Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny chronomaniaky,

uvažuju o černém gumovém tahu na klasický Bondovky - černý Seamastery. Dokonce jsem si i kvůli vyzkoušení jak by vypadala guma koupil jedny Seika na gumě :) sice s nima celkem spokojenost, ale provedením maj do Omeg hodně daleko, bohužel. Tak zvažuju nějakou pěknou a kvalitní gumu, co by k nim velikostně šla. originál to být nemusí, nechce se mi za něj platit ty šílený ceny. Našel jsem něco na eBay - viz přiložené obrázky.

Neporadíte něco - tip na koupi v Česku? Dík předem všem.

Ještě bych se zeptal čím by jste mi doporučovali jemně přeleštit kovový tah od drobných odřeninek?

------

Vůbec tady to forum je strašně nakažlivé, vidím pěkný hodinky a hned o nich začnu přemejšlet, koupím si je a za pár dní/měsíců se mi líběj zase jiný - kde na to mám pořád brát!? :)

post-4675-044432300 1317805481.jpg

post-4675-011693300 1317805492.jpg

post-4675-028197300 1317805504.jpg

post-4675-025744800 1317805521.jpg

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Presne tak, to je jak mit Lambo a jezdit na plechacich s Barumkou, kup original, nebo se na to rovnou vy...

No Seamastery teda maji do Lamba hooodně daleko, podle mě je to tak slušná střední třída, resp. za slušný peníze dobrej a relativně přesnej strojek (seriově vyráběněj), nic víc. Takže spíš tak Mercedes C klasse apod. Na ebay jsem našel u kovovejch tahů i druhovýrobu od výrobce co dělá pro např. Omegu, stejný tahy za 1/5 cenu jen bez vyrytejch nápisů Omega atd. U gumy to bude nemlich to samý. Nevim co stojí origo guma u Dušáka, ale jako u ostatního předpokládám, že to bude cca 2 - 3x předražený oproti realitě na západ od Aše.

No a vzhledem k tomu, že tam budu mít gumu tak max pár měsíců na vyzkoušení a pak se stejně vrátím ke kovovýmu tahu, tak je škoda kupovat origo. Jedině pokud by bylo za nějakou zajímavou cenu...

Odesláno

Ještě doplním - třeba tady - origo za 199 liber (cca 6.000,-) a vypadá skoro stejně jako ten neznačkovej (jen má jakési neviditelné napisy do kterejch se bude jenom cyhtat prach :sad01_anim: )

http://www.ebay.co.uk/itm/OMEGA-Planet-Ocean-20mm-Black-Vulcanised-Rubber-Strap-/160576783191?pt=UK_Jewellery_Watches_WatchAccessories_SpareParts_SM&hash=item25631f4357

origo jsem viděl na netu - pásek guma samotná cca 150 liber a překlápěcí spona dalších cca 150 liber - teda 300 liber (9.000,-) bez poštovnýho a tak - no pánové, to teda opravdu nedám! :(

Odesláno (upraveno)

....tahů i druhovýrobu od výrobce co dělá pro např. Omegu, stejný tahy ..... to je, s prominutím, velmi nepravděpodobné; pokud tam chceš něco jiného a neorigo tak jediný přípustný je NATO strap

Upraveno uživatelem steel
Odesláno

.... jediný přípustný je NATO strap

Obávám se, že nerozumím? Jediný přípustný je NATO strap ("řemínek od batohu"?) Jak přípustný? Kým přípustný? Fakt nechápu... kdo tobě "připouští" (= dovoluje?) co můžeš dělat?

Odesláno

Obávám se, že nerozumím? Jediný přípustný je NATO strap ("řemínek od batohu"?) Jak přípustný? Kým přípustný? Fakt nechápu... kdo tobě "připouští" (= dovoluje?) co můžeš dělat?

to nevadí, dej si tam co chceš :-)

Odesláno

U Provaznika guma na PO za 4 litry,predpokladam,ze na bondovky bude levnejsi

Díky za tip. Na webu www.dusak.cz jsem nenašel nic, zkusím se někdy zastavit až půjdu kolem.

Odesláno

NATO

tak ten řemínek od batohu mi přijde opravdu strašidelnej u hodinek v týhle cenový kategorii... a to opravdu je někde napsaný, že tohleto se tam "může" dávat? To je "originál Omega NATO řemínek" za třeba 8.500,-? To je hooodně dobrá masírka!

post-4675-033046600 1317815672.jpg

Odesláno (upraveno)

tak ten řemínek od batohu mi přijde opravdu strašidelnej u hodinek v týhle cenový kategorii... a to opravdu je někde napsaný, že tohleto se tam "může" dávat? To je "originál Omega NATO řemínek" za třeba 8.500,-? To je hooodně dobrá masírka!

