Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

posílám na ukázku nové přírůstky z dědova šuplíku. Hodinky musí projít generálkou. I tak z nich ale mám radost, protože jako malý kluk jsem se na ně vždy chodil dívat a kochat se. Doufám, že po generálce budou funkční a budu je občas nosit. Jen se zeptám - půjde nějak odstranit ta rez, která je na jednom z víček? Dále si myslím, že z hodinek, které byly předělány na náramkové, se vzala ručička a předala se do druhých hodinek.

Za každé informace, o které hodinky jde, budu jen rád.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

No jak to říci?,

Máš to tam napsané: REMONTIER

(ano rez asi dolů půjde, to ale klidně zkus ty)

Ty předělávky jsou jeptišky co? tedy malý průměr ?

Díky ciferníku bych je moc neřešil, ale jestli se chceš zbavovat kaček proč ne?

Upraveno uživatelem long
Odesláno

No jak to říci?,

Máš to tam napsané: REMONTIER

(ano rez asi dolů půjde, to ale klidně zkus ty)

Ty předělávky jsou jeptišky co? tedy malý průměr ?

Díky ciferníku bych je moc neřešil, ale jestli se chceš zbavovat kaček proč ne?

Ano, jsou to jeptišky. Průměr bez korunky 3 cm. Kaček se za ně rád zbavím. Nejvíc mě mrzí ta předělávka, ta jim dala na p....

Odesláno

Já se přidám k tomu, že investice nemá moc smysl, vyčistit, maximálně prohodit zpět tu ručku. Patrně měla její výměna nějaký smysl a hodinář, který ji provedl jedny zprovoznil a tu druhou odložil do druhých.

Odesláno

Já se přidám k tomu, že investice nemá moc smysl, vyčistit, maximálně prohodit zpět tu ručku. Patrně měla její výměna nějaký smysl a hodinář, který ji provedl jedny zprovoznil a tu druhou odložil do druhých.

Ručka problém není.

Jestli je ten hodinář fakt hodinář tak jich má stejně jako sklíček šuplík.

Ale pouzdro je díky naletování out a stejně tak ciferník.

POUZE za mně mohuli : oprava(repase) jeptišek je neefektivní a nepřínosná. :-)

Odesláno

Ručka problém není.

Jestli je ten hodinář fakt hodinář tak jich má stejně jako sklíček šuplík.

Ale pouzdro je díky naletování out a stejně tak ciferník.

POUZE za mně mohuli : oprava(repase) jeptišek je neefektivní a nepřínosná. :-)

Mě šlo hlavně o to, zda se má hodinář pokusit o odstranění těch úchytů na pásek. Jeden z nich jde krásně vyndat, ovšem co s dírkami. Zaletovat, ponechat?!

Odesláno

Mě šlo hlavně o to, zda se má hodinář pokusit o odstranění těch úchytů na pásek. Jeden z nich jde krásně vyndat, ovšem co s dírkami. Zaletovat, ponechat?!

No a proč si myslíš, že jsem ti psal ať to neřešíš.

Asi vím, že to nikdy nebude ono.

Zaletovat gravírované střibrné jeptišky s praslým ciferníkem ? :sad01_anim:

Už to nepitvám, dělej si co chceš.:smile_anim: :smile_anim: :smile_anim:

Odesláno

No a proč si myslíš, že jsem ti psal ať to neřešíš.

Asi vím, že to nikdy nebude ono.

Zaletovat gravírované střibrné jeptišky s praslým ciferníkem ? :sad01_anim:

Už to nepitvám, dělej si co chceš.:smile_anim: :smile_anim: :smile_anim:

Dám na Tebe. Nechám tedy jen opravit ručičky a seřídit je.

Odesláno (upraveno)

Ale kdyby ti na těch jeptiškách moc moc záleželo, tak vyndat úchyty a ve zlatnictví ti ty dírky v plášti zaletují. Bok pláště je hladký, takže když se to udělá šikovně, nebude to třeba ani vidět. No a na aukru pak sehnat stříbrný plášť a z něj použít krček s ouškem. To už bude trochu náročnější, ale taky to půjde. No a pak trochu péče u hodináře, jak píšeš a budou celkem v kondici.

Rozsah prací si vyber sám podle stavu své peněženky.

EDIT: na o i ty druhé hodinky půjdou vrátit do života. Pokud není nic poničené na strojku, tak odnést k hodináři, ať si tam nechá strojek a něco s tím udělá a vymění ručičky a korunku. Ty si zatím třeba tempem na leštění aut vyčistíš a přeleštíš pouzdro, no a pak budou hodinky zase jako nové :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Ale kdyby ti na těch jeptiškách moc moc záleželo, tak vyndat úchyty a ve zlatnictví ti ty dírky v plášti zaletují. Bok pláště je hladký, takže když se to udělá šikovně, nebude to třeba ani vidět. No a na aukru pak sehnat stříbrný plášť a z něj použít krček s ouškem. To už bude trochu náročnější, ale taky to půjde. No a pak trochu péče u hodináře, jak píšeš a budou celkem v kondici.

Rozsah prací si vyber sám podle stavu své peněženky.

EDIT: na o i ty druhé hodinky půjdou vrátit do života. Pokud není nic poničené na strojku, tak odnést k hodináři, ať si tam nechá strojek a něco s tím udělá a vymění ručičky a korunku. Ty si zatím třeba tempem na leštění aut vyčistíš a přeleštíš pouzdro, no a pak budou hodinky zase jako nové :)

Děkuji za zprávu :-) Zatím jsem se úplně nesmířil s tím, že bych je nenechal komplet opravit ale uvidím, na kolik by to letování vyšlo. Korunku s ouškem bych měl, už jsem sehnal na blešáku starý zlatý plášť, který byl sice moc pěkný, ale neuvěřitelně zprohýbaný, takže jsem ho prodal a zisk z toho dám do jeptišek na jejich opravu.

Druhé hodinky jsou také v pořádku a strojek šlape jak má. Aspoň to říkal děda, než urval korunku... Jen mě na nich mrzí ta rez. Ale tu se pokusím nějak odstranit.

Odesláno (upraveno)

Ta rez bude spíš oxidace mosazné slitiny ze kterých se dělaly ty vnitřní pláště. Takže po očištění budeš mít jednu půlku stříbrnou a druhou jak ze zlata. Asi bych ten zbytek sundal a mosaz rozleštil, vypadalo by to lépe.

Upraveno uživatelem kutilprim

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...