cali Odesláno 21. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 Mam hodinky Citizen promaster titanium a zavit na korunke melie z posledneho daval som to do origo servisu kde vymenili korunku lenze problem je skor v krcku korunky (ci ako sa to vola) proste ta vec na puzdre do ktorej sa srobuje korunka.... povedali mi ze to sa da vymenit len s celym puzdrom za cca 5000... co sa mi samozrejme nechce kedze cele hodinky idu na ebay po cca 100-150USD a tak hladam hodinara ktory sa neboji zapojit predstavivost a ktory by tam odborne dobastlil nejaku novu sice neoriginalnu ale poriadnu srobovaciu nerezovu korunku. stroj je miyota a diera v povodnom krcku ktory by asi siel zbrusit je podla mojej sublery 2mm,... ak by sa nezbrusil ale vysroboval/vyrval ...(neviem akym sposobom tam presne drzi) vznikla by diera urcite vacsia a mozno nejaka standardna, ktoru ale ja nemam teraz ako odmerat. viem ze podobne hratky s krckom srobovacvej korunky su asi dost problematicke zvlast ak nema clovek originalny diel jediny koho som to videl za svoju chronomagicku karieru zvladnut bol origo swiss servis hujer a tam si to nehcali patricne zaplatit.
long Odesláno 22. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2011 (upraveno) Mam hodinky Citizen promaster titanium a zavit na korunke melie z posledneho daval som to do origo servisu kde vymenili korunku lenze problem je skor v krcku korunky (ci ako sa to vola) proste ta vec na puzdre do ktorej sa srobuje korunka.... povedali mi ze to sa da vymenit len s celym puzdrom za cca 5000... co sa mi samozrejme nechce kedze cele hodinky idu na ebay po cca 100-150USD a tak hladam hodinara ktory sa neboji zapojit predstavivost a ktory by tam odborne dobastlil nejaku novu sice neoriginalnu ale poriadnu srobovaciu nerezovu korunku. stroj je miyota a diera v povodnom krcku ktory by asi siel zbrusit je podla mojej sublery 2mm,... ak by sa nezbrusil ale vysroboval/vyrval ...(neviem akym sposobom tam presne drzi) vznikla by diera urcite vacsia a mozno nejaka standardna, ktoru ale ja nemam teraz ako odmerat. viem ze podobne hratky s krckom srobovacvej korunky su asi dost problematicke zvlast ak nema clovek originalny diel jediny koho som to videl za svoju chronomagicku karieru zvladnut bol origo swiss servis hujer a tam si to nehcali patricne zaplatit. Jdeš na to moc složitě a navíc s takovým kouskem (velký diametr a veliká korunka, která se dobře uchopí) Neumíš si přetočit (znovu vyříznout) závit? TO je jistě nejjednodušší. Dost dobře nerozumím jak se vám tahle závada (rozbití) může podařit ??? Šroubovací korunky mám skoro na všech hodinkách ( i v minulosti jsme měl) a NIKDY se mi nic takového nepovedlo. p.s teď jen nevím jak s titanem, tam budou potřeba jistě jiné závitníky. Upraveno 22. srpna 2011 uživatelem long
cali Odesláno 22. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2011 podarit sa to moze celkom jednoducho jak zavit tak korunka je titanova a ten zavit je navyse dost jemny .... ono urobit slusnu srobovaciu korunku nie je zrovna jednoduche ja sa o vintazne divery celkom zaujimam a prave srobovacia korunka je prakticky jedina vec ktora sa na takych hodinkach da pomerne jednoducho znicit vyrezanie zavitu mi urcite nepomoze vyrezavanie je o uberani materialu a mne tam naopak naterial chyba kedze ani original nova korunka v tom zavite poriadne nedrzi. navyse je tam ochrana korunky taka biedna ale je... dostatocna na to aby sa tam clovek nedostal so zavitnikom... vecer to skusim nafotit. uplne najjednoduchsie by bolo samozrejme zohnat original novy krcek korunky ale to asi nie je jednoduche ked to nezvladol origo servis citizen.
cali Odesláno 23. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 (upraveno) tak som sa na to dnes podival a krcek je v hodinkach normalne prilepeny akymsi sajtrajtom... teda bol... vytiahol som ho kliestami (na fotke ten zniceny hore) diera v puzdre je teraz 2.5mm a teraz som si uz isty ze je nejaka standardna lebo tam krasne pasuje krcek z korunky ktoru mi vratili chlapci z Taghujeru ( na fotke dole) keby ten set od hujeru nebol poniceny dal by sa tam rovno pouzit takze este raz ... zhanam zrucneho hodinara ktory niekde objedna (alebo zo supliku vytiahne) pasujuci nahradny krcek a korunkou a cele to za mrzky peniaz zmontuje Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 23. srpna 2011 uživatelem cali
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se