Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na názor hodinářské komunity na hodinky značky Bulova a její subprodukci. Objevil jsem tuto značku nedávno, moc nevím, co si o ní myslet, tak se chci zeptat, jakej na ní máte názor. Jak si například stojí oproti Hamilton a jiným? :huh:

Odesláno

Tradiční americká značka. Vyráběla např. palubní hodiny pro program Apollo a i pár náramkových se dostalo do vesmíru. Tato firma také vyvinula ladičkové hodinky - modely Accutron. Zkus hledat na fóru, třeba recenze http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/37073-bulova-accutron-astronaut od Tady se mi líbila.

Já osobně bych si skeletonové Accutrony časem pořídil, zatím to je pro ne jen dreamwatch.

Odesláno

Starý (zhruba řečeno před 1960) bulovy jsou nádherný hodinky, který by se daly estetikou přirovnat k nádhernejm americkejm bourákům ze třicátejch až padesátejch let. V šedesátejch letech se snažili co nejšířeji rozvinout ladičkovej program, pak už se ztrácí z radaru. Až teď je koupil Citizen, takže investujou do značky a technologií, viz Precisionist.

Mám ladičky a občas mlsně pokukuju po vintážkách s manuálním nátahem na Bayi. Precisionisty jsem viděl naživo a myslím, že bych se nechal ukecat, kdyby mi je chtěl někdo věnovat.

Odesláno (upraveno)

Můžeš to, prosím, trochu rozvinout? Tohle mě docela zajímá.

Je to jednoduché, zakladatel této značky, čili pan Bulova se křestním jménem jmenoval Josef Posted Image a byl to emigrant z Československa, respektive z Rakouska Uherska. Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Můžeš to, prosím, trochu rozvinout? Tohle mě docela zajímá.

No myslím, že zakladateľ bol český emigrant. Ak sa to teda dá tak nazvať. Niečo z webu: "- Začiatok tejto značky siaha až do roku 1875, kedy český klenotník Jozej Bulova začal podnikať v New Yorku. Náramkové hodinky začala firma vyrábať v roku 1919 a okamžite sa stali hitom v celej krajine a neskôr prerazili aj vo svete. Kvalitné hodinky s perfektným dizajnom, vhodné pre každú príležitosť."

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...