Máš pravdu s NATO se lze spíš setkat na hodinkách trochu jiné cenové kategorie např. Rolex model Submariner; Nic jako originál NATO od Omega samozřejmě neexistuje, jediné hodinky dodavané přímo s tímto řemínkem byly právě Submarinery ve verzi milsub, a Tudor Heritage v loňském roce vlastně dává NATO jako druhý řemínek. Nikde to napsaný nemáš, pochopitelně, ale je to alternitava za nesmyslné fejky kaučukových řemínků a kovových tahů. Jinak origo kaučuk od Omegy stoji tuším 2200 Kč bez spony (u Dušáka), ale není zcela kopmatibilní s černejma seamastrama aka Bond, je pouze na GMT a ty jsou trochu vyšší, takže zespoda to nesedí a u Dušáka budou dost remcat pokud to od nich budeš chtít nasadit (ale nakonec to udělaj)

post-65-019639700 1317817733.jpg

post-65-060611800 1317817745.jpg

Upraveno uživatelem steel
Odesláno

Si taky smočím - ona ta neoriginální guma nemá u stěžejek tvar upravený tak, aby sedla na pouzdro - na těch fotkách je to pěkně vidět. Ten odkaz na originál je teda na PO, ale předpokládám že i na Seamastrech to je stejné. S obyč gumou tam budeš mít asi mezeru...

Odesláno

No Seamastery teda maji do Lamba hooodně daleko, podle mě je to tak slušná střední třída, resp. za slušný peníze dobrej a relativně přesnej strojek (seriově vyráběněj), nic víc. Takže spíš tak Mercedes C klasse apod. Na ebay jsem našel u kovovejch tahů i druhovýrobu od výrobce co dělá pro např. Omegu, stejný tahy za 1/5 cenu jen bez vyrytejch nápisů Omega atd. U gumy to bude nemlich to samý. Nevim co stojí origo guma u Dušáka, ale jako u ostatního předpokládám, že to bude cca 2 - 3x předražený oproti realitě na západ od Aše.

No a vzhledem k tomu, že tam budu mít gumu tak max pár měsíců na vyzkoušení a pak se stejně vrátím ke kovovýmu tahu, tak je škoda kupovat origo. Jedině pokud by bylo za nějakou zajímavou cenu...

Jejda, vidim, ze hrach byl hozen na stenu... bylo to prirovnani, ktere ti melo napovedet, ze kupovat na Omegy silikon je cypovina, stejne tak jako druhovyrobu ( termin nasich automechaniku, obvykle synonymum pro slovo smejd) nejakyho tahu. Pac jestli se ti bude na neco lepit prach, tak to bude prave ten nekvalitni silikon, kterej se s origo synth kaucekem neda srovnat atd.

NATO strap (Rolex), pripadne velcro (Omega) je klasika, take i kdyz ti jako laikovi k hodinkam coby popruh od batohu /to me pobavilo/ nesedi, mas sve misto i na C-klasse Omeze a S-klasse Rolexu atd.

Nicmene kazdy je sveho stesti strojvudce, takze si to zbastli po svym a na nas se vykasli ;)

Odesláno

Tak ja vim, ze obyčejnej gumovej řemínek (o silikonu jsem nic nepsal, nechci silikon, měl jsem na Traserech SuperSport a silikon uz ani zadarmo!) nebude přesně pasovat - viz přiložený obrázky - proto jsem se tady chtěl zeptat, jestli to někdo neřešil a nepořešil za nějaký rozumný peníze. A místo porady se do mě pustíte ať se na to vyse... :( No čekal jsem radu a tip, no nic, díky za čas vás všech.

Jdu shánět nějaký gumový řemínky :)

post-4675-053691200 1317821510.jpg

post-4675-042610200 1317821517.jpg

Odesláno

Tak ja vim, ze obyčejnej gumovej řemínek (o silikonu jsem nic nepsal, nechci silikon, měl jsem na Traserech SuperSport a silikon uz ani zadarmo!) nebude přesně pasovat - viz přiložený obrázky - proto jsem se tady chtěl zeptat, jestli to někdo neřešil a nepořešil za nějaký rozumný peníze. A místo porady se do mě pustíte ať se na to vyse... :( No čekal jsem radu a tip, no nic, díky za čas vás všech.

Jdu shánět nějaký gumový řemínky :)

nevidím, že by se někdo do tebe pouštěl, dostal jsi radu ať nekupuješ žádný fejk a to velmi slušnou formou, podívej se však zpět na své reakce .... mimochodem skutečně věříš tomu, že Omega zadává výrobu tahů jako subdodávku nějaké firmě, která je potom bez nápisu Omega ve stejné kvalitě prodává na E-bay ? (já to tak z tvého textu pochopil, možná špatně)

Odesláno (upraveno)

To já nevím jestli je to stejná firma, ale nevěřím tomu, že se takovýhle doplňky s výrobníma cenama kolem pár dolarů nevyráběj v Číně nebo někde v Asii. Ale viděl jsem na ebay na prodej lunety, ručičky, tahy a všechno možný na Omegy (a i na jiný hodinky). Na západ od nás stojej tyhle hodinky jeden měsíční plat u nás za to chtěl Dušák 75.000,- před nějakým rokem, když jsem hledal kde koupit. Myslím, že tady u nás je to hodně předražený.

Nechci se hádat, každýmu vyhovuje něco jinýho a každej věří taky něčemu jinýmu :) to je svět.

EDIT: překlepy

Upraveno uživatelem Solverino

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...