Pepino65 Odesláno 14. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2007 2 railmaster: co to je za krásného Pelikana? Vůbec netuším. Tak taky přidám jednu lotrovskou hádanku. Která firma vyrobila tyto kousky? Napovím - ten první model se vyrábel od r. 1937 do konce 50. let. a ten další 1950-1956. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 14. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2007 To Pepino65: Prvý je Pelikan M 625, druhý Montblanc Artisan Limited Edition Max Reinhardt 2007 - vyrobených 30 ks, cena hviezdna. Tie tvoje obrázky mi pripadajú známe, v podobnom designe vyrábalo viac firiem, ale pripadá mi tiež ako Pelikan. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 15. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2007 Taky jsem hadal Pelikana...a ono ne. I kdyz je to kapku slozitejsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lomo135 Odesláno 15. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2007 Eště k J "tvrdýmu psaní": Naopak se mi zdá, že Sailor a Platinum píší víc lehce, nemusím vůbec tlačit, hrot se skoro nedotýká papíru, klouže po vrstvičce inkoustu. Možná moc tlačíš. Mám stejnou zkušenost, Sailor jakoby klouzal po papíru sám, žádné tlačení na hrot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 15. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2007 To Pepino65: Prvý je Pelikan M 625, druhý Montblanc Artisan Limited Edition Max Reinhardt 2007 - vyrobených 30 ks, cena hviezdna. Tie tvoje obrázky mi pripadajú známe, v podobnom designe vyrábalo viac firiem, ale pripadá mi tiež ako Pelikan. Představ si, že je to OMAS, k nevíře, viď? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 15. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2007 Představ si, že je to OMAS, k nevíře, viď? Aj som podobný Omas našiel na nete, no pomýlil ma clip a tiež tá novšia produkcia vpravo, tú som považoval za nejakú japonskú alebo taliansku súčasnú výrobu. Veľmi podobný som našiel vintage Duofold, a Montblanc, len tie clipy mi zase vzhľadove nesedeli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 18. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2007 Aj som podobný Omas našiel na nete, no pomýlil ma clip a tiež tá novšia produkcia vpravo, tú som považoval za nejakú japonskú alebo taliansku súčasnú výrobu. Veľmi podobný som našiel vintage Duofold, a Montblanc, len tie clipy mi zase vzhľadove nesedeli. Na stránkách serveru Penexchange jsem se dozvěděl, že Pelikan a Omas byly kdysi ekonomicky spojeni. Zaregistroval jsem se tam i do fora, je tam spousta zajímavých informací. Dnes jsem se podíval na zprávy - chytil jsem už jenom sport, ale Václav Klaus tam měl nějakou řeč k olympionikům nebo komu (chytil jsem jen závěr) a podepisoval nějaký dokument - Vašek píše Montblancem 149. Po podpisu si jej strčil do levé vnější kapsy u saka ??? Asi se bál, že mu vyschne ? Nebo nosí 2 peněženky v náprsních kapsách? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 19. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2007 Na stránkách serveru Penexchange jsem se dozvěděl, že Pelikan a Omas byly kdysi ekonomicky spojeni. Zaregistroval jsem se tam i do fora, je tam spousta zajímavých informací. Dnes jsem se podíval na zprávy - chytil jsem už jenom sport, ale Václav Klaus tam měl nějakou řeč k olympionikům nebo komu (chytil jsem jen závěr) a podepisoval nějaký dokument - Vašek píše Montblancem 149. Po podpisu si jej strčil do levé vnější kapsy u saka ??? Asi se bál, že mu vyschne ? Nebo nosí 2 peněženky v náprsních kapsách? Určite to bol MB 149 a nie niečo menšie, napr. 146? Inak, je to možné, lebo som sa stretol s názorom, že viacerí politici pri podpisoch a reprezentácii používajú MB 149, ale v súkromí, kde píšu dlhšie listy, používajú tenšie perá. Najobľúbenejší je vraj Chopin, ideálny veľkosťou pre väčšinu populácie, možnosťou použiť konvertor alebo bombičky. To najviac oceňujú bežní zákazníci, ktorí používajú jedno pero. Doma konvertor, na cestách bombičky. Aj preto je to asi najpredávanejší Montblanc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 19. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2007 (upraveno) Určite to bol MB 149 a nie niečo menšie, napr. 146? Inak, je to možné, lebo som sa stretol s názorom, že viacerí politici pri podpisoch a reprezentácii používajú MB 149, ale v súkromí, kde píšu dlhšie listy, používajú tenšie perá. Najobľúbenejší je vraj Chopin, ideálny veľkosťou pre väčšinu populácie, možnosťou použiť konvertor alebo bombičky. To najviac oceňujú bežní zákazníci, ktorí používajú jedno pero. Doma konvertor, na cestách bombičky. Aj preto je to asi najpredávanejší Montblanc. Byla to 149-tka. Ještě jsem si říkal, proč si vybral takový kyj. Po pravdě, černá + zlato, ladilo mu to k obleku i kravatě. Vašek ví co je to vkus. Vrtá mi ale hlavou, proč si to pero strčil do levé vnější kapsy a ne do té náprsní. Možná, že to je velikostí pera. Upraveno 19. října 2007 uživatelem Pepino65 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 19. