šarik Odesláno 29. dubna 2005 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2005 Dobrý den, mohli byste mi poradit co můžu očekávat od automatů Citizen? Případně srovnat se starou značkou PRIM? Děkuji
sauce Odesláno 24. května 2005 Nahlásit Odesláno 24. května 2005 Tyto japonské automaty (Seiko i Citizen) používají většinou kalibr Seiko 7s26 - jeho podstatnou nevýhodou je, že korunka neumožňuje ruční nátah, takže je člověk odkázán pouze na automatiku, navíc vteřinová ručička se povytažením korunky nedá zastavit, tudíž hodinky se nedají seřídit přesně na vteřinu. Jedinou výhodou bývá poměrně nízká cena oproti švýcarským hodinkám se strojkem ETA 2836-2, který samozřejmě ruční nátah i přesné seřízení na vteřinu umožňuje a barevné odlišení dne v týdnu - indikace SUN bývá červená, SAT modrá. Kalibr Seiko 7s26:
šarik Odesláno 2. června 2005 Autor Nahlásit Odesláno 2. června 2005 Díky za výborně zpracovaný příspěvek. Vyptal jsem se před koupí na cos upozorňoval. Stojek je kalibr 8200, ručně se dá natáhnout, vteřinovka jde také pracně zastavit a seřídit, ale nesmí to být moc natažený a neděle je červená. Docela mě překvapila přesnost chodu. Bez seřízení to jde plus mínus autobus. Trochu jsem najustoval vlásek a přesnost v mém režimu používání kolísá v rozmezí 5 vteřin a jednou za dva dny to udělá neopravitelnou odchylku "větší" vteřinu dopředu nebo dozadu podle okolní teploty. Nemám takové zkušenosti jak vy tady, ale ta přesnost se mi zdá výborná. Co vy na to?
sauce Odesláno 3. června 2005 Nahlásit Odesláno 3. června 2005 Taková přesnost je opravdu dobrá. Já jsem si asi po měsíci používání nechal seřídit svoje Certiny (kalibr ETA 2824-2) - teď jdou průměrně o 1-4 sekundy denně napřed (záleží na poloze a způsobu nošení), takže mám vlastně chronometr, ale bez certifikátu COSC :-)
Návštěvník Janh Odesláno 5. června 2005 Nahlásit Odesláno 5. června 2005 nic dobreho od nich necekej, kdyz budes mitkliku tak ti poslapou ale mechanika citizen je bida.... seiko je podstatne lepsi..
Návštěvník jan555 Odesláno 5. června 2005 Nahlásit Odesláno 5. června 2005 Jedny z mých prvních hodinek byly automaty od Seika a byly to nejhorší hodinky, jaké jsem kdy měl - týdně +/- 3 minuty i po opakovaném seřizování ...
Návštěvník Janh Odesláno 6. června 2005 Nahlásit Odesláno 6. června 2005 automat seiko i citizen maji vyrobni normu +-35sec/den...... a taky si mohl chytit spatny kus..... tissot , certina maji +-25/den.... takze nic zazracnaho. taky zalezi kdo je seridi....
šarik Odesláno 7. června 2005 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2005 Zdá se, že jsem předčasně propadl spokojenosti s přesností Citizen. Přesné seřízení vydrží pouze pár dní a pak se to katastrofálně rozjede. Takto se chovali i MIYOKO (některé modely jsou vzhledově stejné se SEIKO) a podle čerstvé informace se takto chová i ORIENT. To by vypadalo, že strojky dělá jedna fabrika pod různými značkami. Po této zkušenosti potvrzuji názor Janh, že určitě mechanika Citizen je bída. :-(
Návštěvník jan555 Odesláno 7. června 2005 Nahlásit Odesláno 7. června 2005 Bohužel, takhle se chovaly ty Seika
Mavko Odesláno 7. června 2005 Nahlásit Odesláno 7. června 2005 znamy si kupil automaty citizeny a tiez si velmi stazuje na nepresnost...
Návštěvník Janh Odesláno 9. července 2005 Nahlásit Odesláno 9. července 2005 Ty seika jdou vetsinou velice dobre a vzhledem k cene ktera se pohybuje 2-3 tis jsou velice dobre.. hlavne jsi mohl mit spatny kus... to se obcas stava...
