Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry vecer,

najskor sa priznam, ze v hodinkach sa nevyznam, tento rok som si kupil Festiny model F16494 a som spokojny.

Avsak, dostal sa mi do ruky model od Omegy (co je zrejme min. o 1 radu vyssia znacka) konkretne vsak atypicky model, a tak sa mi o nom dost tazko zhanaju informacie.

Konkretne: OMEGA seamaster professional non-chronometer automatic 300m - pravdepodobne limitovana edicia z Talianska, su automaticke a nemaju chronometer.

Chcel by som sa spytat, aka je ich hodnota, resp. v akej cenovej kategorii sa tento konkretny model pohybuje? (pohyboval, pretoze uz dlhsie sa nevyrabaju)..

Nasiel som jedine non-chronometer a quartz (cca 1700E) alebo chronometer a profesional (2000+?) - ani jedna kombinacia samozrejme nie je ta moja..

Odesláno (upraveno)

Necheš nám sem hodit foto?

Hodim, len boli isty cas pouzivane, dostal som ich zdarma v podstate ako darcek, tak ich dam najskor vycistit a potom mozem sfotit a uploadnut.

Podstatne je pre mna to spomenute vyssie, ak viete teda poradit..

Upraveno uživatelem swat88
Odesláno

Urcite to nie je fake, su 100% original. Vyzeraju presne ako tieto:

http://forum.chronomag.cz/index.php?%2Ftopic%2F10779-omega-seamaster-professional%2Fpage__p__142011__hl__%2Bomega+%2Bseamaster+%2Bprofessional__fromsearch__1&do=findComment&comment=142011

co su navrchu stranky, klasicke 300m professional - ale to su predpokladam non-chronometer ale QUARTZ.. tieto by mali byt AUTOMAT, tomu zodpoveda jedine ta talianska edicia - ale cenu neviem zistit...

Odesláno

Speciální edice Seamaster Bibione je určitě o třídu výš Festina, i když znám jednoho zkušeného člena, který Festiny staví dost vysoko. Tak vlastně nevím.

Seamaster Bibione je velikej nářez Posted Image

Urcite to nie je fake, su 100% original. Vyzeraju presne ako tieto:

http://forum.chronom...__1#entry142011

co su navrchu stranky, klasicke 300m professional - ale to su predpokladam non-chronometer ale QUARTZ.. tieto by mali byt AUTOMAT, tomu zodpoveda jedine ta talianska edicia - ale cenu neviem zistit...

Že vyzeraju presne ako tieto ještě nic neznamená Posted Image Přihoď foto a bude to vyřešeno raz dva Posted Image
Odesláno

No uplne prcku si z nej nedelejte, pac o techto bondovkach v automatu bez certifikace jsem uz nekde neco cetl, skutecne to melo bejt pro Italskej trh, Omega zpocatku nemela dost COSC certifikovanych strojku. Samo chce to fotku, klidne predrenovacni..

Odesláno

Predpokladam, ze se jedna o CB foto a v realu jsou modre...Prijdou mi autenticky, je to trochu rarita, ale jestli nejak je nejak cenna ti nepovim... spis kuriozita... pokud jsou bez papiru tak predrenovacni cena je tak 20.

Odesláno

Ano, fotka je ciernobiela - a ano, su modre. Urcite su original, mam ich od celkom bohateho ujka, takze isto to nie su fakey. Predrenovacni cena je tak 20? tej vete absolutne nerozumiem, neorientujem sa v tejto oblasti, prosim ta vysvetli ak mozes.. :)))

No zatial ich predavat nechcem, aj ked rad by som vedel cenu aktualnu alebo cenu za aku by sa dali kupit "nove". Inak - jedna sa o verziu automaticku, lebo nie som si uplne 100% tymto isty, ale pozri sa na ten datumovnik ako je tam ta ciarka pri tom - a pozri sa na to co som posielal pred tym - lysi sa to..

Odesláno

Bandicoot, ty si postihnuty? Pisem, ze sa v hodinkach nevyznam, hodinky som dostal, takze ich cenu neviem a na internete ich najst neviem, kedze sa jedna o takuto raritu. Skus namiesto podobnych kravin napisat nieco k veci ako vyssie Seamaster. Kazdy sa vyzna do niecoho ineho, jeden do hodiniek, iny.. Foto nie je farebna kvoli tomu, ako som uz pisal, potrebujem ich dat este vycistit, som si ich daval na FB, tak aby to ako-tak vyzeralo - cize pre efekt.

