Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hezký den,

před měsícem jsem si z amerického obchodu pořídil hodinky Tommy Hilfiger (model 1710227). Ano, vím, že mají tyhle hodinky celou řadu nedostatků, nicméně jsem je sehnal za cca. 2 500 Kč a moc se mi líbí jejich design. Hodinky mi plně vyhovují, jenom mám veliký problém s jejich přesností. V závislosti na tom, jak moc přes den chodím se mi večer předbíhají i o 5 minut... Vím, že dobíjení pohybem ruky není přesné, nicméně tohle je poměrně extrém... Proto Vás žádám o radu, zda je možné hodinky nějakým způsobem nechat seřídit (hodinář se mi vysmál)... Moc děkuji za radu

Odesláno

I starý ruský automaty chodily přesněji, takže seřídit půjdou určitě.

Mohla s nimi pošta při dopravě nešetrně zacházet, to je jedna možnost.

Nebo je máš pořád nedotažené (téměř vybité).

Každopádně zkus nejakého hodináře (třeba Mechano z tohoto fóra), ten ti určitě pomůže.

Ale pokud tam ale bude nějaká větší závada, pak počítej s tím, že cena opravy nebude daleko od ceny hodinek.

Odesláno

No, ta pošta není vyloučená, to je jasný, ale co se týká vybití - to by se mi zpožďovaly a ne přecházely, ne? Jinak nosím je na ruce přes měsíc každý den, takže si myslím, že v tom by to být nemělo :)

Odesláno

No, já jsem s tím byl za hodinářem a ten mě takřka mezi dveřmi vyhodil s tím, že je to "čínskej šmejd", který seřídit nejde. Nedělám si iluze o strhující kvalitě těchhle hodinek, nicméně i to, že patří pod Movado mě utvrzuje v tom, že čínský šmejd nejsou... Takže myslíš, že seřídit půjdou? Zašel bych za nějakým slušnějším hodinářem... Nemáš představu na kolik by to cca. mohlo vyjít? :)

Odesláno

Je opravdu otázka zda to půjde. Měl jem v ruce i strojek, kde bylo seřízení nadlidské usilí a každou chvíli se ten kalibr choval jinak, tzn. že to člověk seřídí a druhý den to jde zase špatně.

Odesláno

je vidět, že si nebyl na školení u Mehána - citace: " když si koupíš nový hodinky, tak je hned otevři a zjisti si jestli tě prodejce neobstříknul a pak do toho trochu drkni, aby šly do plusu" - konec citace

To ja s nima vzdycky bouchnu vo lino v kuchyni... A otvirat to nebudu , to ne. Ja mam problem se dostat i do red bullu.

Odesláno

Máš pravdu, že některý hodinky otevřu, ale do drahých hodinek se nemontuju, nejsem Mechano. Celkově se dají vyladit skoro všechny kalibry, ovšem bez vibrografu bych to ani nezkoušel.

Odesláno (upraveno)

to se prej taky může a hlavně je prej lino dobrý na leštění safírových skel (ještě lepší je starý lino podrápaný od papouška, kočky, nebo opice, prý to jde ještě lépe) - zdroj: wiki

Nebo zdroj Ki?i? Upraveno uživatelem PhoeniX
Odesláno (upraveno)

No, já jsem s tím byl za hodinářem a ten mě takřka mezi dveřmi vyhodil s tím, že je to "čínskej šmejd", který seřídit nejde.

Co jsem viděl na netu, tak všude píšou, že je strojek japonskej. Tam sice mají taky šikmý voči, ale na rozdíl od číny by to seřídit mělo jít.

Asi tam bude nějakej základní strojek od Seika, ale to jen hádám.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
  • po měsíci...
Odesláno

Co jsem viděl na netu, tak všude píšou, že je strojek japonskej. Tam sice mají taky šikmý voči, ale na rozdíl od číny by to seřídit mělo jít.

Asi tam bude nějakej základní strojek od Seika, ale to jen hádám.

Podle výrobce by tam měl být strojek Movado...

Odesláno

Podle výrobce by tam měl být strojek Movado...

Jen aby tam ten strojek nedaval nekdo zacinajici na H a koncici na ovado... Movado dela vlastni strojky ? Clovek se musi porad ucit... Movado vlastni prava na modni znacky,mezi nimi i TH
Odesláno

... ale co se týká vybití - to by se mi zpožďovaly a ne přecházely, ne? ...

To není zdaleka tak zřejmé. Při slabém tahu pružiny má setrvačka menší rozkmit a často to vede ke zrychlování. Mám dvoje hodinky raději nejmenovaných značek, oboje obsahují Seagull ST-36 (čínský UNITAS), oboje mají rezervu chodu něco málo přes 50 hodin. Oboje jsou seřízené tak, že při pravidelném denním natahování chodí asi +10 až 15 s/týden. Když je nechám vyběhnout celé 2 dny, jedny se vždy trochu předběhnou, druhé trochu zpozdí (tak do půl minuty).Takže je to silně individuální. Pokud jsou hodinky málo natažené (na ruce krátkou dobu nebo málo pohybu), mohou se tedy klidně předbíhat (ale 5 min je opravdu hodně, to chce seřídit). Pokud přesnost navíc výrazně závisí na intenzitě pohybu, jedná asi spíš o závadu - chce to navštívit jiného hodináře, který umí i něco jiného než se vysmívat :sad01_anim:
Odesláno

Např. moje V-E se při minimálním natažení předbíhají, když jsou natočené na max, tak se zpozdí, výsledek je pak kolem -3 s za den, samozřejmě podle nošení.

Odesláno

Také si myslím, že nezáleží, jestli jsou automaty plně dotažené, nebo dobíhají rezervu chodu. To neurčije, jestli jdou do plusu, nebo do mímusu.

Já jen vím, že na svoje Fortis Marinemaster už nemusím 2 měsíce šáhnout, jdou prostě pořád přesně :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...