montemar Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 nedávno tady zaznělo v souvislosti s hodinkami patek phillipe, že je lepší takové hodinky nechat zatavené ve folii a vůbec nenosit.. z pohledu zachování dokonalého vzhledu to chápu, ale co mazivo a součástky? znamená to, že bez přístupu vzduchu nebude vůbec stárnout? vážně by mě zajímal seriozní názor, zda-li je pro dlouhodobé uložení hodinek vhodnější winder, nebo originální krabička... nebo snad opravdu ta zatavená folie? a pokud má dojít k zastavení hodinek, raději nechat doběhnout, nebo je stopnout povytažením korunky polonatažené? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 Něco podobnýho už se řešilo TADY, ale určitě někdo přidá fundovanou odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 14. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 napadá mě, proč vlastně hodinky mazat? možná u syntetických rubínů v běžných ložiscích, ale třeba zrovna patek by mohl používat přírodní rubín, který má minimální tření a tudíž opotřebení takřka nulové? jestli plácám nesmysly, tak mě, prosím, šetřete, vážení členové :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2011 nedávno tady zaznělo v souvislosti s hodinkami patek phillipe, že je lepší takové hodinky nechat zatavené ve folii a vůbec nenosit.. z pohledu zachování dokonalého vzhledu to chápu, ale co mazivo a součástky? znamená to, že bez přístupu vzduchu nebude vůbec stárnout? vážně by mě zajímal seriozní názor, zda-li je pro dlouhodobé uložení hodinek vhodnější winder, nebo originální krabička... nebo snad opravdu ta zatavená folie? a pokud má dojít k zastavení hodinek, raději nechat doběhnout, nebo je stopnout povytažením korunky polonatažené? Mazivo samozřejmě stárne. Předpokládám ale, že se rozumí samo sebou, že když někdo takové hodinky nechá zabalené ve fóliích a vůbec je nenosí, aby je nepoškodil či neopotřeboval, tak je taky vůbec nenatahuje. V tom případě se v nich nic nehýbe a na stavu maziva celkem nezáleží. Pokud jde o dlouhodobé uložení, myslím si, že pro hodinky je nejlepší, když nejdou (a nechají se doběhnout). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se