atomicsteve Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Jelikož asi nebudu jediný, kdo občas neví, jaké udělátko k čemu slouží, tak bych se tu rád zeptal na názvy, případně na použití některého hodinářského nářadí. Toto by měl být "roller remover", účel mi zůstavá skryt. Tady by mne zajímala věc, co je v kufříku pod pilkou a také "špičáky" vedle šroubováků v levém rohu. Jinak to vpravo vedle kufříku je snímač ručiček?
atomicsteve Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2011 (upraveno) Tak v kufříku bude asi taky roller, jak psal lorch zde Upraveno 23. května 2011 uživatelem atomicsteve
PepaSFI Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 tak popořadě, na prvním obrázku je snímač vodícího kotouče. To je součást setrvačky, takový ten kotouček na hřídeli setrvačky co je v něm vsazený popudný kámen, zrovna nemůžu najít obrázek. A na druhém obrázku je v kufříku tzv. roller, někdy zvaný čepový soustruh a možná tomu někdo říká úplně jinak. Upne se do toho kolečko z hodin, za pomoci toho luku z drátu se s ním točí a leštícím pilníkem (v tom lesklém pouzdře na spodním okraji kufříku) se přeleští čepy hřídelky. A to vpravo je měřidlo zvané většinou obkročák. Do těch čelistí se dá měřený předmět a na tom oblouku je stupnice.
atomicsteve Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Dík moc, ten obkročák jsem taky mohl tušit, ale když už tam je šupléra a mikrometr...Ještě by mne zajímaly takové ty "zašp..aťelé tyčky" vlevo dole mezi šroubováky a šuplérou, to je na úpravu otvorů?
lorch Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Špičky mohou být upravené čakany z nýtovačky pro nějakou konkrétní potřebu hodináře, chtělo by to lepší fotky slabých konců. Ty špejle jsou také zajímavá věc.
pavča Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Špičky mohou být upravené čakany z nýtovačky pro nějakou konkrétní potřebu hodináře, chtělo by to lepší fotky slabých konců. Ty špejle jsou také zajímavá věc.Ty špejle budou určitě z brslenu, to je dřevina, která se používá pro čištěné částí hodinového stroje (ložiskových otvorů, apd.), protože nezanechává žádné zbytky, které by mohly vadit chodu stroje.
atomicsteve Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Mám možnost tuhle sadu koupit za 1 500, mám do toho jít? Koukal jsem, že jen měřidla by přišla tak na 700...
lorch Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Mám možnost tuhle sadu koupit za 1 500, mám do toho jít? Koukal jsem, že jen měřidla by přišla tak na 700... Já myslím že to víc jak 1000 Kč cenu nemá....
atomicsteve Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Plus samozřejmě nějakou tu hodnotu historickou, že
lorch Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Odesláno 24. května 2011 Plus samozřejmě nějakou tu hodnotu historickou, že Zrovna dneska se za historickou hodnotu moc neplatí, na co to chceš,na práci, nebo na vystavení?
atomicsteve Odesláno 24. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2011 Máš pravdu, je to vlastně jen taková hromádka rezavého železa... Navíc tak daleko, abych potřeboval roller opravdu nejsem.
rmx Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Odesláno 24. května 2011 Ten roler bude asi dost odrbanej, ale pokud má v pořádku i "žiletková" lůžka, tak proč ne? Takhle to vypadá při leštění čela čepu. Jinak ten snímač vodítek jsem nikdy neměl rád páč mi dvakrát ohnul vodicí talířek.
vE13Lius Odesláno 12. června 2011 Nahlásit Odesláno 12. června 2011 Pánové, shodou okolností jsem na aukru objevil tuto aukci... http://aukro.cz/hodinarske-naradi-i1663433274.html, takže pokud by se Atomicsteve rozmyslel, ještě by ušetřil...:-)
lorch Odesláno 12. června 2011 Nahlásit Odesláno 12. června 2011 Pánové, shodou okolností jsem na aukru objevil tuto aukci... http://aukro.cz/hodinarske-naradi-i1663433274.html, takže pokud by se Atomicsteve rozmyslel, ještě by ušetřil...:-) Atomicsteve hlavně sám neví co chce, tohle už je ale docela rozumná cena.
vE13Lius Odesláno 12. června 2011 Nahlásit Odesláno 12. června 2011 Je je, sám jsem se rozmýšlel ale jelikož teď nebudu mít mnoho času, přenechávám jinému šťastlivci :-). Atomicsteve hlavně sám neví co chce, tohle už je ale docela rozumná cena.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se