Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím znalce Omega.

Přikládám fotky Omega Seamaster Cosmic 2000. Jsou to tátovy hodinky ze 70. let. Moc je nenosil - spadl na nich z kola a od té doby vypadají tak, jak vypadají (snad je to na těch obrázcích poznat). Kolem sklíčka jsou dost odřené, sklíčko také, i když méně... Strojek se sem tam na chvíli rozběhne, takže si myslím, že ten by mohl být relativně v pořádku...

Mám dvě otázky:

1) Jakou mají ty hodinky asi cenu? Prodávat se rozhodně nebudou, jde mi spíš o to, kolik je asi rozumné vložit do jejich renovace peněz.

2) Jakým způsobem je nejlépe nechat renovovat? Do Španělska je asi posílat nebudu :-)

Díky moc předem.

Petr

post-10311-079674400 1306754928.jpg

post-10311-088697000 1306754939.jpg

• po 4 týdnech...
Odesláno

Z fotky nepoznám, co je to za pouzdro, ale takovéhle podobné hodinky jsem před lety měl, cena byla kolem 6.000,- nebo 8.000,- korun, už nevím přesně a ani netuším, jak je to dnes. Zkus se podívat na eBay nebo Google. Souvislost opravy Omeg se Španělskem jsem nepochopil, ale to není důležité.

Odesláno

Cena renovace u Omegy velmi pravdepodobne zdvojnasobi cenu hodinek. Mysleno tak, ze jejich trzni cena v soucasnem stavu je mozna 7 tisic a stejne ne-li vice das za renovaci. Pokud si je chce nechat na pamatku, tak stav neres a nech je jen vycistit a promazat u hodinare...

Odesláno

Z fotky nepoznám, co je to za pouzdro, ale takovéhle podobné hodinky jsem před lety měl, cena byla kolem 6.000,- nebo 8.000,- korun, už nevím přesně a ani netuším, jak je to dnes. Zkus se podívat na eBay nebo Google. Souvislost opravy Omeg se Španělskem jsem nepochopil, ale to není důležité.

Díky za odpovědi, dávám ještě jednu fotku, jestli bude pouzdro vidět líp. Mám dojem, že jsem tady někde četl, že omegy lze poslat nějaké španělské firmě, která by je snad měla dobře opravovat, takže to ta zmínka o Španělsku, ale jistě to nevím...

Tohle pouzdro jsem zatím nikde na internetu neobjevil, proto ten dotaz...

post-10311-066111700 1309336739.jpg

Odesláno

V tom Španělsku je firma, která renovuje ciferníky, ale podle té poslední fotky se mi zdá, že ciferník je O.K.

Takže výměna sklíčka, přeleštění pouzdra a otázkou zůstává strojek - buď ho bude stačit vyčistit a nebo tam bude něco vážnějšího.

Když bude strojek v pořádku, tak bych to viděl na investici kolem 2.000 - 3.000Kč a budeš mít super hodinky.

Odesláno

V tom Španělsku je firma, která renovuje ciferníky, ale podle té poslední fotky se mi zdá, že ciferník je O.K.

Takže výměna sklíčka, přeleštění pouzdra a otázkou zůstává strojek - buď ho bude stačit vyčistit a nebo tam bude něco vážnějšího.

Když bude strojek v pořádku, tak bych to viděl na investici kolem 2.000 - 3.000Kč a budeš mít super hodinky.

Aha, tak Španělsko jsem pochopil trochu špatně :-) Doufám, že strojek je celkem v pořádku (resp. závada by nemusela být až tak závažná). Není stoprocentně funkční, ale někdy hodinky jdou, tak uvidíme.

Tohle je výrazně příznivější odhad, ale asi bych za to dal i těch dříve odhadovaných cca osm tisíc. Ty hodinky se mi líbí a klidně bych je nosil, ale chtěl bych, aby vypadaly víc zachovale :-) Tak snad přeleštit a uvidíme :-)

Díky všem za odpovědi.

P.

Odesláno

Aha, tak Španělsko jsem pochopil trochu špatně :-) Doufám, že strojek je celkem v pořádku (resp. závada by nemusela být až tak závažná). Není stoprocentně funkční, ale někdy hodinky jdou, tak uvidíme.

Tohle je výrazně příznivější odhad, ale asi bych za to dal i těch dříve odhadovaných cca osm tisíc. Ty hodinky se mi líbí a klidně bych je nosil, ale chtěl bych, aby vypadaly víc zachovale :-) Tak snad přeleštit a uvidíme :-)

Díky všem za odpovědi.

P.

Tak teda přiznávám, že přeci jen jde z té fotky něco vyčíst. Je to to, že určitě není možné ty hodinky přeleštit. Mají broušený povrch.

A španělská firma je klidně i přebrousí, dělá kompletní opravy.

Odesláno

Doufám, že strojek je celkem v pořádku (resp. závada by nemusela být až tak závažná). Není stoprocentně funkční, ale někdy hodinky jdou, tak uvidíme.

Je mozne, ze strjku vubec nic neni. Je to automat, take je mozne, ze jdou chvili kdyz s nimi manipulujes, ale za chvili se zase zastavi... chce to je natahnout rucne doplna nebo dat na winder. Kazdopadne at je to jakkoliv, promazani a vycisteni bude nutne, pokuje chces nosit... pouzdro prebrousi temer kdokoliv, sklo mozna taky, ale vymena te lunety, ktera je nevic otriskna bude orech, me z toho vychazi nejlip Omega service. Na Spanele zapomen, dial mas zda se perfektni... zajdi si k AD Omega, treba Dusak Praha o poptej se, to bude nejlepsi.
Odesláno

Díky Vám všem, během prázdnin zkusím vyřídit a pokračování třeba bude v nějakém chlubícím vláknu :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...