Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty chronografy s kalibrem 3133 /je to dobrý strojek, mám jedny/ do vody určitě nebudou. Aviátory by byly dobrá volba /mám je/, ale na druhou stranu ty první jsou zase větší. Vodotěsnost bude u obou asi stejná 5 Atm.

Odesláno

Podle vzhledu vedou aviatory IV, navíc mají safírové sklíčko. důvod proč uvažuji i o Chronograph "Flightcaptain" je ta šroubovací korunka která u aviatoru není. Co jsem tak na tomto fóru četl tak právě nepřítomnost šroubovací korunky výrazně snižuje waterproof. Mám strach aby tak krásný stroje neutrpěly škodu (např při mytí rukou apod.) je mi jasné že na koupání to není. Ty na které dal odkaz gandalf (dík) mi vzhledově nějak nesedí.

Odesláno

The conical winding crown is screwed, the hands and numbers brightly luminous and the watch in general is highly legible. The stainless steel back is screwed. Nevím jak v německé verzi já se díval na angl. verzi a tam má uvedené to co jsem nakopíroval výše. Angličtinou moc nevládnu ale myslím že "The conical winding crown is screwed" znamená kónická natahovací korunka je šroubovací. O ocelovém dnu se podle mne píše zde "The stainless steel back is screwed" Píšeš že aviatory máš můžeš prosím napsat svou zkušenost s odolností proti vodě. Např. když se zapotí ruka nebo při mytí rukou. Toto snesou? Dík

Odesláno
důvod proč uvažuji i o Chronograph "Flightcaptain" je ta šroubovací korunka která u aviatoru není.

Do vody nejsou pořádně ani jedny, šroubovací korunka bude v tomto případě asi jen frajeřinka. Ale sprchování a plavání bez skákání určitě vydrží. Pokud si je koupíš s dýnkem s průhledem, poklesne zaručená vodotěsnost na 3 Atm. Já ty 2 Atm s klidem obětoval, stojí to za to :)

Kdybych si měl vybrat, šel bych do Flightcaptain. Je to klasika, kterou budeš klidně nosit i za deset let. Vzhledově nezestárnou.

Odesláno

Promiň, máš pravdu, byl jsem to já, kdo nepozorně četl :-(. Je tam, že kónická korunka je šroubovací. S těmi Aviátory nejsou problémy. Sice se v nich nekoupu, ale běžný provoz snášejí dobře, pochopitelně se sklo neopotí /mám 5 Atm/. Stejně tak i druhý chronografy s P3133 /SU30/.

Odesláno

Tak jsem objednal. Nakonec to nejsou ani jedny z těch dvou na které jsem se ptal výše, ale tyto http://www.poljot24.de/en/pd1117725727.htm...tm?categoryId=1. Na fotce kde je průhledné zadní dýnko je údaj 5 ATM, přijde mi to zajímavé většinou tam je psáno 3 ATM. Vzhledem k tomu že to je poprvé co jsem platil kartou po netu tak doufám že bude vše ready. Snad to čekání skousnu, už se těším jak malej.

Odesláno

Ruské hodinky, které si za vzor vzaly německé druhoválečné a aby se to snad nepletlo tak na dýnko dali americký Lightning :/ Jsou to podivíni. Chápu, že He 111 tam dát nechtěli, ale taková teta Ju by určitě nikoho nepohoršila. Na druhou stranu bych to využil jako vítanou záminku k nákupu dýnka s průhledem ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...