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2007 (upraveno) Byla to 149-tka. Ještě jsem si říkal, proč si vybral takový kyj. Po pravdě, černá + zlato, ladilo mu to k obleku i kravatě. Vašek ví co je to vkus. Vrtá mi ale hlavou, proč si to pero strčil do levé vnější kapsy a ne do té náprsní. Možná, že to je velikostí pera. Možno robí reklamu . A v náprsnom vrecku by ho nebolo vidieť. A možno je to darček pre pražských vreckárov. A možno mu stylisti a ceremoniári vnútorné vrecká zašili, aby tam nič nedával a sako lepšie pasovalo. Upraveno 19. října 2007 uživatelem railmaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 19. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2007 :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 20. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2007 Použil už niekto z vás Ink Chocolate Brown od Montblanc? Resp. aký je váš rebríček atramentov, farieb a prečo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 20. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2007 Použil už niekto z vás Ink Chocolate Brown od Montblanc? Resp. aký je váš rebríček atramentov, farieb a prečo? Tak hnědou jsem ještě nezkusil, ale když jsem si nechal dělat ocelotisk na ruční papír, poradila mi paní, abych si jméno nechal vyrobit v čokoládové barvě a ne např. zlaté. Zkusil jsem to a překvapilo mě, jak dobře to působí. Jinak v Pelikanovi užívám běžný pelikanský modrý inkoust a v MB Chopinovi užívám povětšinou MB modročerný, ale aby v něm tento dokumentní nezasychal, prostřídám ho občas MB modrým. Do obyčejných bombičkových per jsem používal černý inkoust. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 21. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2007 Tak mi nedalo, abych nezačal s určitými úpravami na stránkách encyiklopedie Navajo týkající se plnicích per, ty slavné automatizované překlady jsou opravdu děsné. Asi už bych to nenazýval překladem, ale translatorováním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2007 (upraveno) Použil už niekto z vás Ink Chocolate Brown od Montblanc? Resp. aký je váš rebríček atramentov, farieb a prečo? Zrovna vcera jsem si delal test mych inkoustu. Pouzivam Pelikan Brilliant black 4001- krasne cerny inkoust, v nekterych perech se vsak zanasi. Mam ho ted v peru Platinum s F hrotem 18K a peru Pilot Lucina s B hrotem 14K. V nich funguje na jednicku. Modre inkousty pouzivam dva. Obycejny Koh-I-Nor a Parker Quink. Cesky Koh-I-Nor je tmavsi, Parker zase svetlejsi. Barevny mam ted jen Shell Pink od americke firmy Private Reserve. Konzistenci a mnozstvim pigmentu je nekde mezi Parkerem a Koh-I-Norem. Spokojenost maximalni. Osobne nejradeji pisu cernym inkoustem, ale v mem nejoblibenejsim peru Sailor Chalana moc dobre nefunguje (zanasi se). Proto jsem si do nej koupil Koh-I-Nor za par korun a osobne se mi livi vice nez Parker. Cerneho Pelikana mam v tlustem Pilotovi, kde funguje na jednicku. Idealni na popisovani post-it papirku a podpisy. Ostatni pera a inkousty pouziva pritelkyne a pomalu se mi ji dari naucit plnit pera z lahvicky. Bombicky jsou totiz s vetsinou per nekompatibilni. Bud se uz nevyrabeji (Sailor Chalana, jeden Pilot ze 70. let) nebo maji japonskou velikost. Upraveno 21. října 2007 uživatelem afrikab Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2007 Vidím že mám rezervy a mal by som začať experimentovať. Momentálne používam len Parker Quink, bombičky Penplus a Centropen a len modrú. So zanášaním som nemal nikdy problém. Len tá sýtosť farby by mohla byť lepšia. Aký je vlastne rozdiel medzi Centropenom a Koh-I-Noorom? Kdesi som počul, že Koh-I-Noor je chemicky agresívnejší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2007 Vidím že mám rezervy a mal by som začať experimentovať. Momentálne používam len Parker Quink, bombičky Penplus a Centropen a len modrú. So zanášaním som nemal nikdy problém. Len tá sýtosť farby by mohla byť lepšia. Aký je vlastne rozdiel medzi Centropenom a Koh-I-Noorom? Kdesi som počul, že Koh-I-Noor je chemicky agresívnejší. To zanaseni je vetsinou jen problem cerneho inkoustu pro jeho vetsi hustotu pigmentu - kvuli sytejsi cerne barve. Je to ovsem jen v kombinaci urciteho inkoustu s urcitym hrotem. Plati vsak vetsinou, ze hroty od M a tlustsi by s tim problemy mit nemely. Pokud mas zajem o zajimave barvicky, muzu doporucit firmu Private Reserve, specialne tento onchod http://hisnibs.com/ink.htm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 28. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2007 Jak se Vám líbí? Mě moc. Delta Soiree Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 28. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2007 To si neodpustím: Fascinující srdíčko - KAWECO Arumnia Special nr. 6. Rok výroby 1928, v nabídce za 625 ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Proteus Odesláno 30. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2007 Dobrý podvečer. Som veľmi rád, že existuje aj takéto forum. Som veľký maniak do pier. Chcem sa Vás opýtať, odborníkov, je veľký rozdiel medzi Parker Vector-om a Parker Sonnet. Myslím hrot atramentového pera. Vector mám teraz a nechcel som kupovať sonnet, kým nevyskúšam vector. Čo ak by mi atramentové pero nevyhovovalo. ale zistil som, že sa s ním píše veľmi dobre. Čo vy na to? Alebo odporúčate iné atramentové pero z radu Parker? Ďakujem za každú odpoveď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se