jendr Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 Ahoj, hledám nějaké obyčejné natahovací hodinky jako bývaly dřív např. Primky. Dá se dnes sehnat něco takového, aby nebyly drahé? Automaty ne - je to pro dědu, je zvyklý je natahovat ráno ručně. Nemusí to být ani žádné značkové. Díky za rady.
Micey Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 Ahoj, když nedáš rozpočet, těžko ti poradíme..
hejdik Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 Otázkou je cena...Od té doby co je na světě quartz tak se hodinky s ručním nátahem vyrábějí v podstatě v mírně vyšší cenové kategorii a už prostě neplatí,že obyčejné hodinky jsou s ručním nátahem,tak jako tomu bylo kdysi.Takže teď je otázka cena???
gougy Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 pro dědu bych vybral bateriové (nezapomene natáhnout) a především s výraznými ručkami a přehledně udělaným cifrem.Pokud touží po mechanice, bude to horší, levné Seiko kalibry nemají ruční nátah a tak zbývá něco s Etou.Do číny bych v případě levné mechaniky nešel, je to vyhozená investice za strojek z plechu.
hejdik Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 (upraveno) Ovšem pokud děda touží po ručním nátahu,"prostě něco jako PRIM" ,tak je na snadě zalést na AUKRO a zde se poohlídnout po nějakém pěkném NOS kousku,ale otázka je kolik by takovej NOS kousek stál....a jsme opět u ceny,takže ??? Upraveno 5. října 2011 uživatelem hejdik
Klotzman Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 Možná nějaké ruské hodinky, to by nemuselo být tak drahé. Drží se starých kalibrů, takže se určitě najdou normální natahováky. V nejhorším by se snad daly najít i nějaké starší v NOS stavu. Mrkni na E-bay, třeba tady jsou jedny s kalibrem Poljot 3105 za mrzkých 40 dolarů. Když pohledáš, určitě něco najdeš.
jendr Odesláno 5. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2011 Cenu bych viděl tak do 1500,- Kč. Nerad bych mu zase ale kupoval starší, NOS někde ležely v šuplíku a nikdo je nenosil?
jendr Odesláno 5. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2011 mezi těmi ruskými by šly docela tyhle: (lepší by byly stříbrné) http://www.ebay.com/itm/RUSSIAN-Mechanical-watch-CARDI-ORION-factory-NEW-/170698368844?pt=Wristwatches&hash=item27be6a674c
bohus76 Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 mezi těmi ruskými by šly docela tyhle: (lepší by byly stříbrné) http://www.ebay.com/itm/RUSSIAN-Mechanical-watch-CARDI-ORION-factory-NEW-/170698368844?pt=Wristwatches&hash=item27be6a674c Do 1500kč máš velmi pěkné starší primky,ale pokud budeš chtít něco trvanlivějšího,tak by to chtělo nerez pouzdro /všechny staré primky jsou jen pochromované-teda ty stříbrné/.Třeba takové vostoky http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40554-cistopol-zrejme-jeste-pracuje/page__p__624577__hl__vostok__fromsearch__1&do=findComment&comment=624577
little_w Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 oboje "ruske" hodinky, ktere jsi sem dal v odkazech na eBay, jsou prave to navonene nic z Ciny. vyhni se tomu velkym obloukem. z ruskych prichazi v uvahu vazne jenom ten Vostok, chces-li nove.
bohus76 Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 oboje "ruske" hodinky, ktere jsi sem dal v odkazech na eBay, jsou prave to navonene nic z Ciny. vyhni se tomu velkym obloukem. z ruskych prichazi v uvahu vazne jenom ten Vostok, chces-li nove. Přesně tak,je to jen navoněný šmejd,pokud si chceš vybrat ty Vostoky tak zde :http://www.russianarmyshop.eu/katalog/hodinky/komandirskie-natahovaci_367
robpol3 Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 Možná nějaké ruské hodinky, to by nemuselo být tak drahé. Drží se starých kalibrů, takže se určitě najdou normální natahováky. V nejhorším by se snad daly najít i nějaké starší v NOS stavu. Mrkni na E-bay, třeba tady jsou jedny s kalibrem Poljot 3105 za mrzkých 40 dolarů. Když pohledáš, určitě něco najdeš. Tak ty nevypadají zle (za tu cenu) myslíte, že ty komplikace jsou funkční?
