Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení členové, v sobotu letim do Petrohradu a vůbec nevim, co mám čekat. Přečetl jsem snad všechny blogy a průvodce a nejsem z toho vůbec moudrej.

Hlavně mi jde o volný pohyb po městě.

Jeden tvrdí, že tě tam zabijou a okradou, nekoukat na ostatná lidi, do setmění bejt doma atd. Druhej zas, že je to úplně v pohodě atd.

Uvítám osobní zkušenost :)

Odesláno (upraveno)

tak to máš dobrý, teď tam sou bílý noce...tak můžeš bejt venku vo trochu dýlPosted Image Petrohradem sem se zmaštěnej potácel několikrát. Jediný s čím jsem se vostřejc potkal byl možná vobrubník a nebo chodník. Asi záleží na tom, jak tam zapadneš.

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno

Ahoj, teď tady právě jsem a řekl bych pohoda, nemáš se čeho bat.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Odesláno

Jak říká hciq, když jsou bílý noci, zmaštěnej tam zapadneš perfektně a problémy bych nečekal.

Jen si nesmíš na nikoho zbytečně votevírat hubu. Ale to platí i pro naši Horní Dolní. :D

Tak si to tam užij!

Odesláno

... a pokud bys ovíněný zabloudil na takovou starší vojenskou loď, která stojí na řece uprostřed města, netahej za špagát u předního kanónu. Svět by ti asi nebyl moc vděčný a druhou ránu by nemusel zvládnout :gun_bandana:

Odesláno

tak to máš dobrý, teď tam sou bílý noce...tak můžeš bejt venku vo trochu dýl

Petrohradem sem se zmaštěnej potácel několikrát. Jediný s čím jsem se vostřejc potkal byl možná vobrubník a nebo chodník. Asi záleží na tom, jak tam zapadneš.

o těch bílých nocích jsem už slyšel, jsem zvědav

OT, ale o Praze jsem četl přesně to samé. Chudák cestovatel, co? Jedna zkušenost taková a druhá maková, jen si vybrat...

to jo no

Ahoj, teď tady právě jsem a řekl bych pohoda, nemáš se čeho bat.

tak super, to rád slyšim :cheers:

Jak říká hciq, když jsou bílý noci, zmaštěnej tam zapadneš perfektně a problémy bych nečekal.

Jen si nesmíš na nikoho zbytečně votevírat hubu. Ale to platí i pro naši Horní Dolní. :D

Tak si to tam užij!

Dik! :cheers:

... a pokud bys ovíněný zabloudil na takovou starší vojenskou loď, která stojí na řece uprostřed města, netahej za špagát u předního kanónu. Svět by ti asi nebyl moc vděčný a druhou ránu by nemusel zvládnout

no, to se ještě uvidí...ale bydlet mám u stanice metra rospekt bolševiků :)

což mě připoíná, metro v pohodě?

Odesláno

Petrohrad je v pohode. Je to uplne normalni evropsky mesto. Jen si dej pozor na mistni devcata, jejich krasa nici muzska srdce! :-)))

Petrohrad mam prochozenej krizem krazem, metrem taky. Hodne jsem i pouzival "cerny" taxiky, ty dokonce i po cele Leningradske oblasti a vzdy bez problemu. Ale jestli Ti vystaci metro, tak se nemas ceho obavat.

Muzou se ti tam prihodit stejny veci jako treba v Praze.

Odesláno

Petrohrad je absolútne v pohode. Moskva je oproti nemu špinavá diera. V noci je úžasná atmosféra, mesto žije asi do druhej hodiny rannej. Doporučujem pešie vychádzky po nevskom prospekte. Vzdialenejšie presuny majlepšie mikrobusmi. V bistrách sa dá slušne a lacno najesť. Stačí trochu sledovať, kam chodia obedovať úradníci v oblekoch. Ermitáž sa za jeden deň zvládnuť nedá. Treba si dopredu rozhodnúť čo chceš vidieť. Nezabudnúť na Carskoje Selo ! Policajtov je hojne, ale venujú sa hlavne kaukazským typom.

Odesláno

Hodne jsem i pouzival "cerny" taxiky, ty dokonce i po cele Leningradske oblasti a vzdy bez problemu.

Nojo, černý taxíky jsou nejlepší :) . Hlavně ty, co maj tenhle typ značky Posted Image a na střeše majáčky :D Posted Image
Odesláno

Nojo, černý taxíky jsou nejlepší :) . Hlavně ty, co maj tenhle typ značky a na střeše majáčky :D

No zrovna tyto taxiky jsou jen pro statni zamestnance, jejich pribuzny, znamy a znamy jejich znamych :D

• po 2 týdnech...
Odesláno

tak jsem se dostal konečně k chronomagu

jsem tu na měsíc, takže času dost, ale už jsem toho hodně vymet (zatim teda jen muzea, poklesle podniky snad prijdou na radu dale)

to Sta: teda, mels pravdu, kdyz se me nekdo zepta, kde jsou nejkrasnejsi holky na svete, uz nebudu vahat ani sekundu...to co tady, jsem v tskovym mnozstvi a kvalite nikde nevidel :)

město hodinkově nezajímavý (ruský hodinky jsem zahlid jen jednou, ale vic jsem to nezkoumal)

ale jinak všecko (ťuk ťuk) pohodě

jen mně přijde, že je tu trochu draho a každá druhá restaurace je sushi

...ale jinak jsem tady jako ryba ve vode...vypadam jako rusak :)

Odesláno

no tak si to tam poradne uzij. Taky si nezapomen udelat vylety po okoli (Petergof, atd.). A jestli jsi nebyl v Moskve tak si tam na vikend zajed vlakem. Doporucuju "platzkartoj" - 8 hodin cesty nocnim spojem - je to luzkac, ale pokazdy kdyz spolucestujici kolem zjistili ze jsem "inostranec", tak jsem si musel pripit a neco zakousnout, takze jsem pokazde vystupoval prezranej a v docela nestrizlivym stavu :-)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak jsem zpět. Vše jsem viděl, všude byl a vše bylo v pohodě :)

Doufám, že se nebudete zlobit pro pár fotek. Jsou ze dne Ruského válečného námořnictva.

post-268-007190400 1312782609.jpg

post-268-082342000 1312782632.jpg

post-268-053537700 1312782597.jpg

focení s veterány

post-268-094198800 1312782619.jpg

cukrová vata s popelem nebo bez?

post-268-031361200 1312782669.jpg

post-268-056126400 1312782651.jpg

chléb a hry

post-268-052245600 1312782688.jpg

vodka tekla proudem

post-268-097411500 1312782711.jpg

děkování veteránům

post-268-012812400 1312782724.jpg

napájení veteránů

post-268-099845500 1312782734.jpg

jinak hodinkově(co se týče ruských hodinek) nezajímavé...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...