Otto Odesláno 17. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2006 Tak jsem si tak dnes na vejletě přemýšlel. Protože už mám plné zuby strojků ETA, co vybrat, když střeva jsou ve všem téměř shodná (já vím, někde jsou strojky rozebírány a sestavovány, různě laděny, seřízeny atd, atd) a člověk kupuje vlastně co mu který dizajnér vymyslí. Já na to šel v duchu jinak. Úvaha není o hodinkách s vlastními strojky ( Patek Philippe, Audemars Piquet apod.) v řádek stovek tisíc, ale o hodinkách řekněme do 50 - 60 tisíc. Coby vlastenec (viď cigi) jako první řeším PRIM. Ve výše uvedené ceně mi nenabízí hodinky s vlastním strojkem, ano jsou tu limitované série Spartak a Orlík (bohužel se strojky ETA 2895-2 a lá Prim 74), s vlastním strojkem tu je pouze model Diplomat se strojkem kal.68 sice ve zlatě ale za 217 000,-Kč nebo model Spartak Exclusive s kal.96 také ve zlatě za 282 000,-Kč. Jsou to také limitované edice, ale já bych se bez zlata a limit.edice obešel, kdyby Prim nabídl vlastní strojek třeba jako Nomos nebo Union. A jsme u toho. Nomos nabízí vlastní strojky v modelech Tangenta, Orion atd. v cenách okolo 1 200,- USd Union je dražší tam jsou ceny okolo 1 500,-Euro a víc, ale opět s vlastními strojky. A to se mi líbí. Co z toho plyne? Pokud budu mít peníze a budu uvažovat o hodinkách s vlastním kalibrem asi to budou právě hodinky Nomos nebo Union. Bohužel Prime, ale Vy zatím v této kategorii viz výše uvedené, nic nenabízíte.
steel Odesláno 18. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2006 zagoogluj jeste trochu, protoze ktome automatu od nomos jsou to upravene paseaux strojky - tusim a nechce se mi to hledat, union je jasny - vlastni strojky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se