Přejít na obsah

#18 - Apollo

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

jednoduše řečeno, dodělal jsem hodinky, a chci vám je ukázat :)

Pár detailů:

pouzdro: kombinace damašků od Chada Nicholse a damasteelu, s titanovým zadním víkem, průměr 52mm

ciferník: kombinace meteoritu a HLX, s titanovým rámečkem ciferníku a ručkama

stroj: lehce upravená ETA 6498

řemen: teletina od Ondry Šímy s damasteelovou přezkou

Pokud by vás ještě něco zajímalo, klidně se ptejte :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Díky za kouknutí, mějte se,

O'p'B

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nádherná, obdivuhodná práce, pročítal jsem některé Tvé seriály a je to až neuvěřitelné, jakou šikovností jsi byl obdařen. K tomuhle není třeba moc slov...

Chtěl bych se ale zeptat, jak je to s odolností proti korozi u takového pouzdra? Když jsem nedávno viděl udělaný nůž s damaškové oceli, tak mi jeho majitel říkal, že to je jediný neduh a hlavně ty měkčí vrstvy oceli snáze podléhají korozi. Musí na to člověk dávat více bacha a potřebují speciální péči? Nebo se jedná o nějakou speciální "nerez variantu"?

Odkaz ke komentáři

Každý takový počin a ten kdo se do něj pustí, si zaslouží velké uznání. Kloubok tedy dolů.

Pouzdro jsi vyráběl sám?

Promiň kritická slova - stále je ale vidět spousty nehezkých detailů, nebo jestli to je tou fotkou? Okousaná hrana pouzdra - nahoře i dole, na velké ručce pod osičkou - je to dlesk, nebo je povrch poškozen? Patrně se jedná o použité ručičky? To dvojí lumi je věcí názoru. Částečný přesah šroubků nad lunetu - patrné např. pozici 12, 4

Ale přesto - viz výše - vysoké uznání za zručnost a invenci.,

Odkaz ke komentáři

Mě se tedy líbí a moc !!!

Jsem ůchyl na detaily a ty ručky a k tomu modré prošití řemenu nemá chybu.

Co je to ta lumi, že to tak svítí ???

Jsou zase hezčí než ty, co jsem viděl minule a je jasně vidět, že se posunuješ správným směrem.

Vážím si lidí kteří jen neplkají, ale TVOŘÍ a mezi ně jistě patříš TY !!!

Odkaz ke komentáři

Ty ručky a číselník působí jak úplně z jiné dimenze, jak kdyby je dělal Romain Jerome a ne Tády Ondra :)http://info.photowatches.eu/2011/08/ondrej-papi-berkus-18-the-apollo-recenze/

Já Ti dám, jsem maminčin, ne Tvůj :D :D :D :D :D :D

k dotazům, a komentářům:

Hodinky vznikly z mojí hlavy, ale na popud zákazníka, který chtěl něco poněkud, cituji: ' lil' moe' crazy than you usually do ' Takže dostal crazy. A jsem si vědom, že s touhle velikostí a designem (který je opravdu hodně... odvážný), se zdaleka nezavděčím tolika lidem, jako třeba s něčím jednodušším :)

Damašky jsou oba, jak ten od Chada i damasteel, složené z nerezových ocelí.

Úprava 6498 nebyla nic světoborného, jenom 'kovaný' povrch, modřené šroubky, a vzorované korunkové a natahovací kolo.

To 'okousání' je v reálu lezoucí těsnící hmota - díky za upozornění. Pravda je taková, že jsem v té dílně sám, a občas se prostě něco přehlídne. Ručky jsou moje vlastní výroba, takže možná nemají tu dokonalost ruček strojně ražených a finišovaných po tisících, ale... je třeba něco dodávat? :) Postupem času to bude doufám lepší a lepší :)

A pouzro jsem vyráběl sám, je to ještě jedno z těch frézovaných na pantografu.

Jestli jsem na někoho s odpovědí zapomněl, dejte mi prosím vědět.

O'p'B

Odkaz ke komentáři

Ahoj,skvělá práce.Je to vlastně nádherné umělecké dílo.Samozřejmě je to jak s ostatním-každý má jiný vkus,já mám blíž k military stylu,ale vzalo mi za srdce to pouzdro připomínající čepel.Na jednu odpověd si zapomněl,byl to dotaz o luminescenci.Nebyl ode mne,ale když jsem se nedočkal ptám se sám :) .Pokud to není tajné KNOW-HOW zajímalo by mi jestli ten ciferník má pod sebou nějakou vrstvu jako celek a nebo jestli je to jen naneseno v otvorech.

Odkaz ke komentáři

Jo, luminiscence - je to celá spodní vrstva ciferníku. Nějací dobrodruzi v americe smíchali luminiscenční pigment s pryskyčicí, a prodávají to v obchodě s materiály pro nožíře. Kupodivu se to udrželo pohromadě i v 0.4mm silné placce, a nevypadá to (doufám) úplně špatně. Na ručkách je luminiscenční barva ze sady od Offrei.

Díry v nožkách jsou designový prvek vzniklý mimochodem při výrobě - musel jsem si zafrézovat rovnou plochu, abych mohl vrtat díry pro stěžejky, a napadlo mě, že takové zafrézování 2mm frézou by vlastně nemuselo vypadat špatně. Prach se tam držet nebude, a i kdyby, majitel se o ně bude starat :)

edit: vyfotit to bohužel nepůjde, už jsou totiž na cestě k novému majiteli

Meteorit je od kamaráda z Arizony, ve volném čase je sbírá, a přebytky prodává. Původně je ale z Afriky (meteorit, ne kamarád. Ten je amík jak poleno :) ).

O'p'B

Upraveno uživatelem Ondrej Berkus
Odkaz ke komentáři

Díky za vyčerpávající odpovědi - jaká je prosím Tě přibližná tloušťka toho ciferníku z meteoritu? Zajímalo by mě trošku (jen protože občas přičichnu ke strojařině) jak jsi to obráběl, není to spíš jen takový železitý šutr, do kterého když zajedeš nástrojem, tak má tendenci se štípat nebo lámat?

Ale ta jeho struktura je přímo magická ... co jsem si našel, tak se jedná o nějaké Widmanstättenovy obrazce (Wiki), které vznikají při velmi pomalém tuhnutí 1-100K za milion let, což je vážně mazec mít tohle na hodinkách, každý den na ruce :angel: Prostě super.

Odkaz ke komentáři

Ten ciferník má 0.4mm, a překvapivě, pracuje se s ním dobře. Nepne to, nepraská, při opracování je překvapivě houževnatý. Samozřejmě člověk musí vzít v potaz, že je to obyčejné železo s hodně hrubou krystalickou strukturou, a nemůže po tom chtít to, co by se dalo čekat, že vydrží titan nebo nástrojová ocel, ale s trochou opatrnosti se při práci s meteoritem není čeho bát :)

O'p'B

Odkaz ke komentáři

Ten ciferník má 0.4mm, a překvapivě, pracuje se s ním dobře. Nepne to, nepraská, při opracování je překvapivě houževnatý. Samozřejmě člověk musí vzít v potaz, že je to obyčejné železo s hodně hrubou krystalickou strukturou, a nemůže po tom chtít to, co by se dalo čekat, že vydrží titan nebo nástrojová ocel, ale s trochou opatrnosti se při práci s meteoritem není čeho bát :)

O'p'B

Díky za odpověď. To je teda o dost tenčí než jsem předpokládal. A i ta houževnatost mě překvapuje, čekal bych že se to bude štípat nebo lámat. Těším se na Tvé další fotoseriály a výtvory...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...