(1993, Italy only) Unusual Omega Seamaster Professional Diver which is an automatic, but not a chronometer.

In 1993, the immense success of the "James Bond" watch caused an overwhelming demand for the 2531.80 Chronometer and 2541.80 Quartz models. Omega was experiencing delays in getting certifications on enough of the automatic movements to ship the required quantities of the chronometer version to every country at the same time. Omega's distributor in Italy did not want to wait and insisted on Omega producing a special version for them that contained the Omega 1108 automatic movement instead. The 1108 is same movement as the 1109, merely lacking being sent to COSC for the chronometer certification testing. Thus, this unusual Seamaster Professional was born that lacks the "Chronometer" indication on the dial as on the quartz versions, yet clearly is an automatic based on the date window position and sweep second hand movement.

PS: uistil som sa, ze sa jedna o ten taliansky model - vid. foto, ktora je k tomuto textu pridana:

Posted Image

Odesláno

Bandicoot, ty si postihnuty? Pisem, ze sa v hodinkach nevyznam, hodinky som dostal, takze ich cenu neviem a na internete ich najst neviem, kedze sa jedna o takuto raritu. Skus namiesto podobnych kravin napisat nieco k veci ako vyssie Seamaster. Kazdy sa vyzna do niecoho ineho, jeden do hodiniek, iny.. Foto nie je farebna kvoli tomu, ako som uz pisal, potrebujem ich dat este vycistit, som si ich daval na FB, tak aby to ako-tak vyzeralo - cize pre efekt.

nechci se jen bandicoota zastavat, ale trosku pokory a slusnosti by se sluselo!! chces se poradit, tak se podle toho chovej a dej sem poradne podklady, at se to muze posoudit.. jinak si muzes zajit do znackovho servisu a uvidis sam :))

Odesláno

Robil som tu fotku naraz aj tam aj tam.. Nemusis sa hned urazat, ale ak tak reagujes, tak ma to prirodzene nastve - na taku reakciu, taka odpoved.. Mozem kvoli tebe spravit farebnu fotku - ale je to 100% original a takmer 100% ten taliansky model. Chcel by som vediet tu pribliznu hodnotu konkretne tohto modelu.

Dusicku si zahojovat nepotrebujem, Festiny som mal doteraz a nemal som s tym ziaden problem. Moje priority su niekde inde ako v hodinkach, len ked som uz obdrzal takyto luxusnejsi kus, tak sa prirodzene chcem o nom nieco dozvediet. Preto by som bol rad, ak by boli spravy k veci, na otazku, foto poskytnuta bola aj konkretny model. Za vecne odpovede dakujem.

Odesláno

Rancor, moja reakcia bola este myslim vzhladom na jeho rypanie v poriadku. Ak by pisal spravu na urovni a nieco by riesila, moja reakcia by tak nevyzerala. Nerad by som rozoberal teraz diplomaticku a moralnu uroven spravania sa na tomto fore, zaujima ma momentalne ta vecna stranka.

Odesláno
swat88: ahoj, ale vieš, práve tou morálnou stránkou sa to má začať, keď už si niekde nováčikom. Vôbec bandiho reakciu nepovažujem za prehnanú. Takýmto spôsobom Ti tu asi veľa ľudí neporadí... dávať foto na efekt? Pozri na detailné fotky napr.v sekcii vreckových hodiniek...ono sa potom lepšie posudzuje a radí...len o to ide :cheers:
Odesláno

V poriadku, ak som niekoho urazil, ospravedlnujem sa za tuto moju reakciu. Verim, ze som nikomu nic nesposobil a zobral to s usmevom na tvari. A ako som uz napisal, ak je to nutne, tak foto poskytnem v plnej farebnosti. (podla mna o modeli a originalite uz nie je potrebne diskutovat)

Odesláno

Predrenovacni cena je tak 20? tej vete absolutne nerozumiem, neorientujem sa v tejto oblasti, prosim ta vysvetli ak mozes.. :)))

No zatial ich predavat nechcem, aj ked rad by som vedel cenu aktualnu alebo cenu za aku by sa dali kupit "nove".

20 znamna kupodivu 20 tis. CZK. Ale jak pisu, tohle je cena beznych bondovek v automatu bez karet a krabky atd.... nevim jestli ma tahle kuriozita nejakou vyssi cenu... Nove se dnes budou prodavat za 60-70.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...