Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To VS: Prosím tě, čti to vlákno trochu pozorně, ať se stále neopakuji" V manuálu hodinek je s vykřičníkem, že prudká změna teploty může způsobit krátkodobé zamlžení sklíčka, ale že to není závada a není důvod k reklamaci. A taky to tak bylo, skočil jsem v tropech do studený vody a sklíčko se asi na dvě minuty zamlžilo. Servisák mě říkal, že jediná možnost asi bude nechtěné vytáhnutí korunky pod vodou a to dost hluboko, to se mě zdá blbost, jelikož vytáhnout jde velmi ztuha, anebo říkal vada z výroby. Těsnění tam je prý tak precizní, a je nesmysl, aby se tam voda dostala jinudy. Prostě 300M WR tam nepíšou ze srandy. Jinak hodinkám se dělá test voděodolnosti při výměně baterie a přetěsnění při druhé výměně baterie, pokud je první test 100% ok a to dle pokynů výrobce" Tak se vyjádřil servisák od autorizovaného servisu TH v ČR, takže klidně špekulujte a vymýšlejte nesmysly typu, každý rok je musíš přetěsnit a ták" Mě už to nebaví, budu se soutředit na komunikaci s TH ve Švýcarsku"

• Odpovědi 247
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Obdivuhodná důvěra. Vidím vodu v hodinkách, ale v návodu píšou, že tam nemůže být, tak tam není. Za to by sis zasloužil nové. Držím palce.

A jestli v návodu skutečně píšou, že to nevadí, máš šanci na úspěch, protože to vadí.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

takže klidně špekulujte a vymýšlejte nesmysly typu, každý rok je musíš přetěsnit a ták"

Hmm, my jsme tady všichni tupci bez zkušeností s pravidelnou údržbou krásy na zápěstí, ovšem jsi to Ty, kdo si zničil hodinky.. ;)

Obdivuhodná důvěra. Vidím vodu v hodinkách, ale v návodu píšou, že tam nemůže být, tak tam není. Za to by sis zasloužil nové.

Spíš by si zasloužil Bludišťáka..
Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

to Vlastimil7664 - ne, že by mě to nějak zvlášť zajímalo, ale přesto. Uvedeš Vlasto do své květnaté korespondence se servisním střediskem TAG Heuer ve Švýcarsku všechny pozoruhodné aspekty Tvého používání hodinek Posted Image ? Nezapomeneš, dejme tomu neúmyslně :D , ani na jediný Posted Image ?

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Já nevím, já to asi přeháním, ale hodinky mám rád (skutečně rád) a tak se k nim také tak chovám. Do vody bych je nevzal ani když jsou vodotěsné (o sauně ani nemluvě), když jsem v prašném prostředí, tak je dám pod rukáv, když je odložím, tak na sametovou podložku nebo do winderu. Když s nimi i minimálně ťuknu, tak jsem nešťastný, kdyby mi náhodou upadly na zem, tak se půjdu asi oběsit. Chci tím říci, že když se někdo k hodinkám chová s citem, tak nemá zpravidla problém (až na nějaké výrobní vady, apd.), no a když se k nim někdo chová jako k běžnému spotřebnímu zboží a zkouší jít na hranice a za hranice technických možností hodinek, tak je logicky, jako jiné spotřební zboží, po čase musí vyhodit a koupit si nové a pokračovat tak stále dokola. Pokud na to ovšem má (nervy, žaludek a peníze). Tak proč se pořád divíš a brečíš a pomlouváš výrobce? Já bych se styděl se s výrobcem dohadovat o uznání nějaké mimořádné záruční opravy a řekl bych si, že to asi nebylo to pravé a změnil bych svůj přístup k hodinkám. Spisovatel Karel Čapek řekl "I věc má duši, pane" a je to užasná pravda, měl bys v těch hodinkách cítit něco jako živého tvorečka, který má své možnosti a své potřeby a potřebuje pohladit, ne věc, která musí všechno vydržet a když nevydrží, tak je to chyba někoho jiného (konstruktéra, výrobce, servisu).

