohla s nimi pošta při dopravě nešetrně zacházet, to je jedna možnost.Nebo je máš pořád nedotažené (téměř vybité).Každopádně zkus nejakého hodináře (třeba Mechano z tohoto fóra), ten ti určitě pomůže.Ale pokud tam ale bude nějaká větší závada, pak počítej s tím, že cena opravy nebude daleko od ceny hodinek.
slip Odesláno 5. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 No, ta pošta není vyloučená, to je jasný, ale co se týká vybití - to by se mi zpožďovaly a ne přecházely, ne? Jinak nosím je na ruce přes měsíc každý den, takže si myslím, že v tom by to být nemělo
NIGHTinGALE Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 No,ale co se týká vybití - to by se mi zpožďovaly a ne přecházely, ne? Jo, to máš pravdu, já si nevšiml, že jsi psal, že jdou do plusu.
slip Odesláno 5. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 No, já jsem s tím byl za hodinářem a ten mě takřka mezi dveřmi vyhodil s tím, že je to "čínskej šmejd", který seřídit nejde. Nedělám si iluze o strhující kvalitě těchhle hodinek, nicméně i to, že patří pod Movado mě utvrzuje v tom, že čínský šmejd nejsou... Takže myslíš, že seřídit půjdou? Zašel bych za nějakým slušnějším hodinářem... Nemáš představu na kolik by to cca. mohlo vyjít?
Josef01 Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 Je opravdu otázka zda to půjde. Měl jem v ruce i strojek, kde bylo seřízení nadlidské usilí a každou chvíli se ten kalibr choval jinak, tzn. že to člověk seřídí a druhý den to jde zase špatně.
Josef01 Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 Hele YPO ty provokatére, náhodou to byl Prim a jedny Seiko.
Dantechno Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 Hele YPO ty provokatére, náhodou to byl Prim a jedny Seiko. Mozna ses v tom nemel rejpat sam....
Josef01 Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 Vy máte dneska nějakou bojovnou náladu chlapi, mrknu na Slunce, jestli nejsou erupce
Dantechno Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 je vidět, že si nebyl na školení u Mehána - citace: " když si koupíš nový hodinky, tak je hned otevři a zjisti si jestli tě prodejce neobstříknul a pak do toho trochu drkni, aby šly do plusu" - konec citace To ja s nima vzdycky bouchnu vo lino v kuchyni... A otvirat to nebudu , to ne. Ja mam problem se dostat i do red bullu.
Josef01 Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 Máš pravdu, že některý hodinky otevřu, ale do drahých hodinek se nemontuju, nejsem Mechano. Celkově se dají vyladit skoro všechny kalibry, ovšem bez vibrografu bych to ani nezkoušel.
PhoeniX Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 (upraveno) to se prej taky může a hlavně je prej lino dobrý na leštění safírových skel (ještě lepší je starý lino podrápaný od papouška, kočky, nebo opice, prý to jde ještě lépe) - zdroj: wiki Nebo zdroj Ki?i? Upraveno 5. dubna 2011 uživatelem PhoeniX
NIGHTinGALE Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2011 (upraveno) No, já jsem s tím byl za hodinářem a ten mě takřka mezi dveřmi vyhodil s tím, že je to "čínskej šmejd", který seřídit nejde. Co jsem viděl na netu, tak všude píšou, že je strojek japonskej. Tam sice mají taky šikmý voči, ale na rozdíl od číny by to seřídit mělo jít. Asi tam bude nějakej základní strojek od Seika, ale to jen hádám. Upraveno 5. dubna 2011 uživatelem NIGHTinGALE
slip Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Co jsem viděl na netu, tak všude píšou, že je strojek japonskej. Tam sice mají taky šikmý voči, ale na rozdíl od číny by to seřídit mělo jít. Asi tam bude nějakej základní strojek od Seika, ale to jen hádám. Podle výrobce by tam měl být strojek Movado...
vaclavpe Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Podle výrobce by tam měl být strojek Movado... Jen aby tam ten strojek nedaval nekdo zacinajici na H a koncici na ovado... Movado dela vlastni strojky ? Clovek se musi porad ucit... Movado vlastni prava na modni znacky,mezi nimi i TH
JHonza Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Odesláno 24. května 2011 ... ale co se týká vybití - to by se mi zpožďovaly a ne přecházely, ne? ... To není zdaleka tak zřejmé. Při slabém tahu pružiny má setrvačka menší rozkmit a často to vede ke zrychlování. Mám dvoje hodinky raději nejmenovaných značek, oboje obsahují Seagull ST-36 (čínský UNITAS), oboje mají rezervu chodu něco málo přes 50 hodin. Oboje jsou seřízené tak, že při pravidelném denním natahování chodí asi +10 až 15 s/týden. Když je nechám vyběhnout celé 2 dny, jedny se vždy trochu předběhnou, druhé trochu zpozdí (tak do půl minuty).Takže je to silně individuální. Pokud jsou hodinky málo natažené (na ruce krátkou dobu nebo málo pohybu), mohou se tedy klidně předbíhat (ale 5 min je opravdu hodně, to chce seřídit). Pokud přesnost navíc výrazně závisí na intenzitě pohybu, jedná asi spíš o závadu - chce to navštívit jiného hodináře, který umí i něco jiného než se vysmívat
san.cho Odesláno 26. května 2011 Nahlásit Odesláno 26. května 2011 Např. moje V-E se při minimálním natažení předbíhají, když jsou natočené na max, tak se zpozdí, výsledek je pak kolem -3 s za den, samozřejmě podle nošení.
enicar2 Odesláno 26. května 2011 Nahlásit Odesláno 26. května 2011 Také si myslím, že nezáleží, jestli jsou automaty plně dotažené, nebo dobíhají rezervu chodu. To neurčije, jestli jdou do plusu, nebo do mímusu.Já jen vím, že na svoje Fortis Marinemaster už nemusím 2 měsíce šáhnout, jdou prostě pořád přesně :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se