Onisau Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Odesláno 17. července 2011 Myslím, že ta DAS je tady trošku přeceněná! Neznám případ ani člověka který by se v dnešní době "pokakal" z nějakého papíru od soukromé advokátní kanceláře. Většinou je praxe, že se začínají brát vážně kanceláře jako Felix, Sokol a nebo třeba Teringel , etc. etc. , ale i tam se nejdřív zjišťuje zda to není věc která umí být rychlá, tj. různé exekuce a jiné "rychlé kauzy" Jinými slovy: neznám policajta, úředníka a nebo někoho z velké firmy kde by DAS vzbuzovala respekt. Jasně, když někdo reklamuje cvičky tak si řeknou "raději to tomu magorovi dejte" , ale jinak... ?????
Onisau Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Odesláno 17. července 2011 Navíc musím z vlastní praxe poznamenat ještě jedno: Když si lidi brali advokáta, resp. právníka na jednání, tak se velmi často stávalo a stává, že jim to ten právník posere svým arogantním a všeználkovským přístupem x-krát jsem byl účasten jednání kde byl původní záměr se dohodnout a nebo dokonce vyjít vstříc, pak tam napochodoval trotl s kufříkem a už bylo po dohodě.. a spor se táhnul a táhnul... Takže, podtrženo a shrnuto U běžných věcí je "preventivní" přítomnost právníka v 90% případů spíše na škodu. Spíše se uplatní slušné vystupování, inteligence a hlavně na nic nespěchat a podepisovat až tak za tři dny po ujednání a pročtení
Patrik Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Odesláno 17. července 2011 Ono jde hlavně o takové ty jasné případy, kdy (neslušná) protistrana ví, že nemá šanci vyhrát, ale spoléhá na to, že se ti nebude chtít investovat peníze do soudního sporu - typicky jsou to právě ty reklamace. V momentě kdy ví, že je ti to jedno (protože to neplatíš), tak ustoupí.V případech kdy nelze výsledek případného soudního sporu se spolehlivou jistotou předjímat, tak se samozřejmě vyplatí víc to slušné jednání.Aneb - když jednáš s volem, pomůže jedině síla, ale na lišku musíš opatrně
cody Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Odesláno 17. července 2011 Ja bych k tomu dodal, ze v CR kde kazdy sezral Salamounovo trus leckdo smlouvu ani nechce cist. Mockrat mi lidi rekli - mi vam verime, nemame naladu to cist, podepiseme. Kazdeho to donutim precist, 2/3 lidi reknou ok aniz by chapali obsah a hlavne dusledky. Proto ja rikam - nejsem tak bohaty, abych si mohl dovolit usetrit 500kc na sluzbach pravnika (vysvetli mi co podepisuju) a potom prodelal 500.000kc. Neni nad to mit i jako plebejec sveho pravnika na telefonu, obcas mu dat petikilo a zit s pocitem, ze nejsem vydan smejdum napospas.
Onisau Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Odesláno 17. července 2011 Proto ja rikam - nejsem tak bohaty, abych si mohl dovolit usetrit 500kc na sluzbach pravnika (vysvetli mi co podepisuju) a potom prodelal 500.000kc. Neni nad to mit i jako plebejec sveho pravnika na telefonu, obcas mu dat petikilo a zit s pocitem, ze nejsem vydan smejdum napospas. Tak tady absolutní souhlas
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se