afrikab Odesláno 12. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2007 Nakazili? Tady se nokomu snad libila cinska provenience? Proč čínská? Vždyť prodejce a produkce je z Japonska. No nevim, japonska Maki-E (porovnavam ten obchod) stoji od 100 do 1000USD, ne 19 dolaru. Ale je pravda, ze znam z Japonska pouze firmy Pilot, Platinum a Sailor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 12. dubna 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2007 Kamile, je to Čína. Je tam Hero, Duke a další. To není to pravé ořechové.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 12. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2007 Tak tedy dobře, nic kupovat nebudu. Nechám si svého Watermana a uvidím do budoucna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 12. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2007 Tak tedy dobře, nic kupovat nebudu. Nechám si svého Watermana a uvidím do budoucna. Ze by jsi si nic nevybral http://search.ebay.com/_W0QQsassZengeika ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník RK Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2007 Potrebuju poradit. Chci koupit sailora 1911 pro a vaham mezi hrotem. Jsem zvykly na pilota s f oproti kteremu novy watermann s ef pise tluste jako poleno. Takze sailora s F nebo XF (EF). Pilot mi navic v patek trinacteho upadl a kupodivu byl hrot ze dvou metru meksi nez dlazba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2007 Potrebuju poradit. Chci koupit sailora 1911 pro a vaham mezi hrotem. Jsem zvykly na pilota s f oproti kteremu novy watermann s ef pise tluste jako poleno. Takze sailora s F nebo XF (EF). Pilot mi navic v patek trinacteho upadl a kupodivu byl hrot ze dvou metru meksi nez dlazba. Jakouze to potrebujes tloustku? Size Bexley Omas Pelikan Pilot Sailor XF .3mm .25mm .23mm* F .45mm .4mm .4mm .35mm .3mm FM .36mm M .6mm .65mm .7mm .60mm .5mm B .85mm .75mm .85mm .70mm .6mm BB .95mm 1.0mm 3B 1.3mm Music/Stub 1.0mm 1.15mm Zoom .25 to .7mm OM .70mm .65mm OB .8mm OBB .95mm 1.0mm O3B 1.3mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník RK Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2007 Tu tabulku mam, ale po pravde receno z vlastni zkusenosti vim ze asijske hroty jsou jemnejsi, ale sila v mm toho mnoho nerekne. Ja mam hodne lehkou ruku, takze jsem byl zvykly psat malym kovovym pilotem za dve stovky, ktery jel po papiru jako po masle a uzkou linku jako s nim jsem zatim s nicim jinym nedosahl. V lete jsem vyzkousel snad vsechna pera v Praze (pouze EF) a ani lamy pro dceru ani novy watermann EF na tento pilot nemaji (Sheaffera EF jsem vratil, protoze jel po papire jako hrabe po cerstve posekanem strništi). Mam jiz v F Parkera a Rotringa, ale kazde pero pise jinak byt hroty jsou rozmerove stejne. Takze spise jsem chtel poznatek z vlastni zkusenosti nekoho, kdo ma sailor 1911 F a muze porovnat napriklad s nejakym tuzemskym perem EF - to je na mne uz moc silne a navic jiz jedno mam. U jednoho prodejce co nabizi EF uvadeji ze sailor ma jedny z nejlepsich hrotu na svete a EF u professional je rucni prace kterou mistr vice nez hodinu kus po kuse kontroluje a ze pise o 50% jemneji nez ostatni pera. ale zase neuvadi jestli evropské nebo asijské výroby ci znacku coz je mnohdy bez ohledu na oznaceni diametralni rozdil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2007 Tu tabulku mam, ale po pravde receno z vlastni zkusenosti vim ze asijske hroty jsou jemnejsi, ale sila v mm toho mnoho nerekne. Ja mam hodne lehkou ruku, takze jsem byl zvykly psat malym kovovym pilotem za dve stovky, ktery jel po papiru jako po masle a uzkou linku jako s nim jsem zatim s nicim jinym nedosahl. V lete jsem vyzkousel snad vsechna pera v Praze (pouze EF) a ani lamy pro dceru ani novy watermann EF na tento pilot nemaji (Sheaffera EF jsem vratil, protoze jel po papire jako hrabe po cerstve posekanem strništi). Mam jiz v F Parkera a Rotringa, ale kazde pero pise jinak byt hroty jsou rozmerove stejne. Takze spise jsem chtel poznatek z vlastni zkusenosti nekoho, kdo ma sailor 1911 F a muze porovnat napriklad s nejakym tuzemskym perem EF - to je na mne uz moc silne a navic jiz jedno mam. U jednoho prodejce co nabizi EF uvadeji ze sailor ma jedny z nejlepsich hrotu na svete a EF u professional je rucni prace kterou mistr vice nez hodinu kus po kuse kontroluje a ze pise o 50% jemneji nez ostatni pera. ale zase neuvadi jestli evropské nebo asijské výroby ci znacku coz je mnohdy bez ohledu na oznaceni diametralni rozdil. Ma XF od Sailoru (ovsem ne na peru z rady 1911), pise krasne jemne, ale neco je az moc tenke. Pritelkyni jsem onehda koupil jednoho vintage pilota z 70´ let. Ten pise naprosto uzasne. Pokud pises, ze se ti s Pilotem psalo vyborne, nemenil bych znacku. Muzu treba doporucit Pilota z rady Capless, klidne zakladniho z iridiovym hrotem za cca. 100USD i s postovnym. Pise take krasne. Sehnal jsem jej kamaradce a ta si jej nemuze vynachvalit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník RK Odesláno 17. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2007 Diky za info ten pilot jsme videl za stejnou cenu uz i v Cesku a nejak jsme mu nepropadl. Vetsinou se nerozhoduju podle penez ale uprednostnuju funkci a jednoduche tvary. Takze se mi proste ten Sailor libi zejmena pro tu jednoduchost. Takze zkusim XF 1911 a uvidím. Poptam se v Tokyu jestli nemaji zastupce ci oficialniho prodejce ve Vietnamu nebo Cine - to bych to mohl vyzkouset, ceny jsou tady i v Cine srovnatelne s Evropou, takze asi nakup pres e-bay. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník RK Odesláno 17. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2007 Diky za info ten pilot jsme videl za stejnou cenu uz i v Cesku a nejak jsme mu nepropadl. Vetsinou se nerozhoduju podle penez ale uprednostnuju funkci a jednoduche tvary. Takze se mi proste ten Sailor libi zejmena pro tu jednoduchost. Takze zkusim XF 1911 a uvidím. Poptam se v Tokyu jestli nemaji zastupce ci oficialniho prodejce ve Vietnamu nebo Cine - to bych to mohl vyzkouset, ceny jsou tady i v Cine srovnatelne s Evropou, takze asi nakup pres e-bay. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaS Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2007 Něco na podívání: http://stores.ebay.com/pensgallery_Namiki_...7QQftidZ2QQtZkm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2007 Vizuálne aj cenovo ma zaujali tieto dve perá.Ide o Cross Verve a Sheaffer Legacy Heritage.Je nejaký dôvod prečo by som sa mal prikloniť k jednému z nich(kvalita,história etc.),alebo dokonca hľadať niekde inde? Perá ma veľmi nezaujímajú,ale v práci píšem plniacim,tak chcem niečo kvalitnejšie/krajšie.Sú v cenách medzi 130-150 $.Za radu ďakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2007 Zeptej se tady http://www.fountainpennetwork.com/forum , myslim, ze tu budou zkusenejsi. Me osobne se libi Cross Verve. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2007 2 afrikab- dík za odkaz.Trochu to tam pobehám.Keď som prešiel toto vlákno nadobudol som dojem,že ste(ty,Pepino65,JJ) celkom v obraze,tak som chcel vedieť,či nespravím s nákupom chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2007 2 afrikab- dík za odkaz.Trochu to tam pobehám.Keď som prešiel toto vlákno nadobudol som dojem,že ste(ty,Pepino65,JJ) celkom v obraze,tak som chcel vedieť,či nespravím s nákupom chybu. Ono to je kapanek slozite. Nejlepsi je si to pero vyzkouset. Proste ti nemusi sedet. Ruzne hroty, ruzni vyrobci..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valachus Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2007 Jen takový dotaz, máte někdo Mont Blanc??? V tomhle topicu jsem se o tom vubec nedočetl a tak mě zajímá proč?? Nemáte s ním dobré zkušenosti, nebo je to tím že stojí trošku víc??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 24. dubna 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2007 Jen takový dotaz, máte někdo Mont Blanc??? V tomhle topicu jsem se o tom vubec nedočetl a tak mě zajímá proč?? Nemáte s ním dobré zkušenosti, nebo je to tím že stojí trošku víc??? Mám Montblanc Meisterstück Hommage a Frederic Chopin Platinum Trim. Myslím, že nejsem sám, ale spíš se tady dočteš o MB, Meisterstuckovi atp. Stojí opravdu trošku víc, zato mít ho v ruce, to je jako řidit Ferrari, prostě radost. Cena 11.340 Kč. Záruka: do zpopelnění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valachus Odesláno 26. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2007 Jen takový dotaz, máte někdo Mont Blanc??? V tomhle topicu jsem se o tom vubec nedočetl a tak mě zajímá proč?? Nemáte s ním dobré zkušenosti, nebo je to tím že stojí trošku víc??? Mám Montblanc Meisterstück Hommage a Frederic Chopin Platinum Trim. Myslím, že nejsem sám, ale spíš se tady dočteš o MB, Meisterstuckovi atp. Stojí opravdu trošku víc, zato mít ho v ruce, to je jako řidit Ferrari, prostě radost. Cena 11.340 Kč. Záruka: do zpopelnění. Dík za odpoved. Já se právě snažím vydidat z otce jednoho Mont Blanka. Vím je to drahé, ale nádherné, doufám ze se mi to povede. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcisv100 Odesláno 3. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2007 Ahoj dnes jsem obdržel od své přítelkyně MONTBLANC meisterstück 144 a chtěl jsem se zeptat jestli do něj jde i normální ingoust, třeba pelikan?? A nebo kde bych mohl koupit a za kolik inkoust Montblanc? Díky Vašíkkkkk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 3. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2007 Ahoj dnes jsem obdržel od své přítelkyně MONTBLANC meisterstück 144 a chtěl jsem se zeptat jestli do něj jde i normální ingoust, třeba pelikan?? A nebo kde bych mohl koupit a za kolik inkoust Montblanc? Díky Vašíkkkkk Jistěže můžeš použít inkoust od Pelikana, je velmi dobrý. Já zatím mám zásobu od Montblancu, ale 50 ml lahvička příjde na 320,- Kč. Zbytečná záležitost. Montblanc pera i příslušenství se dají v českých zemích koupit u v Praze v Obecním domě, v Karlových Varech v Grandhotelu Pupp, prodejnu jsem našel i v centru Ústí nad Labem a zajisté i jinde, viz www.carollinum.cz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se