Návštěvník Ondra Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 (upraveno) No nechci ti Vlastimile nějak křivdit, ale nepsal si náhodou, že si s hodinkama saunoval ? Jestli ne, tak se omlouvám za zmatek. V opačném případě to hodinky nemohly přežít. Psal: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16869-tag-heuer/page__view__findpost__p__235128 Tak nějáké malé jednohubky z dnešního lyžování" Hodinky už konečně dostali první kapky :-) Na to se vždycky moc těším, nějáký ten mazec, lyže, kolo, motorka, plavání, sauna,etc. tam se vždycky ukáže co v hodinkách je" Nikdy jsem nešetřil nic s toho, co leželo ve skříni, tak se tomu bohužel nevyhnou ani TH a už vůbec né poté, když v manulálu píší, že každý kus, než opustí výrobu projde 60 testy kvality" no, necháme se překvapit Jestli dotávaly takovéhle kapky, tak se také nedivím, že to nepřežily. Minimálně servis a přetěsnění si zasloužily. Upraveno 2. července 2011 uživatelem Ondra
Jay Doll Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Tady máte jestě jednu citaci: Již utržili pár škrábanců, tomu se člověk prostě nevyhne, ale na to, že s nimi zacházím, jako s kterýma jinýma hodinkama, které vlastním (tedy sauna,voda, kolo,moto,dříví...), tak bych řekl v pohodě. ZDROJ Tak už nejsou v pohodě . Jako bych to tady mnohokrát neříkal, s potápkama můžeš plavat, skákat do vody, potápět se kam až lahev s automatikou stačí, ale nikdy, nikdy s nima nelézt do sauny!
Návštěvník Ondra Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 A hlavne bych se mirnil v hlasite, a zda se neopdstatnene, kritice vuci TH.
African Odesláno 2. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Tady máte jestě jednu citaci: ZDROJ Tak už nejsou v pohodě . Jako bych to tady mnohokrát neříkal, s potápkama můžeš plavat, skákat do vody, potápět se kam až lahev s automatikou stačí, ale nikdy, nikdy s nima nelézt do sauny! Ach jo, kluci, já furt nechápu kam chodíte na ty bláboly, že tohle se nesmí, tamto se nesmí a ták" Prostě každé hodinky jsou na něco stavěné, s těmito můžete to a s tam těma zase ono. Pokud bych měl na ruce Monaca automaty do 50 metrů, beru, jsem blbej, že jsem je vzal do sayuny a štípal s nima dříví, ale Aquaracery chronotimer? Kde výrobce doporučuje tyto hodinky na extrémní sporty, potápění a další" Např. saunu, kterou furt dokola řešíte, tak nikde není ani zmínky o zákazu" V samotných testech Heuer uvádí, že hodinky 300 metrů vystavuje extrémním výkyvům v teplotě. Sakra, vždyť já mám sedm let Tissotky do 100m, dostali daleko větší záhul a nemají problém, a stejně tak Swatchky za dva litry a další levňasi. Jak jsem již taky napsal, na ruce byli suma sumárium tak rok max., protože střídám osmery hodinky. A zrovna odpovím i tobě Ondro, kritika zatím vůči Heueru není, je k samotným hodinkám, které byli evidentně aušus, to se stane při dnešní masové produkci" Kritika k Heueru bude, až se k celé záležitosti postaví negativně.
Donuts Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Ja jsem tedy Steelfishe mel v saune nekolikrat a loni pri servisu v nich nic podobneho neobjevili.
Jay Doll Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Vlasto, ale to, že výrobce nezakazuje si brát hodinky k vysoké peci v ocelárnách ještě neznamená, že si je tam můžeš vzít.Sauna je pro jakékoliv pryžové těsnění tak brutální záhul, že se prostě po několika takových návštěvách zdeformuje. Tím spíš, když to nemá šroubovací korunku a těsnost pod korunkou je čistě závislá na těsnícím kroužku.