Návštěvník Snow
Odesláno

to Morax - přečetl sis vůbec jak Vlasta s hodinkami zachází ??? Pro jeho účely by byly Rolexy opravdu jako stvořené :lol: :lol: :lol:.

Odesláno

Kluci, žádnej stres prosím, já zatím také nestresuji a ani nebudu, když to TH neuzná, pouze u mě tato firma skončí. Zatím jsem ji nepomlouval, jak zde někteří uvádí, jelikož nemám její vyjádření.

Pro Bludišťáka :cheers: z návodu slovo od slova:

Condensation: If the temperature changes suddenly, slight condensation may appear under the crystal. This will dissapear by itself and will not affect the function of the watch. If the condensation remains, please see your official Tag Heuer dealer.

Kondenzace: Je-li změna teploty náhlá, může dojít k mírné kondenzaci se pod sklem. Ta zmizí sama od sebe, a nebude mít vliv na funkci hodinek. Pokud kondenzace zůstane, prosím kontaktujte svého oficiálního Tag Heuer prodejce. Přeloženo Googlem, sorry"

To Snow: Tak, tak, trochu jim popíšu historii hodinek, pak trochu můj life, který je naplněn cestováním, potápěním a zálibou v extrémních sportech, proto také výběr mé srdcovky firmy TH a tohoto modelu. Také zmíním, že jsem sběratel a střídám okolo 8 hodinek, takže suma sumárium jsem používal tyto tak rok, proto také žádám o servis v záruční lhůtě. Uvidíme" U nás každý vidí každého jako potencionálního lháře a podvodníka /já se tomu ani nedivím/, snad jsou ve Švýcarsku ještě normální. Pokud ne, beru, jednali dle guaranční smlouvy. Pro mě to je také ponaučení, budu všem mým tikátkám dělat každý rok WR test. :snorkle: :P

Odesláno

Já nevím, já to asi přeháním, ale hodinky mám rád (skutečně rád) a tak se k nim také tak chovám. Do vody bych je nevzal ani když jsou vodotěsné (o sauně ani nemluvě), když jsem v prašném prostředí, tak je dám pod rukáv, když je odložím, tak na sametovou podložku nebo do winderu.

A treba na auto se jenom chodis divat do garaze a obcas ho prelestis, preci s nim nebudes jezdit.
Odesláno

A treba na auto se jenom chodis divat do garaze a obcas ho prelestis, preci s nim nebudes jezdit.

Nějak jsi nepochopil o čem píši. Já přece hodinky normálně užívám k tomu k čemu jsou, to je k ukazování času a přitom se k nim chovám slušně a s citem, a tak auto také používám k tomu k čemu je, to je k ježdění. Ale chovám se k němu také slušně a s citem, neprojíždím (i když mám 4x4) příkopy, díry, vodní toky. Snažím se ho také trochu hýčkat a s jistou úctou užívat a ono mi za to slouží tak jak má a nemusím zkoušet nárokovat opravy závad, vzniklých jeho huntováním, požadavkem na mimořádnou záruční pozáruční opravu. Tak asi takhle.
Odesláno (upraveno)

Tak třeba si dotáhnu šrouby na kole hned, jak zjistím, že jsou povolené a ne, až mi upadne kolo.

A když v servisní knížce píšou, že povolené šrouby na kole nevadí, použiju mozek.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

To VS: Ty se furt divíš té kondenzaci, tobě se nikdy nezamlžily a tipuji, že ani nezamlží, protože s tebou nikdy nic nezažijou. Já jsem to poprvé řešil asi před dvaceti lety při mém prvním ponoru s Citizenama, a teď už vím, že je to normální jev. Dělá to většina mých hodinek za určitých okloností a hodinky mých přátel, tak už se s tím smiř. Zkus jít v tropech na hodinu pod vodu do 10-15 metrů, pak vylez na pláž, kde je 40-50C a uvidíš, co ti udělají hodinky. Prostě to zkus" Mírně se zamlží na dobu 2-3 minuty. Věř nebo něvěř" A není to určitě důvod hned běžět do servisu"

Odesláno (upraveno)

