Přejít na obsah

CITIZEN BJ2117-01E

Doporučené příspěvky

• po měsících...

Tak dnes při brouzdání v Brně v Olympii koukám do výlohy a jsou tam, za 16 390 Kč. Nevěřil jsem svým očím. v USA stály myslím 499 dolarů (MOC) (EDIT: 695 USD, ALE I TAK JE TO CCA 11 TÁCŮ) a já je lehce stáhnul - stály mně necelou semičku českých. Tak bud na tom mají marži jako prase, nebo je natahuje EU distributor.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Když už tedy píšu, přidám pár zkušeností po půl roce nošení:

a) hodinky z ruky prakticky nesundávám - pouze večer při spaní

B) provedení, zpracování, vše bez nejmenších problémů, když jim dám sprchu, vypadají jako nové

c) sklo - zatím bez sebemenšího škrábance a to je nijak nešetřím, tady bych viděl velmi dobrou ochranu skla lunetou, která je výše než sklo a samo o sobě je velmi odolná proti poškrábaní

d) přesnost - je to Eco Drive, nevím, neřeším, naposled jsem je nastavoval někdy v červenci, ted jsem cca 34 sec v plusu

e) každý je chce, každému se líbí - jsou to na ruce nepřehlédnutelné hodinky (velikost, tvar), dostávám na ně spoustu komentů, otázek, jak od žen, tak od mužů.

po půl roce nošení o mém vztahu k nim asi nejvíc hovoří skutečnost, že momentálně se sice rád podívam na nové hodinky, ale žádný nákup neřeším. v podstatě jsem nyní plně uspokojen.

Upraveno uživatelem jordy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Zdravím,

update po půl roce denního nošení. Právě jsem se vrátil z Egypta, kde jsem je poprvé vyzkoušel v moři.

a) vzhled - stále jako nové. potvrdilo se, že dobře zapuštěný minerál těsně pod lunetu je lepší, než vystupující safír. sklo je bez jakýchkoliv škrábanců a to jsem s nimi hrál i plážový volejbal v písku.

B) hloubkoměr funguje spolehlivě, bohužel jsem jen snorchloval, takže nejhlubší ponor byl cca 3 m.

c) přesnost chodu nemá smysl řešit, fakt nevím. není to automat, takže vteřinu měsíčně není třeba nějak prožívat.

d) hodinky se stále líbí, zatím neomrzely. dají se nosit jak do práce k manažerské košili, tak třeba na kolo nebo na ryby.

jak jsem psal v dřívějším updatu, tak nějak mi hooodně vyhovují a docela jsem hodinky v poslední době přestal řešit. nevím, jestli je to dobře, ale dovolilo mi to lepe se finančně soustředit třeba na nákup nového kola :wheelchair:

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Mam ty same, ovsem bohuzel za ceskou cenu, se vsim co jsi napsal, musim naprosto souhlasit, bohuzel i s tou svitivosti, lumi je tragedie, mel jsem pocit, ze jsem jediny, komu tak spatne sviti, nedavno jsem se tu o tom bavil v jinem vlakne, kde mi byla doporucena oprava luminescence, ale i tak me zajima, jestli se ti na nejakem jinem foru dostalo odpovedi ohledne svitivosti? Tj, je to normalni stav u tohoto modelu? Nebo nekde udelali soudruzi chybu? Celkemby me to zajimalo, vse ostatni je na nich totiz perfektni vcetne vzhledu.

Odkaz ke komentáři

Tak dnes při brouzdání v Brně v Olympii koukám do výlohy a jsou tam, za 16 390 Kč. Nevěřil jsem svým očím. v USA stály myslím 499 dolarů (MOC) (EDIT: 695 USD, ALE I TAK JE TO CCA 11 TÁCŮ) a já je lehce stáhnul - stály mně necelou semičku českých. Tak bud na tom mají marži jako prase, nebo je natahuje EU distributor.

attachicon.gifDSC_0101.jpg

Když už tedy píšu, přidám pár zkušeností po půl roce nošení:

a) hodinky z ruky prakticky nesundávám - pouze večer při spaní

B) provedení, zpracování, vše bez nejmenších problémů, když jim dám sprchu, vypadají jako nové

c) sklo - zatím bez sebemenšího škrábance a to je nijak nešetřím, tady bych viděl velmi dobrou ochranu skla lunetou, která je výše než sklo a samo o sobě je velmi odolná proti poškrábaní

d) přesnost - je to Eco Drive, nevím, neřeším, naposled jsem je nastavoval někdy v červenci, ted jsem cca 34 sec v plusu

e) každý je chce, každému se líbí - jsou to na ruce nepřehlédnutelné hodinky (velikost, tvar), dostávám na ně spoustu komentů, otázek, jak od žen, tak od mužů.

po půl roce nošení o mém vztahu k nim asi nejvíc hovoří skutečnost, že momentálně se sice rád podívam na nové hodinky, ale žádný nákup neřeším. v podstatě jsem nyní plně uspokojen.

