Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 159
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ahoj lidi,

mám dotaz, koupil jsem od člena fóra AVIATORy IV, dělají mi jen radost, ale nevím, jak seřídit vteřinovku (tu na pozici 9). I když vytáhnu korunku, tak vteřinovka běží dál. Poradí někdo?

Díky předem.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Nejsem nijak zvlášť velký fanda ruských hodinek, ale přesto jsem neodolal a zpunktoval hned dva kusy Aviatorů-limitek.

1. 24 hodinovky, u kterých se mi však samovolně posunuly ručičky tak, že se skoro nedá poznat kolik je. Malá míří někam "mezi", což je u hodinek s jednou otáčkou malé ručičky za den docela podstatná závada... :gunsmilie: Ale jinak šly přesně. Je to ruský mechanický nátah, velikost asi 46mm, docela malá rezerva chodu, Cena 4500,-. Až budu mít čas, budu je reklamovat.

2. Automat Aviator, to je již jiné kafe.... Automat (ETA) přesné skoro jako quartz :headphone: , už to ale dlouho neměřím, neb to pro mě není tak důležité. Safír super, jsou příjemně těžké, velikost přes 40mm, rezerva chodu asi 45 hodin (měřeno nedávno), cenu (jako) nevím, byl to dárek k narozeninám...(asi 2.000,- USD).

Nosím je rád a velmi často.

Odesláno
Ahoj lidi,

mám dotaz, koupil jsem od člena fóra AVIATORy IV, dělají mi jen radost, ale nevím, jak seřídit vteřinovku (tu na pozici 9). I když vytáhnu korunku, tak vteřinovka běží dál. Poradí někdo?

Díky předem.

Priznam se, ze kdysi jsem ten trik "rucky proti smeru" zkousel, ale na 3133 (original Sturmy "Remek") to nefungovalo. Mam je ted serizene tak, ze po rannim natazeni a noseni na ruce od 8 do cca 18h se zpozdi o 3 s a pak bez natahovani pres noc se zas o ty 3 s zrychli. Chci-li je zrychlit, vynecham jedno natahovani (zasoba natahu je dostatecna), coz da, dle delky bez natahu = dle stavu "vycerpanosti pera" (cim vice, tim jdou rychleji), nejakych 3-10 s. Pokud je chci mirne zpomalit, tak natahuju rano i vecer...

Tenkrat pri ladeni jsem vterinovku zastavoval trochu odsoudenihodnym zpusobem - a to zastavenim setrvacky paratkem ;-)))

Odesláno
Priznam se, ze kdysi jsem ten trik "rucky proti smeru" zkousel, ale na 3133 (original Sturmy "Remek") to nefungovalo. Mam je ted serizene tak, ze po rannim natazeni a noseni na ruce od 8 do cca 18h se zpozdi o 3 s a pak bez natahovani pres noc se zas o ty 3 s zrychli. Chci-li je zrychlit, vynecham jedno natahovani (zasoba natahu je dostatecna), coz da, dle delky bez natahu = dle stavu "vycerpanosti pera" (cim vice, tim jdou rychleji), nejakych 3-10 s. Pokud je chci mirne zpomalit, tak natahuju rano i vecer...

Tenkrat pri ladeni jsem vterinovku zastavoval trochu odsoudenihodnym zpusobem - a to zastavenim setrvacky paratkem ;-)))

Získal jsem také jedny, od jednoho člena fóra. Pocházejí od Kampmanna z Mnichova a podle dokumentace se jmenují 5067 "Caoutchouc" (nevím, kde jste přišli k tomu číslování I,II ... na oficiálních ruských stránkách výrobce jsem nic takového nenašel). Překvapilo mne na nich hlavně to, že mají šroubovací korunku, což mi pro vodotěsnost 50 m a natahovací kalibr připadá tak trochu mimo mísu. Kampmann uvádí kalibr 31682 s 25 kameny, na oficiálních stránkách jsem našel údaj jiný (kalibr 31681). Diametr bez korunky je bohužel pouze 40 mm.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nemate nekdo nahodou zkusenost s objednanim Aviatoru IV na http://www.clockshop.ru? Libi se mi 42-ky s kovovym tahem 6775778-42 ( http://www.clockshop.ru/showmodel.php?rid=...amp;mid=1597847 ) a tady se zda cena vcelku prizniva. Zkusim oprasit rustinu a kouknout na obchodni podminky. Kazdopadne, ma-li nekdo nejakou, i zprostredkovanou, zkusenost s timto eShopem, sem s ni! Diky!!

Odesláno
Nemate nekdo nahodou zkusenost s objednanim Aviatoru IV na http://www.clockshop.ru? Libi se mi 42-ky s kovovym tahem 6775778-42 ( http://www.clockshop.ru/showmodel.php?rid=...amp;mid=1597847 ) a tady se zda cena vcelku prizniva. Zkusim oprasit rustinu a kouknout na obchodni podminky. Kazdopadne, ma-li nekdo nejakou, i zprostredkovanou, zkusenost s timto eShopem, sem s ni! Diky!!

Řekl bych, že u nás je mají v provedení s řemínkem tady http://www.tophodinky.cz/316816775879421-a...odinky-795.html. Uvádění diametru u aviátorů se liší u jednotlivých prodejců. Zřejmě budou spíše 42. Ty moje po

změření pláště přes dýnko mají 42 (směrem k ciferníku se zužují). Subjektivně jsou menší než JUNKERSY, které jsou

uváděny jako 40.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Dobry den vsem!