Návštěvník Ondra Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 (upraveno) S vodotesnyma hodinkama (obvykle 200m) bezne plavu, sprchuji se. Ale do sauny nebo do vany bych s nimi nesel. Chte nechte pri velkych teplotnich vykyvech matrial pracuje a riziko, ze se do hodinek dostane vhlkost je nezanedbatelna. Notabene po zarucni dobe to je uz natvrdo na vlastni riziko. Nastve to, ale hodinky za to podle me nemohou. Upraveno 2. července 2011 uživatelem Ondra
vikhra Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 (upraveno) Něco od Thomas H. Ernst Hodinky v sauně. Dva zajímavé odstavce 1) o postupném ochlazování "Trotzdem sollte man beim Abkühlen vorsichtig sein, nach dem Verlassen der Kabine einige Minuten abwarten und die Uhr etwas auskühlen lassen. Ansonsten sind Dichtungen und Glassitz gefährdet." 2) doporučené roční přetěsnění "Saunagänge dürften also einer robusten Sportuhr nichts ausmachen, trotzdem sollte man gerade hier auf die jährliche Dichtigkeitskontrolle nicht verzichten." Upraveno 2. července 2011 uživatelem vikhra
FrantisekH Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 (upraveno) mno podle mého není není suana extrémní sport.. v sauně dochází k prudkým změnám teplot a zvýšené vlhkostí tudíž dochází k rozpínání a smršťování materiálu. a to by v tom byl čert aby se tam vlhkost nedostala...a každá kapka vlhosti zapříčiňuje oxidaci.. něco trvá den něco týden něco rok něco dva roky.. a tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se ucho utrhne... a já jsem osobně přesvědčen, že by takovéto poškození neuznali ani v rámci běžné záruky Upraveno 2. července 2011 uživatelem FrantisekH
nAscA Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Pres 2 roky takhle zachazet s hodinkami a pak si jeste delat narok na nove nebo opravu zadarmo? Takovy typicky, ja to nazyvam "cesky pristup". Neco podobnyho jako je popsano v dnesnim iDnes http://ekonomika.idnes.cz/lide-si-udelali-z-e-shopu-bezplatne-pujcovny-sezonniho-zbozi-p5x-/ekoakcie.aspx?c=A110701_203846_ekoakcie_brm
Petr_P Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 (upraveno) Komu: Vlastimil7664 Hodinky ti už bohužel nezachráníme, ale může to být dobré poučení pro nás ostatní. Protože na můj vkus ve všech vláknech o tvých TAG Heuer CAF1010.BA0821 tak nějak chybí nějaká čísla, tak se zeptám teď a tady: 1) Sauna - to byla finská sauna (teplota do cca 90°C, nízká vlhkost) nebo "česká" pára (teplota 36+°C, 100% vlkost vzduchu)? Počet a doba expozic? Po sauně rovnou do vody i s hodinkami na ruce? 2) Nějaké jiné návštěvy prostředí, kde by hodinky mohly být déle vystaveny teplotě vzduchu pod 0°C nebo nad +36°C ? 3) TAG heuer má na svých webových stránkách jen obecná marketingová hesla o odolnostech. Můžeš tady přesněji zopakovat, co máš napsáno v manuálu k hodinkám? Upraveno 2. července 2011 uživatelem Petr_P
African Odesláno 2. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2011 To Nasca: Sorry, ale stále opakuji dokola, že střídám osmery hodinky a mezi nima i G-shock, Tissot, Swatch, Citizeny, které užívám na tu nejhorší práci. Ty to popisuješ, jak kdybych s nimi dva roky štípal dříví denně a každý druhý den byl v sauně. Věř tomu, měli se o poznání lépe, stejně tak jako Semastery, než ostatní moje kousky. Ano, bral jsem je do sauny, jo, štípal jsem s nimi dříví, jezdil na kole, potápěl, ale stejně tak ze všemi ostatními hodinkami, které jdou, opakuji jdou a léta letoucí. Jak to, že jdou? Vysvětli mi to prosím, jak to, že furt tikaj hodinky po letech záhulu hodinky za třetinovou cenu. Proč jdou po dvanácti letech TH professional s vodotěsností 200m. Jestli to chápeš, tak mi to prosím vysvětli. Jinak, stále si stojí za svým, napsal jsem toho dost a už se opakuji. Velice rád Vám napíšu, jak se k tomu postavila firma TH a já prostě svůj názor nezměním, že jsem chytil vadnej kus Peace"
