Přejít na obsah

Nautilus L.E.

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Muzete psat sve predstavy o dynku, jen prosim rozumne, aby nebylo drazsi nez cele hodinky.

Dobrá, tak začnu. Vycházím-li z prvotní představy, Verne za mě dobrý, N-ko buď změněným fontem nebo vynechat, už mi tam přijde zbytečné a v popisu rozhodně vynechat ty fandy. Na Vernovi ovšem nijak netrvám pokud někdo vymyslí něco lepšího. Možná bych i separoval obrázek od textové části, jinak tuším takové množství nápadů, že z těch kombinací nebudeme moudří. Pak bych se přimlouval řešit asi první obrázek.

Edit: umím si tam představit vlajku s N, portrét Nema podle rytiny z knihy... Ta chobotnice, co tu padala jako varianta, nevím, jestli by nevypadala srandovně, kolotočářsky, když vezmu v úvahu ten střízlivý retro předek...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Placnu tady prvni nastrel a uvidime ...

V kazdem pripade, vse co budete chtit na dynko musi byt pripravitelne ve vektorech (krivkach), proto sem zbytecne nepostujte obrazky z knihy, chobotnice a podobne.

To gravirovani by melo byt spise jednoduche, v podstate to co zde prezentuji je na horni hranici realizovatelnosti.

Nautilus_back.jpg

Odkaz ke komentáři

Varianta průhledu se také zvažuje?

M.j. pokud bude u ruček možnost volby, nechám tam "bronz" a koupil bych sadu "black" navíc, totéž s dýnkem, pokud by varianta 2 byla s průhledem (klidně bez číslování LE, stačí 1 of 33)

Odkaz ke komentáři

Ne, bude tam obycejny Unitas, tam myslim neni na co koukat.

Leda, ze bychom nechali udelat mustky v PVD (barva medi, stejne jako rucky), coz by asi slo, ale cenu by to posunulo nejkam jinam.

Neco jako dela Tourby v cerne.

PVDcopy.301172121.jpg

Odkaz ke komentáři

No, za mě dobrý. Myslím, že hezky zdobené dýnko v tomto případě strojek předčí. Nevidím tam dobře, jsem hnidopich a už jsem to tu jednou zmiňoval:

v tom podpisu Nema je Capitaine nebo Captain? Přimlouval bych se pro francouzskou verzi...

Odkaz ke komentáři

Možná by vás zajímalo, že mám dobrou zkušenost s dodatečnou výrobou průhledu. Tedy pro ty které to zajímá - vyříznutí dýnka profilově se žlábkem u soustružníka a dodatečné zasklení minerálem u hodináře stálo dohromady pár stokorun. Předpokládám, že dýnko nezdobené navíc by pro případné zájemce nemuselo přijít moc draho, takže by se nabízela podobná varianta, jako se sadou ruček navíc, kterou taky plánuju, pokud to tedy půjde.
Odkaz ke komentáři

Líbí se mi otvory pro otevření hodinek. Hezky to koresponduje s nýty na lunetě. Akorát jak to bude s otvírákem? Aby mi to hodinář nedokurvil. Bude na to mít nástroj?

( Nebo bych si mohl nechat udělat u Buddyho takovej nůž, jako má Cigi, ale místo votvíráku na pivo bych na něm měl votvírák na dýnko :) )

Rytina hezká, ale bojím se kvality provedení.

IWC má na dýnku Husáka a nepovedýno Zidana a to je nějaká firma. Takže mám trošku strach, kdo vyjde na dýnko nám. Verne trošku vypadá jako Engels, takže aby z toho pak nevyšly hodinky pro komanče.

Navíc to vypadá, že to bude jen jednoduchá gravírka, nijak do hloubky. Když si vzpomenu, jak vypadá gravírka koníka na vintage Semasterech, tak je to docela mizérie, mnohdy už není po těch letech ani vidět. Mám strach, že se to časem hodně vyhladí.

Dýnko bych udělal plastický, velký N přes celý dýnko. Případně vlajku s N.

Odkaz ke komentáři

Jseš si jistý, že to jsou díry? Nebo budou šrouby durchem přes celé hodinky.......

Jsou to díry, šrouby skrz nemůžeme použít za prvé, protože je malý průměr hodinek a šrouby by procházely strojkem, za druhé v místě korunky je natahovací hřídelka a tam taky šroub neprojde.

Je taky potřeba vzít v úvahu, že otvory nemusí být a z největší pravděpodobností nebudou po dotažení umístěny stejně jako na obrázku.

Odkaz ke komentáři

Dýnko navržené Bakerem je docela pěkný...a co využít formu a nalisovat to? Tím by se gravírování vyhlo a zároveň by vylisovaným reliefem v podstatě vznikl obraz nevymazatelný nošením..Jinak za mě asi více než obraz J.Vernea bylo velké N ...něco jako:

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Jen názor - já bych ten strohý unitas nezahazoval tak ukvapeně - podle mne jestli něco navodí atmosféru mechanického nautilu, tak průhled do strojovny, pokud možno tak, jak je. Nevím, ale , jak je průhled drahý a jak to uznáte za profláklý.

Cigi má v niečom pravdu, pohľad na ten strohý Unitas v nejakom zmysle evokuje pohľad do strojovne Nautila...a po obvode puzdra vygravírovať: "Nautilus Submarine Limited Edition, číslo limitky, Jules Verne 1828 - 1905"

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...