Radim01 Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 Zdravím, mám k smrti rád tenhle ciferník: Je to kalibr 50. Tuším, že ručky se jmenují Dauphinovy. Má i ciferník s tímto "fontem" nějaké označení? Viděl jsem něco podobné na ruských značkách a sám Prim vyrobil něco takového - větší, jen myslím bez mimostředné vteřinovky. Děkuji za všechny informace. Radim (P.S. toto je můj 50.příspěvek a stávám se jím na tomto fóru dospělým )
Radim01 Odesláno 24. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2011 tak alespoň prosím znalé, zda ručky jsou Dauphinovy. Kde zjistit jiné názvy ruček? Google mi neodpovídá...
Návštěvník Kamil Odesláno 24. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2011 Zdroj: Ofrei a tady celý přehled na ofrei.com. Ještě se podívej na Timezone.
brett Odesláno 24. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2011 (upraveno) Ano, ručky se nazývají Dauphin hands. Narazil jsem na to mnohokrát u popisu vintážních Omeg a u náhradních dílů.Malé doplnění popisu - strojek s malou vteřinovkou.Zbytek nevím a taky by mě zajímal :-) EDit: byl jsem pomalý :-) Upraveno 24. srpna 2011 uživatelem brett
accutron Odesláno 24. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2011 Zdravím, mám k smrti rád tenhle ciferník: Je to kalibr 50. Tuším, že ručky se jmenují Dauphinovy. Má i ciferník s tímto "fontem" nějaké označení? Viděl jsem něco podobné na ruských značkách a sám Prim vyrobil něco takového - větší, jen myslím bez mimostředné vteřinovky. Děkuji za všechny informace. Radim (P.S. toto je můj 50.příspěvek a stávám se jím na tomto fóru dospělým ) V mém privátním názvosloví mám tyto ručky zařazeny pod označením "šípové" a číslice jako "bruselské" dle období, kdy se tyto hodinky vyráběly. Obdobný typ číslic používali i soudruzi v Glashütte na svých hodinkách GUB.
Radim01 Odesláno 30. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 díky, díky, díky.. a ještě si dovolím jeden dotaz. V něěkolika vláknech zde byl tento cifr označován jako pavouk - to si ale myslím, že není, že??
Mirek Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Pavouk se říká pouzdru dle charakteristického prohnutí nožek, vedle ceferníku se šupinami a dalšími, se v tomto pouzdře používal i tebou publikovaný, viz foto níž(zdroj aukro).A ke Kamilovu obrázku bych ještě dodal, že třetím ručičkám zleva v první řadě se říká cathedral, pokud jsou vnitřní linky ručičky rovné, připomínají znak jisté automobilky a pak se jim říká mercedes.
Radim01 Odesláno 30. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 aha, díky moc. ..no ještě se mám co učit.... (a sbírat :-) )
Radim01 Odesláno 1. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 Oprašuji toto vlákno s dotazem- vím, že se vyráběly v černé a bílé barvě, oboje v pánské a dámské velikosti (mnou hrdě nošené jsou dámské ) a rovněžtak oboje ve verzích s mimostřednou i klasickou ručičkou. To už je 8 variant. A nyní dotaz: "zlatá" pouzdra byla taktéž dostupná u všech variant? Pouzdro pavouk existuje pouze v pánské velikosti? Nemá někdo katalogový popis všech možných variant? Díky, Radim
nikdo Odesláno 1. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 (upraveno) Oprašuji toto vlákno s dotazem- vím, že se vyráběly v černé a bílé barvě, oboje v pánské a dámské velikosti (mnou hrdě nošené jsou dámské ) a rovněžtak oboje ve verzích s mimostřednou i klasickou ručičkou. To už je 8 variant. A nyní dotaz: "zlatá" pouzdra byla taktéž dostupná u všech variant? Pouzdro pavouk existuje pouze v pánské velikosti? Nemá někdo katalogový popis všech možných variant? Díky, Radim Jenom částečná odpověď ,pavouky jsou i v provedení menším pro ženy či děti.. Upraveno 1. listopadu 2011 uživatelem nikdo
Radim01 Odesláno 1. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 OK, díky, takže to už je 16 variant...
Radim01 Odesláno 20. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2011 Dovolím si ještě jeden dotaz... existovala pozlacená verze pouzdra pavouk??? P.S. doufám, že ne.. ...počet variant by pak opět narostl..
stanik73 Odesláno 20. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2011 Dovolím si ještě jeden dotaz... existovala pozlacená verze pouzdra pavouk??? P.S. doufám, že ne.. ...počet variant by pak opět narostl.. pozlacená verze pavouků neexistovala v pánské ani dámské (chlapecké) velikosti
Radim01 Odesláno 20. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2011 super, díky... počet cílů bažení zůžen. R
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se