Viktor Odesláno 10. července 2005 Nahlásit Odesláno 10. července 2005 Já bych Seika automaty šmahem nezatracoval, kalibr 7s26 je léty prověřený, spolehlivý stroj, nedá se sice natahovat a vteřinovka nezastavuje při vytažené korunce, na druhou stranu má pověst dlouhověkosti s minimálním servisem, a moje zkušenosti s přesností jsou dobré (do deseti sekund za 24 hodin). Seiko Divers jsou podle mého názoru hodinky, které za málo peněz dávají hodně muziky: in-house automatický strojek, nerez ocel, velmi dobrá luminosita, robustní konstrukce, 200 m vodotěsnost. Takzvaný "Orange Monster", ještě existují obdobné s černým ciferníkem (ano, Black Monster), hodně radosti za cca 150 USD i s dopravou. Zdraví Víktor
Návštěvník jan555 Odesláno 13. července 2005 Nahlásit Odesláno 13. července 2005 Tyhle hodinky se mi sice nelíbí, ale jsou velice populární a asi ne jen tak pro nic za nic ... Nedávno jsem viděl kamarádovy Seika Chrono (ty z největších), které kupoval tuším někdy začátkem loňského roku (Ebay, pod 150 USD se shipem) a zespoda a ze stran se jim loupala povrchová úprava - komentoval to, že je zahodí a že má agresivní pot, ale stejně - to jsem na žádných ze svých hodinek neviděl, dost hrůza Takže bych pro jistotu sahal po kusech, které nemají tyhle povrchové úpravy, ale pouze leštěnou/broušenou ocel.
Viktor Odesláno 13. července 2005 Nahlásit Odesláno 13. července 2005 Ani ty Citizeny bych úplně nezatracoval, kalibr 8200 se na rozdíl od Seiko 7s26 dá natahovat, a moje zkušenosti s přesností jsou docela uspokojivé, cca 15 s za 24 hodin. Za pár korun docela dobré seznámení s automaty, horší je, že když to člověka chytne, chce pak něco lepšího... Zdraví Viktor
Viktor Odesláno 13. července 2005 Nahlásit Odesláno 13. července 2005 Souhlas s jan555, chce to nerez ocel bez lakování (nebo zlato/platinu ) Zdraví Viktor
šarik Odesláno 14. července 2005 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2005 Citizeny mě naprosto zklamaly s přesností. Mám zkušenosti s mechanikou ze starých PRIM a ty mi bez námahy dělaly celkovou odchylku tak okolo 30s za měsíc po seřízení na můj způsob používání. Mám objednané hodinky s ETA 2834-2 a ty by se snad mohly v přesnosti přiblížit primkám, cooo???? :-)
flax Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 Tak jsem panove naprosto porusil zdejsi zazita pravidla, ze hodinky bez mechanickeho strojku vlastne ani nejsou hodinkami, ale jakousi elektronickou hrackou a objednal si dnes z Madridu dalsi Citizeny s quartzovym Eco-Drive strojkem. Bohuzel neprileti zitra jak je u UPC zvykem, ale az po svatcich v utery. Konkretne se jedna o tento model: ? Eco-Drive - bezbateriovy solarni system ? Alarm ? Presnost: ?15 sek/mesic ? Rezerva chodu cca. 6 mesicu po plnem nabiti ? Safirove oboustranne antireflexni sklo ? Vodotesne 200M (20ATM) ? Prumer pouzdra - 47mm ? Instant zero reset - podobne jako u mechanickych hodinek okamzite nuluje chronograf ? Sweep second hand - opet podobne jako u mechanickych hodinek zajistuje plynuly pohyb sekundove rucicky chronografu (5x/sek) ? Kalibr Citizen E2100 vybaveny tzv. "Strong Click Start and Stop Buttons" zajistujici pevny stisk tlacitek podobne jako u mech. hodinek. ? Celotitanovy tvrzeny plast TICC (Titanium Carbide Coating s udavanou tvrdosti 1.000-1.200 Hv! pro srovani Duratect ma asi 800 Hv) Duratect: http://www.citizen.com.sg/index.php?c=tech...ology_duractect Video: http://www.citizenwatch.co.jp/basel2005/mo...0_BASEL2005.asx Takto potom vypada bilo-cerna verze:
HonzaX Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 Krásné hodinky,ta bílo-černá verze se mi líbí víc.
flax Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 Vez, ze to je jen tim jak kvalitne byla fotografie porizena, ty cerne jsou takto v detailu taky moc hezke...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se