African Odesláno 2. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Komu: Vlastimil7664 Hodinky ti už bohužel nezachráníme, ale může to být dobré poučení pro nás ostatní. Protože na můj vkus ve všech vláknech o tvých TAG Heuer CAF1010.BA0821 tak nějak chybí nějaká čísla, tak se zeptám teď a tady: 1) Sauna - to byla finská sauna (teplota do cca 90°C, nízká vlhkost) nebo "česká" pára (teplota 36+°C, 100% vlkost vzduchu)? Počet a doba expozic? Po sauně rovnou do vody i s hodinkami na ruce? 2) Nějaké jiné návštěvy prostředí, kde by hodinky mohly být déle vystaveny teplotě vzduchu pod 0°C nebo nad +36°C ? 3) TAG heuer má na svých webových stránkách jen obecná marketingová hesla o odolnostech. Můžeš tady přesněji zopakovat, co máš napsáno v manuálu k hodinkám? Ahoj, stručně: 1) Jezím do HK do bazénu a tam je myslím ta "česká pára" Deset minut teplíčko, pak ledová sprcha a to asi 3x za sebou. TH jsem tam měl asi 3x (Tissot asi 50x ) 2) Alpy, Afrika atd. atd. takže ano 3) V manuálu nic konrétního, žádně zákazy" Pouze s vykřičníkem, že prudká extrémní změna teploty může způsobit krátkodobé zamlžení sklíčka, ale že to není závada.N astránkách TH uvádí to samé s čísly O - 60 C, ale u všech hodinek" Mělo by to být podle mě individuální dle WR. Doporučený test voděodolnosti každé dva roky, to jsem plánoval udělat při výměně baterie. Tissot mají doporučení každé tři roky, takže jsem na to dlabal u hodinek s třista metrama WR. Budu rád, když něco vymyslíš, když jsem se tak snažil
African Odesláno 2. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Ke trojce jsem zapomněl, omlouvám se: Je zakázáno vytahovat korunku do první pozice (změna času atd.) Točení s korunkou a mačkání tlačítek zakázán není" Kamarád je má stejnou dobu, aktivně potápí celý rok, a hodinky pod vodou běžně užívá, nemá problém"
richardch Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 (upraveno) Kto chce kam, pomozme mu tam. Kazde dva roky by si mal ist s hodinkami na pretesnenie. No nebol si. Pouzivas ich v saune, pri plavani, v zime a teple. Tak co sa cudujes ? To ze ti zatial neodisli tisstoky neznamena ze uz ti aj v nich nezacal korodovat strojek. Zober si to tak, ak mas supersport a chodis s nim na okruh, tiez mu musis dopriat servis a taku spojku, casti podvozku a bohvie co este budes menit ako spotrebak. Ked sa na to vyseres, tak ta necha niekde na ceste. A staznosti ti vyrobca tak isto neuzna ... Edit:Manzelka sa smeje ci chces byt v tej saune pekny ... Upraveno 2. července 2011 uživatelem richardch
richardch Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 A ake stare su tvoje hodinky ? Ty ich mas 2.5r a ako dlho stali v obchode a skalde ? Toto sa tu uz vela krat riesilo ... Hodinky byli zakoupeny 28.11.2008 a doporučené přetěsnění je mezi 3-6 rokem"
richardch Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Ano to sedi Za malo penez hodne muziky a jak to nefunguje, tak to vratim ... Pres 2 roky takhle zachazet s hodinkami a pak si jeste delat narok na nove nebo opravu zadarmo? Takovy typicky, ja to nazyvam "cesky pristup". Neco podobnyho jako je popsano v dnesnim iDnes http://ekonomika.idn...46_ekoakcie_brm
Jay Doll Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 A richardch se naučí propříště multiquote (tlačítko vícenásobný citát vpravo). 3 příspěvky pod sebou vypadají děsně
VS Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Odesláno 3. července 2011 V prvním příspěvku píšeš, že je máš třetí rok a mlžily se párkrát do roka. Na co jsi čekal? Když se hodinky zamlží, je v nich vlhkost a musí okamžitě k hodináři. Otevřít, vysušit, vyměnit těsnění a udělat tlakovou zkoušku. To ještě byly v záruce. Když jsou hodinky vodotěsné, vlhkost se sama ven nedostane. Že se zamlžení ztratilo znamenalo jenom to, že se hodinky zahřály a voda vypařila. Při prudkém ochlazení vlhkost zkondenzuje a je to vidět na sklíčku. Ale na strojek působila celou dobu.
African Odesláno 3. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2011 Ano to sedi Za malo penez hodne muziky a jak to nefunguje, tak to vratim ... Trochu nechápu, 40 táců za hodinky je málo peněz??
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se