vladimir72 Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 Cenu bych viděl tak do 1500,- Kč. Nerad bych mu zase ale kupoval starší, NOS někde ležely v šuplíku a nikdo je nenosil? NOS =New Old Stock (Nové ze starých zásob)
Klotzman Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Odesláno 6. října 2011 Tak ty nevypadají zle (za tu cenu) myslíte, že ty komplikace jsou funkční? Čoveče, já ti nevím - funkční to bude, ale jestli je to opravdu kalibr Poljot to bozi vědí - se hambím, že jsem sem hodil zrovna odkaz na tohle, dělal jsem to narychlo a četl jsem jen popis, který patří k jiným hodinkám - píše o centrální sekundovce, kterou tyhle nemají. Těch fází jsem si ani nevšiml... Práce kvapná...
jendr Odesláno 6. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2011 Přesně tak,je to jen navoněný šmejd,pokud si chceš vybrat ty Vostoky tak zde :http://www.russianarmyshop.eu/katalog/hodinky/komandirskie-natahovaci_367 Stránku jsem prohlédl, ty natahovací Vostoky jsou děsný omalovánky, vypadají dost pouťově a co jsem vyčetl tak je to také jen mosaz pochromovaná. Některé z těch amiphibií by se daly použít, ale je to zase automat. Jěště zkusím najít jiné druhy těch natahovacích, jestli by tam nebylo něco se střízlivějším ciferníkem.
bohus76 Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Odesláno 6. října 2011 (upraveno) Stránku jsem prohlédl, ty natahovací Vostoky jsou děsný omalovánky, vypadají dost pouťově a co jsem vyčetl tak je to také jen mosaz pochromovaná. Některé z těch amiphibií by se daly použít, ale je to zase automat. Jěště zkusím najít jiné druhy těch natahovacích, jestli by tam nebylo něco se střízlivějším ciferníkem. Kdyby šlo o mě,raději bych něco přišetřil a šel do těchto Seiko /viz.obrázek/,je to také sice automat,kupoval jsem je tátovi a maximální spokojenost /cena tak cca 3000kč,průměr 42mm bez korunky,velmi přehledné,na fóru jdou sem tam sehnat levněj/. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. října 2011 uživatelem bohumil.talak
little_w Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Odesláno 6. října 2011 Stránku jsem prohlédl, ty natahovací Vostoky jsou děsný omalovánky, vypadají dost pouťově a co jsem vyčetl tak je to také jen mosaz pochromovaná. Některé z těch amiphibií by se daly použít, ale je to zase automat. Jěště zkusím najít jiné druhy těch natahovacích, jestli by tam nebylo něco se střízlivějším ciferníkem. kalibr 2416B (treba v tech amfibiich) je sice automat, ale ma i natahovani. to jen pro uplnost.
jendr Odesláno 6. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2011 Seiko 5 mám já (možná je půjčím dědovi na ozkoušení automatů), ale teď je moc nenosím - preferuji G-shocky. Všiml jsem si, že korunky jsou na těch Vostokách šroubovací - znamená to, že před každým natažením se musí odšroubovat? Jaké s tím máte zkušenosti, není to "moc práce"? Pokud jsou natahovat i ty automatické, asi bych zvolil něco z Amiphibií s rozumným číselníkem.
bohus76 Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Odesláno 6. října 2011 Seiko 5 mám já (možná je půjčím dědovi na ozkoušení automatů), ale teď je moc nenosím - preferuji G-shocky. Všiml jsem si, že korunky jsou na těch Vostokách šroubovací - znamená to, že před každým natažením se musí odšroubovat? Jaké s tím máte zkušenosti, není to "moc práce"? Pokud jsou natahovat i ty automatické, asi bych zvolil něco z Amiphibií s rozumným číselníkem. Ano ty Amfibie z této stránky http://www.russianarmyshop.eu/katalog/hodinky/komandirskie-natahovaci-automatic--vodotesne--amfibia- jdou i natahovat a některé typy nejsou ani tak divoké.Všeobecně se ale nedoporučuje automaty natahovat /často/ protože tím trpí odlučovač či jak se ta součástka jmenuje.Někde se o tom na fóru již psalo,hledej.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se