Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

dobry den prosim o radu je mozna renovace techto hodinek a kdo ji provadi .byl jsem u hodinare a ten rekl ze nema cenu delat renovaci u techto hodinek.jsem z toho zklaman neni to kvarc, to uz nikdo neumi dat tomu zivot dekuji za odpoved a radu

post-18423-053419100 1313226487.jpg

post-18423-004341000 1313226502.jpg

post-18423-079374200 1313226516.jpg

Odesláno

Jistě že existují lidé, kteří tomu umí vrátit život. Ale jde o to jestli mají potřebné díly (to už je dnes problém, hlavně venkovní díly) a také jestli jsi dostatečně vysvětlil co vlastně chceš a jestli jsi ochotný to zaplatit. To poslední je tvůj případ, tyto hodinky jsou naprosto běžné a bezcenné a já se odpovědi toho hodináře nedivím. Spíš se divím tobě, že je chceš renovovat a proč. Strojek ti zprovozní každý hodinář a pokud jsi nespokojený se vzhledem hodinek, kup si na Aukru za pár korun lepší a pak to nech seskládat dohromady.

• Dát hlas 1
Odesláno

Jistě že existují lidé, kteří tomu umí vrátit život. Ale jde o to jestli mají potřebné díly (to už je dnes problém, hlavně venkovní díly) a také jestli jsi dostatečně vysvětlil co vlastně chceš a jestli jsi ochotný to zaplatit. To poslední je tvůj případ, tyto hodinky jsou naprosto běžné a bezcenné a já se odpovědi toho hodináře nedivím. Spíš se divím tobě, že je chceš renovovat a proč. Strojek ti zprovozní každý hodinář a pokud jsi nespokojený se vzhledem hodinek, kup si na Aukru za pár korun lepší a pak to nech seskládat dohromady.

• Dát hlas 1
Odesláno

dekuji za odpoved ,mam par hodinek po otci ,Chtel jsem je nechat opravit ,urcite mate pravdu ze to nema cenu renovovat a ja souhlasim , jedna se o bezne hodinky jeste jednou dekuji zdenek

• Dát hlas 1
  • Po letech...
Odesláno

Ahoj mam po dedovi Prim Diplomat bilej cifr, myslim, ze by stacil servis,vycistit pouzdro, vymenit sklicko a pasek. NEjaky rad\ a porady? Nechci to hned posilat do Eltonu...

Odesláno (upraveno)

Kolín a okolí, ale koukám na tvuj avatar a parkrat do roka se vyskytuji i ve slezsku a na Ostravsku...

Upraveno uživatelem pjr86
  • po měsících...
Odesláno

Ahoj, ráda bych se pokusila dát do kupy nějaké Primky po tátovi, ale nevím si s tím tak úplně rady... Přikládám fotky dvou Primek, o kterých teď budu psát. U obou je prasklé sklíčko, takže bude potřeba ho vyměnit. Jak poznám, jaká sklíčka mám shánět (rozměr, tvar, "vypoulení"...)? A u těch stříbrných Primek by bylo fajn vyměnit ciferník, protože ten stávající je ve špatném stavu. A opět vyvstává otázka, jak poznat, jaký rozměr a jaký tvar ("vypoulení") shánět. U toho ciferníku bych se vás zeptala i na názor, jaký ciferník tam dát, protože na takovýto typ jsem zatím nikde nenarazila. Koukala jsem třeba sem www.ceske-kralovstvi.cz , ale ten výběr je dost omezený. Samozřejmě koukám i na Aukro a jiné inzerce. Nemáte nějaký tip, kde sháníte podobné propriety k hodinkám? A poslední otázka - myslíte si, že jako naprostý začátečník, co se hodinek týče, budu schopná vyměnit ciferník? Pročítala jsem tady různá vlákna a vypadá to, že to není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát...

Tolik vše k mým dotazům a budu moc ráda za jakékoliv připomínky a odpovědi.

post-36411-0-92601400-1410817830_thumb.jpg

post-36411-0-59704900-1410817845_thumb.jpg

Odesláno

Jestli smím přidat svůj názor, tak já bych s nima nic nedělal. Na nošení a používání stejně nejsou a když se na nich něco vymění, tak už nebudou původní. Nechal bych je takhle.

Odesláno

Tak Aukro budu sledovat i nadále - stává se mi z toho takový každodenní rituál... :-) Ale na druhou stranu jsem teda zas na vážkách... Z pročítání různých diskuzí jsem nabyla dojmu, že opravovat a upravovat Primky umí snad každej, ač sama bych si teda moc nevěřila. A tys mě, villain83, teda trochu vrátil na zem...

Karlosovi taky určitě děkuji za názor. Je fakt, že co se týče "původnosti", nejvíc bojuju s tím ciferníkem, ten úplně změní ráz hodinek... Jinak ale oboje hodinky ve skutečnosti vypadají líp než na těch fotkách, takže původně jsem po těch pár renovačních krocích zamýšlela ty hodinky občas užívat (teda spíš můj muž a ty stříbrné třeba i já). Já bych z nich zase neměla takovou radost, kdyby mi jen otlučené ležely v šuplíku...

Odesláno

Ještě mi to nedá... Villain83, jakou máš zkušenost s vlastnoruční renovací hodinek? Vypadá to, že můžeš mít dobré tipy, co nedělat, a na co si dát opravdu pozor, a do čeho se opravdu nepouštět. ;-)

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Tak jsem si o těchto svátcích udělal čas a zkontroloval si stav svých primek, nemám jich tolik, jako většina primkařů tady, na prstech jedné ruky by se daly spočítat. Přesto jsem byl rád, že jsem před pár lety sehnal tyto dva exempláře, obojí odborně vyčištěno a seřízeno od hodinářů, stav číselníků mě ale nyní dost překvapil - viz foto. Čím k tomu mohlo dojít? Oba číselníky byly po vyčištění jako nové, hodinky jsou skladované v suchu, v koženém pouzdru. Prorezavění? Jinak všem dnes PF 2015 :-) 

post-3657-0-79353700-1420032582_thumb.jpg

post-3657-0-38557100-1420032592_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Apep
Odesláno

Tolikrát jsem je zase za ty dva nebo tři roky nenatahoval, byly většinou v klidu v pouzdře. Zkusím je ještě nechat vyčistit, uvidíme.

post-3657-0-89785100-1420035889_thumb.jpg

post-3657-0-30172900-1420035902_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Úplně jsem se vorosil- asi vlhkost, no.. tohle je vidět na spoustě Diplomatů i jiných Primek, ty povrchový úpravy cifrů měli strašně nekvalitní odnepaměti.

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Úplně jsem se vorosil- asi vlhkost, no.. tohle je vidět na spoustě Diplomatů i jiných Primek, ty povrchový úpravy cifrů měli strašně nekvalitní odnepaměti.

Takže plíseň nejspíš, viď ... taky se mi to tak jeví. Ale jak říkám, jsou pořád v suchu. No nic, nějak to vyřeším ..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...