Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Taky Jihlava a taky ručička nesedí na 12 viz foto. Přemýšlím jestli to budu reklamovat a nebo jestli si na to zvyknu. Fake to doufám není.

Tohle nedělá ručička chronografu ani u hodinek za 20,- USD. Nevěřím tomu, že jde o originál. Je to vlastnost všech fake Tissotů PRC200. Pokud někdo věří tomu, že tohle toleruje Tissot u origo hodinek, tak se asi bude muset smířit s tím, že značka Tissot klesla na úroveň desetidolarových čínských značek.

• Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak to se mýlíš.

Ale to je buřt, prostě pokud jsem hodinky koupil v krámě, mám potvrzenou záruku a účtenku, tak o nic nejde. Nepočítám samotou International warranty, ale u nás přeci platí dvouletá záruka. Nebo snad né?

Jen pak musíš reklamovat u toho prodejce, kde jsi koupil.

Odesláno

Taky Jihlava a taky ručička nesedí na 12 viz foto. Přemýšlím jestli to budu reklamovat a nebo jestli si na to zvyknu. Fake to doufám není.

Doufat můžeš, ale na hodinkách za cca 7000,- bych to určitě řešil. To jsi rovnou mohl koupit čínské fake za 100,- USD. Vypadaly by úplně stejně. Možná i stejné jsou.

Odesláno

Tak som bol s tym v aurotizovanom servise a hodinar povedal, ze to je normalna vola v sukoli, ktorá sa prenasa na rucicku. A to, ze nesedia sekundy je u tychto hodiniek normalne.

Tak to necham a tak a budem dufat, ze to nieje fake, ale co som sledoval v inych obchodoch (kde boli o dost drahsie) tak vsetko identicke.

Odesláno

Tohle jsem našel na netu "I have had several quartz watches, including a TISSOT PRC200 non-chrono and the second hand was not aligned on any of them. I accept that this is normal for quartz watches, especially at this price point. If one finds this irritating, he should better consider a mechanical or a digital watch. It has nothing to do with the TISSOT brand. They make nice, quality watches. The problem is not in the brand, but in the concept."

Česky to ve stručnosti znamená, že autor měl několik quartz hodinek vč. TISSOT PRC200 a všechny měly podobnou vadu. Je to obecný jev u quartzových hodinek (komu to vadí ať si koupí mechanické nebo digitální). Takže se s tím smířím jako kolega, možná napíšu dotaz do Jihlavy, aby měla dušička pokoj. Jinak hodinky jdou zatím přesně.

Odesláno (upraveno)

Tohle jsem našel na netu "I have had several quartz watches, including a TISSOT PRC200 non-chrono and the second hand was not aligned on any of them. I accept that this is normal for quartz watches, especially at this price point. If one finds this irritating, he should better consider a mechanical or a digital watch. It has nothing to do with the TISSOT brand. They make nice, quality watches. The problem is not in the brand, but in the concept."

Česky to ve stručnosti znamená, že autor měl několik quartz hodinek vč. TISSOT PRC200 a všechny měly podobnou vadu. Je to obecný jev u quartzových hodinek (komu to vadí ať si koupí mechanické nebo digitální). Takže se s tím smířím jako kolega, možná napíšu dotaz do Jihlavy, aby měla dušička pokoj. Jinak hodinky jdou zatím přesně.

Tento jev je normální u vteřinové ručičky, která nesedí na indexech. Není to ale normální u ručičky chronografu. Ta musí po vynulování zůstat na 12 a nevyklat se pak v zastavené pozicio +/- 1 sekundu. Motáte tady dvě různé věci. Neznám jiné chrona, kde by byl problém jako na těchto Tissot PRC200. To že nesedí normální vteřinovka na indexech je naopak normální.

Ještě také doporučuji se po lupou podívat ciferník. Třeba tam na tachymetru najdete zalakované nečistoty - já je našel. Ještě k tomu prodejci, který je autorizovaný. Tento prodejce je i autorizovaný prodejce Citizenu. Přitom prodává citizeny, které nejcou z ofic. distribuce Citizenu. Individuálně nakupuje modely z Asie a USA. Stejně to může dělat i u Tissotu. Vydělat 5 000,- na jedněch PRC200, může být dobrá motivace.

Upraveno uživatelem klaucz
Odesláno

Tak co to tady tak pozoruju, tak si myslím že máme všichni stejný problém. Mě prošli rukou 2 faky (díky tomu jsem se dostal sem) Jeden precizně zpracovaný, s kompletní luminescencí, centrovaný tachymeter.... Jenže pod lupou bylo jasně vydět mizerné lakování rafiček, zvláště stopkové jakoby zespoda T a hlavně uchycení rafiček! to mi přijde rozhodující, musí to být kovové nezalakované a na pohled ok, jako zde foto těch modrých tam bych si byl jist originálu. A druhá věc co mi neseděla bylo špatně centrované M. Pouze tyto dva znaky, jinak všechno jako originál! Jo a hodinky se mi spoždovali o 2s za týden. Což by také němělo být. Čili z toho soudím že pár příspěvků nademnou se jedná o fake, už i to zpracování mi přijde podivné. Zaměřil bych se pod lupou na lakování rafiček (byt vypadájí sebelíp), na středy (hlavní věc), patrně porovnal umístění písmene M. Podle ničeho jiného to snad ani nelze poznat, dle krabičky snad vůbec ne, zvlášt pokud se jedná o tzv. AAA Fake. Nebo k hodináři a rozšroubovat...

