Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, dostal jsem se k těmto dvoum kusům švýcarských hodinek a nepodařilo se mi k nim najít příliš informací. Rád bych se zeptal, jestli mají nějakou hodnotu a kolik by případně stála výměna skla apod. První jsou Roamer Stingray a druhé jsou neoznačené Heuer. Oboje po natažení jdou.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Fotky jsem smazal, myoh si přečte pravidla a zmenší je.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Heuery určitě stojí za námahu, čas a nějaké peníze za repasi, zkus některého z místních mistrů hodinářů. Nebo si pročti vlákna o renovacích, v úvahu by přicházelo Polsko nebo Španělsko.

U Roamer Stingray si hodnotou nejsem jistý.

Návštěvník Tada
Odesláno

U těch Heuerů to vypadá, že je dodrbané jen sklo, takže vyměnit sklo, přeleštit pouzdro, vyladit stroj a je to. Určitě za to stojej.

Odesláno

Na ty Heuery kontaktuj místního znalce Stepina. Určitě ti k nim podá vyčerpávající informace včetně ceny odborných servisních prací ve Švýcarsku.

Odesláno

Hezký hodinky měla babička :)

Ty Heuerky jsou hezký, ale je to takovej nejobyčejnější chronograf od Heuera. Uvnitř by měl být strojek Valjoux 7734 s ručním nátahem. Klasickej strojek té doby, kterej se cpal skoro do všeho. Cenu tipuju kolem 8.000 - 9.000Kč. Kdyby měla babička Heuer Autavia, mohlo to být pětkrát více :)

Odesláno

Kalibr je 7733 je to bez datumky, tu měla právě 7734, je to základní model značený 73373, vteřinovka by měla být červená (může být vybledlá), doporučil bych pouze přeleštit sklo (je plastové) pouzdro bych leštit nedoporučoval. Cena tak nějak odpovídá, nechal bych je seřídit a vyčistit stroj a to ti udělá šikovný hodinář i u nás. Víc to myslím nepotřebuje.

Odesláno

Ty Heuer mám stejné, nechal jsem jim vyměnit tlačítka, korunku a sklíčko (Hanák Brno). Po doladění :rolleyes: u zdejšího váženého člena jsou plně funkční, včetně stopek.

P.S. Kdybys měl origo krabičku, cena by se téměř zdvojnásobila :smile_anim: Ale já si je nenechávám kvůli ceně, mají pro mě úplně jinou hodnotu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Novy sklo (zkus zmineneho clena Stepino, to je mistni Hujer guru) a bezny hodinarsky servis (clen mechano) a neprodavat, nechat si je. Mas po babicce hodinky, ktery Ti i dnes udelaji spoustu parady!

Odesláno

Všem díky za tipy, teď tu chvíli nebudu, ale aspoň se rozmyslím co s nimi udělám :)) Musím se přiznat, že se mi líbí více ty Roamer než Heuer, ale asi mám divný vkus :P

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...