Domine Odesláno 22. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2011 Dobrý večer všem slušným uživatelům serveru Chronomag.cz . Při pročítání sekce kapesní hodinky jsem narazil na dotaz, který se týkal typu hodinek značky Systéme Glashütte. Taktéž vlastním kapesní hodinky výše zmíněné značky a bohužel delší dobu jsem o nich nemohl najít podrobnější informace (až zde).Ačkoliv jsem zde našel odpovědi na většinu otázek, rád bych se stejně ještě doptal:Dá se dle sériového čísla hodinek dohledat kde a kdy byly vyrobené ? Ačkoliv se nejedná o značku Glashütte ale o Systéme Glashütte, je možné, že by plášť hodinek nebyl vyroben ze zlata ? Nikde jsem nenašel punc.Věděl by někdo ze zkušených uživatelů co znamená signování VA (zmíněné signování je vyražené u hřídele natahování)?Za dobu co kapesní hodinky mám jsem nenašel způsob, jak je synchronizovat s aktuálním časem. Bude někdo vědět jak na to ? Časem bych chtěl hodinky zrenovovat, dá se někde koupit oblík (u mých hodinek není) Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne.
Karlos Odesláno 22. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2011 (upraveno) No, začnu tím, že zde jsou jistá pravidla týkající se velikosti vkládaných fotek. Doporučená velikost je 800x600 a bohatě stačí.Hodinky jsou to hezké a škoda, že jsi nevyfotil celý strojek. Výrobce se asi určit nepodaří. Materiál pouzdra nemusí být zlato, může to být i jen pozlacené, ale co je ta značka na krčku nevím. Možná punc, možná ne.No a seřizování je jednoduché. Na boku ciferníku, u 4. hodiny, je vysouvací páčka. Kdybys neudělal tak tmavé fotky, byla by vidět. Tu posuneš směrem ke korunce, tím "přeřadíš" z natahování na seřizování, korunkou nařídíš čas a páčku pak zase vrátíš do původní polohy. EDIT: no a renovovat není co, hodinky jsou hezky zachovalé, já bych jen nechal u šikovného hodináře udělat údržbu strojku. A když to bude hodinář se zásobou různých součástek po šuplíkách, tak jistě najde i ten chybějící oblík. No a asi zlaté budou, gilošování vnějšího pláště je po obvodu dost ošoupané. Že by tedy ta značka na krčku byla punc? Upraveno 22. srpna 2011 uživatelem Karlos 1
Henry Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 Doplním Karlose. Ta páčka je vidět např. tady. Podle částečné fotky strojku se dá říct, že patří k těm kvalitnějším: bimetalická, šroubkama vyvažovaná setrvačka, mikroregulace, (rozmazaný) chaton nad středovým kolem...
long Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 No na oblíku je značka zlatníka tak, že jsou zlaté nebo stříbrné, z fota těžko říci, ale zlatník to bude na kamenu vědět za 10 vteřin.Jinak hodinky jsou v krásném stavu a zbývá je pouze vyčistit, tedy jak stroj tak i ten b...l pod sklíčkem.:-)) Krásný kousek a gratuluji a navíc , jestli jsou ve zlatě!!!
Yubari Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 to je elegance sama, dokazu si predstavit typ cloveka co je nosil...
Karlos Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Proč ne? S velkou pravděpodobností úplně obyčejný, normální člověk. V neděli, nebo když měl třeba nějakou důležitou schůzku, tak si oblékl sváteční šaty, z kredence vytáhl hodinky, natáhl je, nařídil a poklidně si je připnul na vestu.
Watch fan Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Jsou samozrejme zlate, AV je rakousko uherska puncovni znacka pro zlato. Pekna hodinka, vypadaji podle fotky masivne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se