Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sorry za novu temu. Ale chcem sa spytat, ci je mozne, aby sa strojceku hodiniek upravil - spresnil chod po nejakej dobe pouzivania. Aby sa mu zmensila odchylka oproti odchylke, ked boli hodinky nove. Aby si tzv. sadol, resp. zajazdil sa ako auto. Vraj je to nezmysel, lebo, ak je to raz zle spravene, tak sa to neupravi. Na fore som vsak cital ine nazory. Nejedna sa o konretny typ. Pytam sa vo vseobecnosti.

Vdaka za info.

Odesláno

funguje to vo vseobecnosti, a dokonca aj konkretne :) ako u kazdeho mechanickeho zariadenia

vynimkou su znacky, ktore to odkrutia za zakaznika a dodaju uz pomerne velmi stabilne presny stroj "po zabehu". takych je ale zopar.

Odesláno

funguje to vo vseobecnosti, a dokonca aj konkretne :) ako u kazdeho mechanickeho zariadenia

vynimkou su znacky, ktore to odkrutia za zakaznika a dodaju uz pomerne velmi stabilne presny stroj "po zabehu". takych je ale zopar.

OK. Takze, ked maju hodinky vyrobcom danu odchylku napr. -15 + 30sek / den, tak to je zrejme ta maximalna odchylka. Po sadnuti by mohla ist nizsie, alebo sa mylim?
Odesláno

OK. Takze, ked maju hodinky vyrobcom danu odchylku napr. -15 + 30sek / den, tak to je zrejme ta maximalna odchylka. Po sadnuti by mohla ist nizsie, alebo sa mylim?

Mala by ist nizsie, a ustalit sa na nejakej konstantnej hodnote...

Odesláno

No, do detailu bude asi záležet na tom, jak dlouho ležaly ve skladu. V zimě mi přišly Vostoky Amfi, výroba cca 2009, první necelý týden šly do + 5 min denně, jsem myslel, že mne klepne.. Pak se srovnaly na minutu za týden. Vostoky Novyje Komandir prvních cca 10 dnů dělaly půl minuty denně, po asi třech týdnech dvě minuty za týden a teď, po asi dvou měsících, se drží na solidní (myslím) necelé minutě za týden. Furt váhám, jestli je jít nějak seřídit ale myslím, že to nechám tak. Von by mi je hodinář třeba rozbil...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...