Odesláno

Tak co to tady tak pozoruju, tak si myslím že máme všichni stejný problém. Mě prošli rukou 2 faky (díky tomu jsem se dostal sem) Jeden precizně zpracovaný, s kompletní luminescencí, centrovaný tachymeter.... Jenže pod lupou bylo jasně vydět mizerné lakování rafiček, zvláště stopkové jakoby zespoda T a hlavně uchycení rafiček! to mi přijde rozhodující, musí to být kovové nezalakované a na pohled ok, jako zde foto těch modrých tam bych si byl jist originálu. A druhá věc co mi neseděla bylo špatně centrované M. Pouze tyto dva znaky, jinak všechno jako originál! Jo a hodinky se mi spoždovali o 2s za týden. Což by také němělo být. Čili z toho soudím že pár příspěvků nademnou se jedná o fake, už i to zpracování mi přijde podivné. Zaměřil bych se pod lupou na lakování rafiček (byt vypadájí sebelíp), na středy (hlavní věc), patrně porovnal umístění písmene M. Podle ničeho jiného to snad ani nelze poznat, dle krabičky snad vůbec ne, zvlášt pokud se jedná o tzv. AAA Fake. Nebo k hodináři a rozšroubovat...

Jako ze to je hodne nebo malo? :)

Odesláno

Promin, píšu ve spěchu, měl jsem na mysli že by se spoždovat něměli, rozhodně né tolik. Nevím jak přesné jsou originály, ale někdo to tu psal. Zkrátka už si tady v Čechách raději nekoupím, myslím že objednám z ověřených obchodů. Svým příspěvkem jsem chtěl vyjádřit problém s rozeznáním faku, neb jich je strašná spousta. Např ty moje splnovaly téměř všechny parametry, přesto se o originál nejednalo.

Odesláno

M - písmeno ze slova tachymeter, schválně se podívej na tu naprosto skvělou fotku těch modrých, o kterých soudím že jsou originál, je tam krásně vydět precizní ukotvení rafiček, srovnej polohu M s těmi býlími na první stránce (z fotky není patrno ukotvení rafiček). Sám jsem byl z toho jelen, dle krabičky už nehodnotím, moje měla i vysačku na hodinkách i luminescence byla naprosto v pořádku, prozradilo až písmeno M a pod lupou zespoda loupající se lak stopkové ručičky s nečistotami. Měl jsem verzi s černým ciferníkem a kovovým tahem (říkám to tak správně?:)) Jsem laik a ne fanda, prosto jsem v dobré víře koupil na Aukru kde se prodejce dušoval vrácení peněz a za originalitu ručil. Bohužel drtivá většina lidí nic nepozná pokud se tím nezabývá (včetně mě) a tak snadno naletí (včetně mě)........

Odesláno

Neber to jako finální verdikt, pouze jsem popsal moje zkušenosti z dvěma kopiemi těchto krásných hodinek. Na internetu koluje spousta diskuzí, názory se liší. Těch kopiíí je bohužel strašné množství.:sad01_anim:

Odesláno (upraveno)

M - písmeno ze slova tachymeter, schválně se podívej na tu naprosto skvělou fotku těch modrých, o kterých soudím že jsou originál, je tam krásně vydět precizní ukotvení rafiček, srovnej polohu M s těmi býlími na první stránce (z fotky není patrno ukotvení rafiček). Sám jsem byl z toho jelen, dle krabičky už nehodnotím, moje měla i vysačku na hodinkách i luminescence byla naprosto v pořádku, prozradilo až písmeno M a pod lupou zespoda loupající se lak stopkové ručičky s nečistotami. Měl jsem verzi s černým ciferníkem a kovovým tahem (říkám to tak správně?:)) Jsem laik a ne fanda, prosto jsem v dobré víře koupil na Aukru kde se prodejce dušoval vrácení peněz a za originalitu ručil. Bohužel drtivá většina lidí nic nepozná pokud se tím nezabývá (včetně mě) a tak snadno naletí (včetně mě)........

Upraveno uživatelem pepe61
Odesláno

pepe, nech si aspoň vycentrovat vnitřní tachy lunetu, je nakřivo. I když... vlastně sedí na tu vteřinovku :D :D :D

a to mam chapat, ze je to fake alebo ako rypanie, ze mam nakrivo lunetu :-)

Odesláno

"Rypanie" určitě ne a když tak do výrobce/prodejce. Jen poukazuju na výrobní vadu bez ambice tím dokazovat zda jde o fake.

Pokud tohle prodejce pustí do oběhu tak je buď lepml anebo je to u "značky" standard :(

Odesláno

já myslím (podle fotky), že luneta sedí. U čísel nejsou čárky, takže se řídím třeba podle 150km/hod u 24 s a to se mi zdá odpovídá.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...