Street Glide Odesláno 4. května 2011 Nahlásit Odesláno 4. května 2011 Nedávno jsem se loučil s jedním celkem zvláštním kouskem mé "rozpouštěné sbírky" a přišla řada na tyto IWcéčka.Zaujaly mne již na počátku devadesátých let,kdy jsem je spatřil na rukou jedno mého známého,ale byly tenkrát na tu dobu pekelně drahé(cca 130-140 t.Kč) a navíc titanové,což mne jako materál na hodinky moc nesedělo. Uběhlo několik let a poté,co mi prošly "zápěstímů IWC GST,Aquatimer a Portugieser Chrono,jsem náhodou a výhodně z druhé ruky získal tyto IWC PD Day-Date Chrono.Bral jsem je jako sportovní hodinky a za tímto účelem jsem si je také koupil a využíval.Bohužel mne stihl asi stejný problém,jako všechny majitele kteří ten chronograf skutečně používají.........je to téměř neřešitelný problém s funkčností tlačítek chronografu,jejichž provedení je poplatné "designu" a často se stává nefunkčním,navíc udržovat ten titanový obal je také téměř nemožné.Měl jsem je 4 roky a z toho poslední více jak půlrok byly v servisu "na léčení" a zavánělo to i výměnou "pouzdra"......nakonec se podařilo je vyladit a odzkoušet. Uděla jsem pár fotek než šly do světa. pá pá :-)))))) P.S. .....všiml jsem si,že tyto hodinky měl J.P.Belmondo na ruce ve filmu "Bezva finta" (...záběr jak jede s komplici po loupeži v autobusu...)
224477 Odesláno 4. května 2011 Nahlásit Odesláno 4. května 2011 Paradne hodinky, pacia sa mi tie skryte tlacitka chronografu.
bandicoot Odesláno 4. května 2011 Nahlásit Odesláno 4. května 2011 ...na počátku devadesátých let,kdy jsem je spatřil na rukou jedno mého známého,ale byly tenkrát na tu dobu pekelně drahé(cca 130-140 t.Kč). Fakt tyhle hodinky stály v letech 90-93 130-140k???
Street Glide Odesláno 4. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2011 Ano,tak nějak to bylo.V roce 1994 stály kolem 132 t. Kč......musel jsem vzít za vděk Omega Sea Master Chrono,......ty stály jen 62 t.Kč :-)))))) ....ty Omegy po mě má dodnes můj známý,neskutečný "tool watch" Fakt tyhle hodinky stály v letech 90-93 130-140k???
Slim_brno Odesláno 4. května 2011 Nahlásit Odesláno 4. května 2011 Yop, tohle můžu. Ten tah se k nim hodí. Sice bych si tu chronografovou vteřinovku představoval míň nápadnou než takhle červenou, ale jinak jsou pěkný :-)
Stano74 Odesláno 4. května 2011 Nahlásit Odesláno 4. května 2011 Viem si predstaviť sedieť v Porsche a mať na ruke IWC a to je jedno z akého obdobia... Mám tie značky rád. Z týchto hodiniek však nemám žiadny pozitívny pocit a vôbec sa mi nepáčia. Naštastie pre ne,asi budem výnimka. :-)
volfda Odesláno 4. května 2011 Nahlásit Odesláno 4. května 2011 Viem si predstaviť sedieť v Porsche a mať na ruke IWC a to je jedno z akého obdobia... Mám tie značky rád. Z týchto hodiniek však nemám žiadny pozitívny pocit a vôbec sa mi nepáčia. Naštastie pre ne,asi budem výnimka. :-) Koukám na ně už chvíli a také jsem na nich nenašel nic, co by mě zaujalo, ale tak jde o to, jak sednou jejich majiteli... Ale vezmu-li v potaz vzhled a to, co je o nich v prvním příspěvku napsáno ze zkušeností street glide, nechtěl bych je ani za hubičku
IntoPicture Odesláno 4. května 2011 Nahlásit Odesláno 4. května 2011 Pamatuji si dobře dobu, kdy se mi tyhle hodinky opravdu líbily a chtěl jsem je ... dnes už tomu moc nerozumím i když kombinace PD a IWC má sama o sobě mocné kouzlo (a to samé v bledě modrém pro PD/Eterna). A zcela rozumím těm problémům s titanem, na některé věci velmi nevděčný materiál. Na druhou stranu vím, že takové hodinky (ať konkrétně tenhle model, nebo třeba GSTčka) si majitelé chválí pro pohodlí. Je zajímavé, že PD prodává tenhle model stále, ale už jen s 7750 - nakonec jako všechno ostatní, mimo extrašpeků typu brutálně drahých kusů na Eterně. Stejně se asi jednou neudržím a nějaký kus od PD koupím, taky proto, že mám PD obecně rád - jejich věci jsou kvalitní, praktické a příjemné, ač často fest předražené . btw: ad ten servis - tos dával do PD a oni posílali do IWC, nebo?
Street Glide Odesláno 4. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2011 Což o to,ony sedí na ruce dobře,jsou příjemné na nosení i na pohled a mají své pevné místo v historii IWC.Ale jak jsi řekl,vzhledem k těm všeobecně známým komplikacím s tímto modelem,byl problém je prodat alespoň za tu"hubičku a šáteček" na cestu :-)))))))).......nakonec jsem je prodal za 27 t.Kč......pro tento IWC model cena podle mne degradační :-( Koukám na ně už chvíli a také jsem na nich nenašel nic, co by mě zaujalo, ale tak jde o to, jak sednou jejich majiteli... Ale vezmu-li v potaz vzhled a to, co je o nich v prvním příspěvku napsáno ze zkušeností street glide, nechtěl bych je ani za hubičku
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se