Prosim moc o radu s hodinkami Aviator. Koupil jsem krasne Aviatory, ale po nejake dobe mi nejde zasroubovat korunka. Hodinari u nas v Brne na to nechteji sahnout, ze se pry uvolnilo cele to pouzdyrko, do ktereho se zasroubovava a tak se protaci. Nevite, kde by mi to opravili, pripadne objednali nahradni dily? Tady mi nikdo nepomuze a jsem z toho dost zoufaly... Diky moc za odpoved vsem! Petr

• po měsících...
Odesláno

Monentálně s Aviatorama řešením dva problémy- napřed mi začal zlobit minutový ciferník stopek- když jsem je měl na ruce, tak se stávalo, že ručička mezi dvěma čísly. Zajímavé bylo, že pokiud ležely v klidu na stole, tak stopky fungovaly v pohodě. Tahle závada sice mrzí, ale normálnímu užívání nebrání, neb stopky moc nepoužívám. Potom se vyskytnul mnohem horší problém- z ničeho nic se mi hodinky asi po 6 hodinách chodu zastaví. Na hodinky nejsem expert, ale předpokládám, že závada bude někde v natahovacím mechanismu- přijde mě, že se to po těch 6 hodinách zasekne a konec. Jsem si jistý, že hodinky jsem nepřetáhnul, ani s nima nikde nepraštil.

Hodinky jsem koupil ve Vídni v krámku pana Stephana Paula. Závadu jsem s ním konzultoval přes mail a domluvili jsme se na tom, že mu hodinky pošlu poštou na reklamaci. Balík se mě za měsíc vrátil s tím, že adresát si ho nevyzvednul, na další maily pan Paul už nereagoval. A aby to bylo ještě smutnější, tak mi mezitím vypršela záruka. Jsem fakt zvědavý jak celé tohle dopadne- pan Paul na mě u sebe v krámku působil jako profík- anglicky sice umí bídně a moje školní němčina taky nic moc, ale pohoda. V současné době leží Aviatory zabalené v původním balíčku a čekám co bude dál. Uvítám každou informaci o panu Paulovi. Pokud nebude spolupracovat, tak pošlu oficiální stižnost na Volmax (tam naštestí anglicky snad umí) a v nejhoším si budu muset zackvakat opravu sám. Osobně si myslím, že to bude nějaká blbost, ale závada nastala v záruční lhůtě, nějak jsem s prodejcem domluvil a poslal mu to v čas, takže očekávám profesionální přístup druhé strany.

Až budu vědět víc, tak zase napíšu- jsem zvědavý, jetsli budu chválit nebo tvrdě kritizovat...

Odesláno

Tak toto je smutne.

Ja som od Paula uz hodinky kupoval. Bral som ich s tym, ze keby sa aj hodinky pokazili v zarucnej lehote, tak si ich dam asi opravit sam, pretoze cesta tam ci postovne by ma asi vysli drahsie.

Odesláno

Poštovné do Rakouska mě vyšlo na nějakých 143 CZK. Pokud je to malý balíček, tak to bere pošta jako dopis a je na to prý lepší sazebník. Kolik stojí oprava mechanických hodinek v ČR nemám ponětí, dřív jsem měl quartzky a řešil jen výměny baterek, což je práce, kterou zvládne kdejaký prodavač hodinek. Bohužel žádného dobrého hodináře, který by dokázal pořešit Aviatory v Olomouci a okolí neznám :(

• po 4 týdnech...
Odesláno

Já ty svoje kupoval přes internet na top hodinky cz ale udávají i prodejnu viz: ČESKÉ KLENOTNICTVÍ GAMMY.CZ

Na Poříči 8

Praha 1

110 00

Telefon tam není, tak jedině pohledat na webu. Přeju hodně štěstí.

Odesláno

Reklamace je zatím na dobré cestě- pan Paul se mi omluvil s tím, že mu nedošlo od pošty žádné oznámení o uložení zásilky a požádal mě, ať to pošlu ještě jednou s tím, že to pořeší jako záruční opravu. Mail mi napsal prakticky okamžitě, jenže slavný seznam.cz to místo přeposlání hodil do spamu a já to našel až za tři týdny. V současné době jsou už hodinky v servisu a hned jak bude oprava hotová, tak mi je pan Paul pošle doporučeně zpět. S jeho přístupem jsem naprosto spokojený.

Odesláno

Tak pan Paul mě mile překvapil- opravené hodinky jsou už doma, dokonce mě poslal i 10 EUR na úhradu poštovného do Rakouska, což jsem ani nežádal. Veřejně chválím a jako prodejce ho mohu jen doporučit.

• po měsících...
Odesláno

Čau lidi,

Tak se chystám vzít svoje Aviatory na zdravotní prohlídku, nejspíš to spáchám v pasáži Alfa na Václaváku, měl by někdo nějaký náznak o tom jak dlouho může trvat vyčištění a seřízení a zhruba co za to?

Odesláno
Myslis, ze po roku to uz potrebuju? inak aku maju presnost? :whistling:

Právě, že přesnost kolísá (pravděpodobně v závislosti na úrovni nátahu a poloze v jaké odpočívají, když je nenosím), a hodinář by na vibrografu měl umět poznat, ve které poloze by se jim mohlo dařit nejlíp... Nebo aspoň tak chápu výsledky některých diskusí. A taky se chci podívat po nějakém hezkém řemenu... :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...