Kupa54 Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Na 99% přijedu a podle počasí nespíš na motorce
long Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Hele chlapi a šlo by to udělat jako na srazu ať v tom není bordel ???? Exkurze do fabriky. Muzea a expozice Prim a na přednášky pana Libora Hovorka ve dnech 11.5 až 12.2 2016 v Novém Městě nad Metují. Long
JaRooN Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 (upraveno) Exkurze do fabriky. Muzea a expozice Prim a na přednášky pana Libora Hovorka ve dnech 11.5 až 12.5 2016 v Novém Městě nad Metují. LongJaRooN Edit: oprava data po Longovi Upraveno 20. března 2016 uživatelem JaRooN
Kupa54 Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Exkurze do fabriky. Muzea a expozice Prim a na přednášky pana Libora Hovorka ve dnech 11.5 až 12.5 2016 v Novém Městě nad Metují. LongJaRooNKupa54 Edit: oprava data po Longovi
Honza.manta Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Jsem na tel, přidejte mi tam někdo, prosím.
straspol Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Exkurze do fabriky. Muzea a expozice Prim a na přednášky pana Libora Hovorka ve dnech 11.5 až 12.5 2016 v Novém Městě nad Metují.LongJaRooNKupa54Honza.mantaStraspol (když to vyjde)
Hardslimer Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Chci se jen zeptat jestli ten termin neni preklep, pac puvodne to psal Accutron 21. - 22.5.2016 ?Ten novy termin vychazi na stredu az ctvrtek. :-(
accutron Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 (upraveno) Exkurze do fabriky. Muzea a expozice Prim a na přednášky pana Libora Hovorka ve dnech 11.5 až 12.5 2016 v Novém Městě nad Metují. LongJaRooNKupa54Honza.mantaStraspol (když to vyjde) Novoměstské hodinářské dny pořádám ve dnech 21. až 22. 5. 2015 v novoměstském hotelu Rajská zahrada. Program bude následující: Program v sobotu 21. 5. 201613:00 Prohlídka expozice Primek v Městském muzeu s výkladem autora výstavy. 1. skupina14:00 Prohlídka expozice Primek v Městském muzeu s výkladem autora výstavy. 2. skupina16:00 Přednáška: Baselworld 2016 ? novinky a trendy z hodinářského světa17:00 Přednáška: Náramkové hodinky s budíčkem18:00 Prezentace aktuální kolekce švýcarských hodinek s budíčkem zn. VULCAIN Program v neděli 22. 5. 201610:00 Procházka po bývalých provozech tzv. Starého závodu ELTON s výkladem13:00 Přednáška: Netradiční řešení hodinek s automatickým nátahem15:00 Přednáška: Zajímavé kapitoly z historie hodinek Prim16:00 Prezentace raritních hodinek PRIM ze sbírky Libora Hovorky Kapacita přednáškového sálu: 40 osobPředprodej vstupenek bude zahájen 1. 4. 2016. Samozřejmě jsem nabízel vedení Eltonu možnost prezentace současných hodinek Prim na této akci. Byť uběhl od mé nabídky již více jak týden, odpověď jsem nedostal. Škoda. Místo současných Primek jsem proto zařadil ukázku raritních hodinek Prim z mé sbírky. Upraveno 20. března 2016 uživatelem accutron
straspol Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 A safra. Zkusím si zpátky zařídit to hraní co jsem odvolal. Cca cena vstupenky? Zkusím si to zorganizovat.
JaRooN Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Sorry kluci, já na ten původní příspěvek nekoukal, jen jsem obšlehl to, co napsal Long. Omlouvám se hlavně Strašákovi za komplikace (smajl_co_se_stydí)
accutron Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Novoměstské hodinářské dny pořádám ve dnech 21. až 22. 5. 2015 v novoměstském hotelu Rajská zahrada. Program bude následující: Program v sobotu 21. 5. 201613:00 Prohlídka expozice Primek v Městském muzeu s výkladem autora výstavy. 1. skupina14:00 Prohlídka expozice Primek v Městském muzeu s výkladem autora výstavy. 2. skupina16:00 Přednáška: Baselworld 2016 ? novinky a trendy z hodinářského světa17:00 Přednáška: Náramkové hodinky s budíčkem18:00 Prezentace aktuální kolekce švýcarských hodinek s budíčkem zn. VULCAIN Program v neděli 22. 5. 201610:00 Procházka po bývalých provozech tzv. Starého závodu ELTON s výkladem13:00 Přednáška: Netradiční řešení hodinek s automatickým nátahem15:00 Přednáška: Zajímavé kapitoly z historie hodinek Prim16:00 Prezentace raritních hodinek PRIM ze sbírky Libora Hovorky Kapacita přednáškového sálu: 40 osobPředprodej vstupenek bude zahájen 1. 4. 2016. Samozřejmě jsem nabízel vedení Eltonu možnost prezentace současných hodinek Prim na této akci. Byť uběhl od mé nabídky již více jak týden, odpověď jsem nedostal. Škoda. Místo současných Primek jsem proto zařadil ukázku raritních hodinek Prim z mé sbírky.vstupné v sobotu: V předprodeji: 150,- Kč Vstupné na místě: 200,- Kčvstupné v neděli: V předprodeji: 120,- Kč Vstupné na místě: 150,- KčV rámci vstupného je uhrazeno vstupné do muzea primek, káva a voda během přednášek a samozřejmě přednášky samotné .
long Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 No jo ale ani nechtějte vědět,kdo mě poslal odkaz na todle datum !?Sorry kluci. Datum jsem také opsal.
straspol Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 No jo ale ani nechtějte vědět,kdo mě poslal odkaz na todle datum !?Sorry kluci. Datum jsem také opsal.Chci ! Chci ! Chcichcichci !!
Honza.manta Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 No byl jsem to já, já jen netušil, že máte problém s čtením pane kolego, já neposlal datum, ale odkaz na vlákno a to tohle vlákno. Chyba s největší pravděpodobností byla mezi židlí a klávesnicí.;-)
JaRooN Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Páni kolegové, tak si uděláme výlety dva?
Xenomorfus Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Jak sleduju ten program, tak mne pekne stve,ze sem v Norsku...sakra sakra
long Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 No byl jsem to já, já jen netušil, že máte problém s čtením pane kolego, já neposlal datum, ale odkaz na vlákno a to tohle vlákno. Chyba s největší pravděpodobností byla mezi židlí a klávesnicí.;-)Ale prd ty dovedo. Za to nemůžeš ty. Jsem byl někde na cestách a požádal jsem ženu,která mi sama řekla že musím jet,aby mi ten datum vložila do Google kalendáře, abychom si to mohli jako rodina kvůli psovi sdílet.No a ona mi tam v té lásce ke mně blb? pojmenovala dvě akce. Já blb to nekontroloval a hodil ten datum sem. :-)
klasik51 Odesláno 21. března 2016 Nahlásit Odesláno 21. března 2016 (11 - 12.5.) až mě zatrnulo a začal jsem honem přemýšlet, jak to překopu s lázněma. Ještě že jsem se sem dostal až dneskaa stačilo zatočit kolečkem na myši.
accutron Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Odesláno 20. září 2016 Do expozice přibyl nový exponát a sice hodinářský stolek, na kterém se montovaly od druhé poloviny 50. let minulého století náramkové hodinky Prim. Jedná se o originální stůl, který nese výrazné stopy po dlouholetém užívání, ale výborně ilustruje dobu, kdy se začaly sériově vyrábět náramkové hodinky Prim. Na ploše stolu je v levém rohu umístěn přístroj tzv. časový komparátor, který se používal k diagnostice chodu hodinek. K tomu je nutné snímat zvuk testovaných hodinek k čemuž sloužil mikrofon v kovovém stojánku tvaru ?V? umístěném na bílé kameninové podložce v prostřední části stolku. Díky tomuto přístroji bylo možné nejen seřídit přesný chod, ale i určovat různé závady na strojku hodinek. V pravém rohu stolu je pak originální bakelitová lampa, která se používala v prvních letech výroby hodinek Prim. Vystavené předměty doplňuje trojice hodinářských šroubováků, pinzeta a hodinářská lupa, což byla základní výbava montážního pracovníka na výrobní lince. Zvláštností tohoto hodinářského stolu jsou masivní litinové nohy dodávající stolku výbornou stabilitu a dále výsuvné podpěrky rukou, které sloužily k opření loktů montážníků. Ke stolku je přisunutá otáčecí dřevěná židle s kovovým rámem u které lze nastavit výšku sedáku. Tato se rovněž používala na montáži hodinek, ale pochází z pozdějšího období. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
klasik51 Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Odesláno 20. září 2016 Stolek nemám, ale lampu a židli ano. Kde jsem přišel k židli si nepamatuji, ale tu lampu mám od té doby, co jsem se narodil.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se