To VS: Ty se furt divíš té kondenzaci, tobě se nikdy nezamlžily a tipuji, že ani nezamlží, protože s tebou nikdy nic nezažijou. Já jsem to poprvé řešil asi před dvaceti lety při mém prvním ponoru s Citizenama, a teď už vím, že je to normální jev. Dělá to většina mých hodinek za určitých okloností a hodinky mých přátel, tak už se s tím smiř. Zkus jít v tropech na hodinu pod vodu do 10-15 metrů, pak vylez na pláž, kde je 40-50C a uvidíš, co ti udělají hodinky. Prostě to zkus" Mírně se zamlží na dobu 2-3 minuty. Věř nebo něvěř" A není to určitě důvod hned běžět do servisu"

Ale já se nedívím. Zkus se zamyslet, proč se zamlží? Protože v nich je uzavřena vzdušná vlhkost. To neznamená, že netěsní. Dostala se tam při výrobě nebo výměně baterky. A celou dobu působí na strojek, ciferník i gumová těsnění. To je fyzika, vzdušná vlhkost, rosný bod atd. Proto se hodinky pro extrémní používání plní netečným plynem. Protože ten plyn je dokonale vysušený. Prostě máš vyšší nároky a podle toho musíš vybírat hodinky.

Zamlžené sklíčko indikuje vlhkost uvnitř hodinek. A je na tobě, jestli to budeš řešit nebo necháš být. Většinou se nic neděje, ale měl jsi smůlu, že tam té vlhkosti bylo víc.

Upraveno uživatelem VS
Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Také zmíním, že jsem sběratel a střídám okolo 8 hodinek, takže suma sumárium jsem používal tyto tak rok, proto také žádám o servis v záruční lhůtě.

To je super argumentace :D .

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Extrémní používání je potápění 50 metrů a dále, tam bych as i hodinky plněné olejem nabo plynem bral. Potápění okolo deseti mětrů je tzv. rekreační a stačí ti k tomu Swatchky za patnáct stováků" Zase si o mě nemysli, že jsem nějákéj Kosmonaut :oneeyed02: Podle tebe by museli všechny hodinky s WR 200 metrů při potápění do dvouch let umřít. Uvědom jsi, že já je vezmu pod vodu dvakrát, třikrát do roka, kamoši, kteří v těchto zemích bydlí, jsou pod vodou dnes a denně po celej rok"

Odesláno

já bych to nechal na na vyjádřní servisu, osobně jem přesvědčen, že TH Vlastovi záruku neuzná a celou opravu provede jako akt dobré vůle....ačkoli u takovéhleho molocha jako je TH spíš přijde jednoduché a prosté odmítnutí. Pokud samozřejmě nezjití podle výrobního čísla, že se jedná o potencionálně problémovou řadu

Odesláno

To je super argumentace :D .

To mě napadlo, no a je to pravda :) Kdybych je nosil dnes a denně, což by bylo as lepší po roce by bylo po nich. Samozřejmě to trochu zabalím a slušně o kladné vyřízení celé zaležitosti poprosím" Co mám jako napsat? Mě to opravdu mrzí, takový money, a jak kdyby jsi je hodil do popenilce.

Odesláno

ale jako argumentaci, že prosíš o uplatnění záruky v záruční době, na to existuje jednoduchá a jasná odpověď, zboží již v záruční lhůtě není... mířil bych jiným směrem...podstatné je ale jestli ten email bude číst nějaký úředník nebo někdo jiný.. samozřejmě jejich odpověď je jasná navštivte servis ve vaší zemi a oni posoudí

Odesláno

To FrantišekH: Autorizovaný servis Hanák viděly jako první a právě tam rozhodli, že všechny tyto modely s rezatým kalibrem musí posílat do Švýcarska na posouzení a nesmí na nich nic dělat. To mě trochu zarazilo a bylo by zajímavý jak píšeš, že by to mohla být nějáká vadná řada, Pak by to za pokus stálo" Ale je pravda, že mě hned servisák u Hanáka zchladil, když mi řekl, že za to zaplatím plus mínus 12000,- a že šance, aby to udělali zdarma je tak 10%. Jak říkáš, uvidíme jak se vyjádří, zatím to jsou spekulace"

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...