Přejít na obsah

jak je to vlastně s vysycháním maziva v hodinkách?

Doporučené příspěvky

nedávno tady zaznělo v souvislosti s hodinkami patek phillipe, že je lepší takové hodinky nechat zatavené ve folii a vůbec nenosit.. z pohledu zachování dokonalého vzhledu to chápu, ale co mazivo a součástky? znamená to, že bez přístupu vzduchu nebude vůbec stárnout? vážně by mě zajímal seriozní názor, zda-li je pro dlouhodobé uložení hodinek vhodnější winder, nebo originální krabička... nebo snad opravdu ta zatavená folie? a pokud má dojít k zastavení hodinek, raději nechat doběhnout, nebo je stopnout povytažením korunky polonatažené?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

napadá mě, proč vlastně hodinky mazat? možná u syntetických rubínů v běžných ložiscích, ale třeba zrovna patek by mohl používat přírodní rubín, který má minimální tření a tudíž opotřebení takřka nulové? jestli plácám nesmysly, tak mě, prosím, šetřete, vážení členové :-)

Odkaz ke komentáři

nedávno tady zaznělo v souvislosti s hodinkami patek phillipe, že je lepší takové hodinky nechat zatavené ve folii a vůbec nenosit.. z pohledu zachování dokonalého vzhledu to chápu, ale co mazivo a součástky? znamená to, že bez přístupu vzduchu nebude vůbec stárnout? vážně by mě zajímal seriozní názor, zda-li je pro dlouhodobé uložení hodinek vhodnější winder, nebo originální krabička... nebo snad opravdu ta zatavená folie? a pokud má dojít k zastavení hodinek, raději nechat doběhnout, nebo je stopnout povytažením korunky polonatažené?

Mazivo samozřejmě stárne. Předpokládám ale, že se rozumí samo sebou, že když někdo takové hodinky nechá zabalené ve fóliích a vůbec je nenosí, aby je nepoškodil či neopotřeboval, tak je taky vůbec nenatahuje. V tom případě se v nich nic nehýbe a na stavu maziva celkem nezáleží.

Pokud jde o dlouhodobé uložení, myslím si, že pro hodinky je nejlepší, když nejdou (a nechají se doběhnout).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...