Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den, prosim Vas o radu..

rozhodol som sa pre kupu tohoto modelu prostrednictvom stranky vyrobcu: https://www.ocean7watchco.com

a chcem sa informovat, ci cena, ktora spolu s prepravou(fedex...90dol.) cini nejaku ciastku okolo 540 dolarov bude konecnou, alebo to prechadza cez colnicu a budem platit 20 percent z ceny, resp colny dlh ???

dakujem za Vase stanoviska, skusenosti, rady ci typy (;

S pozdravom Matej

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Jestli je to na slovensku stejný jak u nás, tak Fedex to nechává vyclít vždycky. Navíc si bere asi 300 Kč za vyřízení. Nejdřiv ti pošlou nějaký papíry k vyplnění, a zaplatíš to, až ti to auto doveze.

Samozřejmě záleží na ceně, jakou uvede prodejce na krabičku. Ale neradi uváděj cenu o hodně nižší, jelikož když se balík ztratí, nebo obsah rozbije, tak jim (ti) vrátěj pouze tu uvedenou částku.

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno

no prvdupovediac teraz ma velmi zaujal kurz dolar/euro, co z tych 540dolarov robi cca 380euro

nanajvis hodinky su v zlave u samotneho predajcu a je to viac menej dopredaj, aspon to uvadzaju na stranke

ale odradza ma tvoja reakcia, lebo ked si to spocitam, vyjde to nakoniec na viac ako 500 euro.. (nepocital som to len tak z hlavy..)

a to je riadny rozdiel ):

Odesláno (upraveno)

V ČR nově platí, že se proclí každé zboží ze zahraničí (mimo EU), které cenou překročí cca 20$. Do konce března myslím platilo 150$. Navíc se ještě připočítává DPH.

Upraveno uživatelem tombas
Odesláno

abychom byli přesní:

Od 1. dubna se mění také zákon o DPH

V současné době jsou osvobozeny od dovozního cla a také daně z přidané hodnoty zásilky tzv. ?zboží nepatrné hodnoty? odesílané ze třetích zemí, jejichž vlastní hodnota nepřevyšuje 150 EUR.

Od tohoto data se mění zákon o DPH, který uvádí, že od daně je osvobozen pouze dovoz zboží, jehož úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR, s výjimkou alkoholických nápojů, parfémů, toaletní vody, tabáků a tabákových výrobků, které jsou limitovány množstvím, nikoli hodnotou.

Odesláno

ak som tomu spravne rozumel, tak budem platit aj colny dlh, aj 20 perc. dph?

Odesláno

abychom byli přesní:

Od 1. dubna se mění také zákon o DPH

V současné době jsou osvobozeny od dovozního cla a také daně z přidané hodnoty zásilky tzv. ?zboží nepatrné hodnoty? odesílané ze třetích zemí, jejichž vlastní hodnota nepřevyšuje 150 EUR.

Od tohoto data se mění zákon o DPH, který uvádí, že od daně je osvobozen pouze dovoz zboží, jehož úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR, s výjimkou alkoholických nápojů, parfémů, toaletní vody, tabáků a tabákových výrobků, které jsou limitovány množstvím, nikoli hodnotou.

Dík za upřesnění :rolleyes:

Odesláno

ak som tomu spravne rozumel, tak budem platit aj colny dlh, aj 20 perc. dph?

Clo jsem neplatil ještě nikdy. DPH pokaždý, když to jelo fedexem, když to jde přes poštu, tak to je o náhodě.

Teď má pošta asi hodně napilno, jelikož mi tam jeden balíček leží od 26.3. Mimochodem byl podán 24..3. v USA.

Odesláno

Jestli je to na slovensku stejný jak u nás, tak Fedex to nechává vyclít vždycky. Navíc si bere asi 300 Kč za vyřízení. Nejdřiv ti pošlou nějaký papíry k vyplnění, a zaplatíš to, až ti to auto doveze.

Mohu potvrdit, tento týden jsem tohle absolvoval. Zaplatil jsem DPH + 300 Kč za vyřízení.
Odesláno

Clo jsem neplatil ještě nikdy. DPH pokaždý, když to jelo fedexem, když to jde přes poštu, tak to je o náhodě.

Teď má pošta asi hodně napilno, jelikož mi tam jeden balíček leží od 26.3. Mimochodem byl podán 24..3. v USA.

mna prave colnica raz pekne natahovala pri kupe "Seiko Tunacan", ale to bolo niekde od Singapuru, tak sa to panom colnikom asi zdalo podozrive a bombardovali ma emailami..

Odesláno

Mohu potvrdit, tento týden jsem tohle absolvoval. Zaplatil jsem DPH + 300 Kč za vyřízení.

inak je to ale chore,ked si este za vybavovanie pytaju, vsak pri kupe platim Fedexu cez 90 dolrov.. :crying_anim:

Odesláno

inak je to ale chore,ked si este za vybavovanie pytaju, vsak pri kupe platim Fedexu cez 90 dolrov.. :crying_anim:

Nevim co je chore, Fedex bere 300, pošta nově 180 Kč, nebo si tam můžeš zajet sám.

Odesláno

Nevim co je chore, Fedex bere 300, pošta nově 180 Kč, nebo si tam můžeš zajet sám.

narazal som na to, ze pri vypisovani objednavky mam len 2 moznosti:

FedEx International Economy - $91.09

FedEx International Priority - $128.73

a este si aj u nsa zapytaju..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...