Sice po dlouhý době, ale že je vlákno "oživeno" posledním příspěvkem tak jsem si ho všiml  :)

Chtěl jsem jen napsat k té ceně ČR vs. zahraničí: jeden můj kolega z práce někdy před dvěma lety kupoval citizeny eco drive (jiný model) tuším přes ebay a vyšly ho na nějákých 6-7 tisíc. No a ten naprosto stejný model se v té době prodával v jednom krámě tady v Jihlavě za cenovku přes 20k. Takže ty rozdíly jsou přímo děsivý.

Těžko říct v čem to vězí.

Odkaz ke komentáři

Mam ty same, ovsem bohuzel za ceskou cenu, se vsim co jsi napsal, musim naprosto souhlasit, bohuzel i s tou svitivosti, lumi je tragedie, mel jsem pocit, ze jsem jediny, komu tak spatne sviti, nedavno jsem se tu o tom bavil v jinem vlakne, kde mi byla doporucena oprava luminescence, ale i tak me zajima, jestli se ti na nejakem jinem foru dostalo odpovedi ohledne svitivosti? Tj, je to normalni stav u tohoto modelu? Nebo nekde udelali soudruzi chybu? Celkemby me to zajimalo, vse ostatni je na nich totiz perfektni vcetne vzhledu.

Tak to mě zaráží,celkem důmyslně postavený potápky a vynechají tak podstatnou věc jako je skvělá lumi.Nikdo a nic není bez chyby,ale tohle na potápkách zamrzí.Zvláště když s jinými modely od Citizenu mám jen dobré zkušenosti co se lumi týče.(a nejen s lumi !!!)

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři

Já mám skoro ty samé ale problém se svítivostí jsem opravdu nezaznamenal, večer na ně lehce posvítim bleskem od mobilu a jedou krásně až do rána než je denní světlo přebije. Čitelnost je opravdu skvělá, to si nemohu stěžovat.Třeba je to i tím že na mých hodinkách se nenasvicují tečkovité indexy ale už lépe viditelné čárky či jak to nazvat :)

Zkusím udělat nějakou noční fotku aby to bylo jasnější ;)

Odkaz ke komentáři

No super, proc mi to rikate? Komu tim prospejete?  :rolleyes:

Njn, napisu do servisu at se mi vyjadri, tohle me nebavi, ale je fakt, ze mam i jine promastery a ty uz sviti o chlup lepe. Zkusil jsem taky xenonovy blesk na mobilu, celych 10 vterin svitily. :mad:  Priste jsou na rade tritiove trubicky. Diky vsem za vyjadreni. :)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

zdar chlapi,

narodila se mi dcerka, takže jsem měl devet měsíců jiné starosti :clap: , ted jsem opět zacal chodit na forum. Ta lumi je fakt tak slabá od výrobce, já se na to ptal přímo někdo na Citizen customer service. Na druhou stranu, ještě jsem to fakt nikdy nepotřeboval v reálu řešit . a navíc - o to lepší důvod koupit pořádného Fenixe nebo Nitecore svítilnu. :notworthy: .

s dcerkou přišel i nový foták, abychom mohli zaznamenat růst a vývoj v čase a protože jsem četl návod, tak se mi podařilo i něco vyfotit.

lumi viz foto. nasvíceno 10 sec vysokovýkonou svítilnou Fenix ld20.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Ne, že bych tě chtěl nasrat, ale nedalo mi to a vyfotil jsem teď svoje Citizenky :)

Nejsou nijak speciálně nasvícené. Měl jsem je celý den na ruce, sundal je někdy před 3 hodinama, od té doby jsou po tmě v pracovně a takhle svítí :)

Odkaz ke komentáři

Pozor, my se tady bavíme se pouze o jednom konkrétním modelu, ke kterému je založené toto vlákno. A právě proto, že firma Citizen dokáže s přehledem udělat perfektní Lumi i u levnějších modelů, tak je pro nás, majitele těchto hodinek přinejmenším zarážející, že u takového super diverovského modelu, jakým naše hodinky bezesporu jsou  :lol2:  se na to takto vy...li.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...