Andrew Odesláno 1. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Nic nového? (vše jsem popsal paní ze Soc. odboru a přislíbila, že se pokusí dohodnout s majitelem nemovitosti co a jak, ale zatím bez odezvy ze všech stran)
alois Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Odesláno 4. února 2012 pokud mohu nějak pomoci tak jsem zde....nějaké kačky nebo pomocná ruka....sice jsem teď na Plzeňsku, ale občas zavítám do Phy...
Andrew Odesláno 4. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2012 pokud mohu nějak pomoci tak jsem zde....nějaké kačky nebo pomocná ruka....sice jsem teď na Plzeňsku, ale občas zavítám do Phy... Ahoj a díky za nabídku. V tuto chvíli se zatím nic neděje, takže přichází v úvahu finanční pomoc, nebo případná iniciativa, která vzejde od vás. Pokud chceš nabídnout peněžní částku, pošli mi prosím SZ s její výší, díky.
Andrew Odesláno 4. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2012 Jinak v pátek se mi, v návaznosti na můj dopis, ozvala (prý po dlouhé nemoci) pánova advokátka s žádostí o telefonický kontakt. Takže doufám, že se ledy konečně trochu pohnou
Andrew Odesláno 6. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2012 Dnes jsem telefonicky hovořil s onou advokátkou a jímá mě mírná panika, jelikož paní evidentně můj dopis nečetla/nepochopila Tak jsem jí náš záměr opětovně převyprávěl a dal jí číslo na Soc. odbor...tak uvidíme...
Drexxy Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 (upraveno) Dnes jsem telefonicky hovořil s onou advokátkou a jímá mě mírná panika, jelikož paní evidentně můj dopis nečetla/nepochopila Tak jsem jí náš záměr opětovně převyprávěl a dal jí číslo na Soc. odbor...tak uvidíme... držím palce ať máte štěstí na dobrý kus, asi netřeba říkat že ex offo člověk žádného špičkového odborníka nedostane.. edit: kdyby něco kikslo, ještě je zde ČAK: http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=2617 http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=1680 Upraveno 8. února 2012 uživatelem Drexxy
Honky Tonky Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Ahoj, říkám si, že se to třeba někomu doma válí bez užitku a druhému by to naopak pomohlo... Objevili jsme se ženou člověka v nouzi, jedná se o 90 letého pána, který žije v malém bytečku na Praze 6 spolu se svým kokršpaňelem. Žena si všimla, že pejsek je trochu hubenější a tak se začala vyptávat co a jak a za chvilku pánovi nabídla, že mu večer přineseme nějakou konzervu pro pejska a nějaké starší oblečení. Když jsme k pánovi věci nesli, tak jsme se ptali po sousedech a zjistili jsme, že pán je na tom skutečně špatně, ale že je hodný, nepije, nekouří a žije spořádaným životem. Když jsme dorazili k jeho bytu (bydlí v přízemí), bylo zhasnuto Zaťukali jsme na okno a pán byl doma, otevřel nám, věci jsme mu předali a zeptali se, jestli jsme ho nevzbudili. Odpovědí nám bylo, že pánovi vypnuli elektřinu i plyn, protože ze svého skromného důchodu mu vystačí jen na nájem a nějaké jídlo pro něj a pejska. Rádi bychom jim pomohli, žena zítra bude volat na místní charitu a sociálku, co si od toho ovšem slibovat netuším...proto rád KOUPÍM za rozumnou cenu LED lampičky, nějaké rádio a popřípadě další věci, které by tomu smutnému pánovi zpříjemnili život, VŠE OVŠEM MUSÍ BÝT NA BATERIE! Předem všem děkuji za nabídky. SZ
Andrew Odesláno 9. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2012 Dobrý večer všem,dnes moje paní opět navštívila pána (donesla mu nějaké rukavice a pamlsky pro pejska), pán se má relativně dobře, ikdyž už skoro vůbec nechodí ven. Každý 3. den mu soc. pracovnice nakoupí a patrně vyvenčí Rexe (o což se snad stará i jedna sousedka), jinak si stále neuvědomuje vážnost své situace. Oddlužení je zatím v nedohlednu, ale pomoc je stále potřebná a aktuálně by asi byla potřeba následující materiální pomoc: - granulky, konzervy, pamlsky a cokoli pro 11 letého kokršpaněla- teplé bundy, svetry, ponožky, rukavice atp. pro starého pána (vyloženě něco co už nenosíte, občas něco koupíme v Sue Ryder, ale pokud by se někdo chtěl něčeho zbavit...) - kontakt na ochotného instalatéra (se silným žaludkem , v bytě totiž delší dobu nesplachuje záchod, pán to řeší kyblíkem s vodou, ale v tom zápachu se nedá vůbec vydržet. Představa, že to bude řešit majitel je v tuto chvíli asi dost naivní. Zkusím se zítra spojit se Soc. odborem, ale co z toho vyleze nevím. Vím, že je zde hodně hodných lidí, kterým příběh starého pána není lhostejný, pokud tedy někdo z vás může pomoci, ozvěte se prosím. Díky! Andrew
Andrew Odesláno 9. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2012 (upraveno) Jak je ten pan velkej cirka? "normálně" , ale tos asi nechtěl slyšet. Myslím, že pokud to nebude přehnaně malý, ani přehnaně velký, tak to bude OK. Ono u starého shrbeného pána se to těžko odhaduje, ale oblečení co mu přineseme je mu spíš volnější a má z něj vždycky radost, jako já z nových hodinek Upraveno 9. února 2012 uživatelem Andrew
Dantechno Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Odesláno 9. února 2012 Mam tu teplejsi bundu , jeste musim vymyslet jak ji k tobe dopravit..
