deda_lebeda Odesláno 8. května 2011 Nahlásit Odesláno 8. května 2011 dobrý den,obracím se na vás jako odborníky, kteří mi jistě dokáží poradit. po několika neúspěšných návštěvách starožitnictví a hodinářství, kde mi, nevím proč, nebyli schopni sdělit ani přibližnou cenu. Chápu že cena faktická se liší od ceny tržní, ale zajímalo by mne, zda má cenu se pokoušet o prodej, nebo je lépe uložit na "dno šuplíku"... a nechat odpočívat pro další generaci. Jsem teď ale v situaci že by mi nějaké peníze "vytrhly trn z paty"...Nevíte někdo přibližný rok výroby?Jedná se o značku dle popisu na vnitřním plášti "Ancre Ligne Droite 15 Rubis", jsou dvouplášťové, vrchní plášť 14K zlato, plně funkční a docela přesně jdoucí. Průměr pláště 45mm, výška ke korunce 57mm, výška včetně oblíku 65mm. Oblík zlatý není. děkuju předem za vaše názory a rady
kutilprim Odesláno 8. května 2011 Nahlásit Odesláno 8. května 2011 dobrý den, obracím se na vás jako odborníky, kteří mi jistě dokáží poradit. po několika neúspěšných návštěvách starožitnictví a hodinářství, kde mi, nevím proč, nebyli schopni sdělit ani přibližnou cenu. Chápu že cena faktická se liší od ceny tržní, ale zajímalo by mne, zda má cenu se pokoušet o prodej, nebo je lépe uložit na "dno šuplíku"... a nechat odpočívat pro další generaci. Jsem teď ale v situaci že by mi nějaké peníze "vytrhly trn z paty"... Nevíte někdo přibližný rok výroby? Jedná se o značku dle popisu na vnitřním plášti "Ancre Ligne Droite 15 Rubis", jsou dvouplášťové, vrchní plášť 14K zlato, plně funkční a docela přesně jdoucí. Průměr pláště 45mm, výška ke korunce 57mm, výška včetně oblíku 65mm. Oblík zlatý není. děkuju předem za vaše názory a rady Stroj není žádný zázrak, žádná super značka to taky není. Stav je pěkný, ale i tak bych cenu viděl tak na cenu zlata + něco málo navrch. Takže doporučuji uložit do šuplíčku pro další generace. Zkušenější možná poradí něco jiného, toto je pouze můj osobní názor.
Dr.Gaga Odesláno 9. května 2011 Nahlásit Odesláno 9. května 2011 Ahoj, rok výroby odhaduji okolo 1900-1910. Na aukru se to dá prodat za 6-10 tisíc českokreditů. Podle štěstí a podle toho, jak velkej pitomec se najde. Předpokládám, že to bude mít tak 50g, zlata na tom bude tak 12-15g??? - ty pláště nejsou zrovna silný... Ale mohu se mýlit. :-). Strojek je aspoň kotvový, i když super kvalita to není.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se