RadekL Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Odesláno 9. února 2012 Ahoj a díky za nabídku. V tuto chvíli se zatím nic neděje, takže přichází v úvahu finanční pomoc, nebo případná iniciativa, která vzejde od vás. Pokud chceš nabídnout peněžní částku, pošli mi prosím SZ s její výší, díky. SZ
NIGHTinGALE Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Odesláno 27. února 2012 Andrewe, já už jsem se v tom nějak ztratil.Avizoval jsem v minulosti částku, kterou bych přispěl, až se bude vybírat. Ta částka, samozřejmě, pořád platí.Jaká je situace? Už se posílají prašule?
Andrew Odesláno 28. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2012 To mě mrzí...věc se má tak, že jsme začali s materiální pomocí a snahou o znovuzapojení elektřiny. Toto se nám díky pomoci vaší a soc. odboru podařilo. Pak přišla ta zpráva o značném dluhu na nájemném a následné virtuální sbírce a tady jsme se zasekli, protože věřitel se ohání ochranou osobních údajů, advokátka je ex offo a tudíž na nic a soc. odbor to nějak neřeší. Snažil jsem se vše několikrát urgovat, ale vcelku bezvýsledně. Organizačně i logisticky jsme jinak na sbírku připraveni a k dnešnímu dni máme příslib na 58.733,- Kč. Mezitím se ovšem situace mění, jelikož starý pán je stále starší, nyní po úrazu dokonce již skoro nechodí (problém s venčením pejska) a také ta materiální pomoc dochází/došla - myslím papání pro pejska a nějaké přilepšení pánovi (v těch mrazech bundy, ovoce atp.). Jinak stále funguje elektřina, pán dostal fin. příspěvek k důchodu, pána zatím nestěhují a soud stále probíhá po své linii, přestože snad všichni vědí, že jsme ochotni a připraveni dlužnou částku uhradit. Otázkou je, zda se toho pán ještě dočká. Původním záměrem bylo pána oddlužit a poté se mu pokusit zajistit důstojné žití, je otázkou, jestli ten postup neotočit...
prukajda Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Odesláno 28. února 2012 Původním záměrem bylo pána oddlužit a poté se mu pokusit zajistit důstojné žití, je otázkou, jestli ten postup neotočit... Asi ano, aby ta pomoc vůbec našla uplatnění. Co to tedy odstartovat a z částky postupně pánovi a psovi trochu pomoci už nyní?
Andrew Odesláno 2. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2012 (upraveno) Tak asi je to tady, na Soc. odbor Prahy 6 konečně došel dopis od majitele domu s návrhem na splacení dlužné částky (s relativně šibeničním termínem 15.3.). Snad mi ho pošlou do emailu, nebo jej v pondělí uvidím... Edit: ... a tady vyvěsím, pokud bude vše OK, tak realizujeme výběr peněz v průběhu příštího a přespříštího týdne. Díky VÁM všem za trpělivost a nabídnutou pomoc... A. Upraveno 2. března 2012 uživatelem Andrew
Andrew Odesláno 2. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2012 (upraveno) Tak jak jsem slíbil, posílám naskenovaný dokument. V tuto chvíli to tedy vypadá na dlužnou částku 22.907,- Kč, což je díky prominutí soudních poplatků a penále daleko méně, než jsme předpokládali. Asi bych měl takto virtuálně poděkovat jak věřiteli, tak advokátní kanceláři. Jelikož celková přislíbená částka je k dnešnímu dni 58.733,- Kč, je otázkou co se zbytkem. Ideální by asi bylo zařídit pánovi s pejskem spokojený zbytek života. Toto by se dalo do jisté míry zajistit za přispění sociálního pracovníka. Který by pravidelně k pánovi chodil a staral se o něj. Asi by také bylo možné ?předplatit? část důchodu na určitou dobu dopředu, nebo formou trvalého příkazu na vázaném účtu (např. aby se důchod snížil o xxx,- Kč) Další možností se jeví materiální pomoc (dát byt do pořádku) a postarat se o občasný/pravidelný přísun jídla pro pána i jeho pejska. Také je možností vybrat ?pouze? dlužnou částku, tedy cca 500,- Kč / chronomagora při počtu 47. V pondělí bych rád zavolal na Soc. odbor, potvrdil jim naši účast na umoření dluhu a dohodl případně další postup, na kterém se zde všeobecně dohodneme. Proto Vás prosím, pokud má někdo z vás nějaký konkrétní návrh, nebo názor, aby přispěl a rozpoutala se zde věcná diskuse ze které vzejde finální řešení. Soukromou sbírku započneme patrně začátkem příštího týdne po výše uvedených krocích. Díky vám všem. A. Upraveno 2. března 2012 uživatelem Andrew
gougy Odesláno 2. března 2012 Nahlásit Odesláno 2. března 2012 Poklona Andrew a gratulace k takovému pokroku ve fázi úředního šimla.
lib Odesláno 2. března 2012 Nahlásit Odesláno 2. března 2012 Já bych navrhoval přebytek věnovat na podporu psa. Dovedu si představit, že to je pro starého pána to nejdůležitější.
Andrew Odesláno 2. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2012 (upraveno) Nově retušovaný dokument... Upraveno 2. března 2012 uživatelem Andrew
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se