bacero Odesláno 9. října 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 Aha,Vasek to odhalil správně,to mě netrklo,tady de spíš o to,jak to působí na lidi...no jo,tak na lidi třeba bude víc působit quartzová paráda od Armaniho,hlavně že se to leskne a navíc pro drtivou většinu lidí je Armani,Lacoste značka,kdežto Hamilton a Steinhart nezná téměř nikdo.Takže asi tak. Ale vždyť to samé tady sami kolikrát řešíte. U x wind si jsem jistý a klidný a u Steinhart ne, proto se ptám. Abych se vyhnul třeba trapasu ve společnosti a jestli ty hodinky jsou opravdu tak luxusní, jak vypadají na obrázku v shopu. Určitě je chci vidět. Líbí se mi styl, byla tady fotka kluka - džíny, svetr a IWC BP. Jestli takhle kvalitně a luxusně působí i ty steiny, nebo je to propastný rozdíl (určený cenou). Jestli u těch steinu cenu neurčuje hlavně ten strojek. Jde o celkový dojem (pro mne), podívám se na ně a vidím něco kvalitního a luxusního. Ve strojkách se opravdu nevyznám a třeba někdo požaduje přesnost do 1s a proto zaplatí 100k. To pro mně důležitý není. Ale netoužím po Lacoste a Tommy Hilfiger. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 (upraveno) Ale vždyť to samé tady sami kolikrát řešíte. U x wind si jsem jistý a klidný a u Steinhart ne, proto se ptám. Abych se vyhnul třeba trapasu ve společnosti a jestli ty hodinky jsou opravdu tak luxusní, jak vypadají na obrázku v shopu. Určitě je chci vidět. Líbí se mi styl, byla tady fotka kluka - džíny, svetr a IWC BP. Jestli takhle kvalitně a luxusně působí i ty steiny, nebo je to propastný rozdíl (určený cenou). Jestli u těch steinu cenu neurčuje hlavně ten strojek. Jde o celkový dojem (pro mne), podívám se na ně a vidím něco kvalitního a luxusního. Ve strojkách se opravdu nevyznám a třeba někdo požaduje přesnost do 1s a proto zaplatí 100k. To pro mně důležitý není. Ale netoužím po Lacoste a Tommy Hilfiger. Mícháš jabka s hruškama. Jestli je něco kvalitní nebo luxusní, případně kvalitní i luxusní zároveň, to určuje soubor mnóóóha faktorů. Steinhart můžou být (a zřejmě i jsou) kvalitní hodinky. Luxusní IMHO určitě nejsou a pokud bodou pokračovat v zaběhlých kolejích, tak zřejmě ani nikdy nebudou. Obecně myslím platí, že za 20-25tisíc můžeš mít spousty kvalitních hodinek, ale horko těžko v této kategorii budeš hledat nějaké "luxusní". Upraveno 9. října 2011 uživatelem honza71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 (upraveno) Ale vždyť to samé tady sami kolikrát řešíte. U x wind si jsem jistý a klidný a u Steinhart ne, proto se ptám. Abych se vyhnul třeba trapasu ve společnosti a jestli ty hodinky jsou opravdu tak luxusní, jak vypadají na obrázku v shopu. Určitě je chci vidět. Líbí se mi styl, byla tady fotka kluka - džíny, svetr a IWC BP. Jestli takhle kvalitně a luxusně působí i ty steiny, nebo je to propastný rozdíl (určený cenou). Jestli u těch steinu cenu neurčuje hlavně ten strojek. Jde o celkový dojem (pro mne), podívám se na ně a vidím něco kvalitního a luxusního. Ve strojkách se opravdu nevyznám a třeba někdo požaduje přesnost do 1s a proto zaplatí 100k. To pro mně důležitý není. Ale netoužím po Lacoste a Tommy Hilfiger. U hodinek je to trochu jako třeba u koňaků obecně se dá říct, že koňak za 50 litrů je lepší než koňak za 2 tis., ale stojí rozdíl v chuťi za těch 48 tis. navíc? Možná stojí a možná ne, ale nemůžeš to takhle brát, když na to máš koupíš ten za 50 a když ne koupíš ten za dva a bude taky skvělej. Nemůžeš srovnávat entry level (což je ale i Hamilton) s téměř mainstreamem. Je to jak porovnávat Superba třeba se sedmičkovým BMW. SuperB je taky skvělý auto, ale je to jiná liga. Takové značky jako IWC si za ty peníze musí pohlídat naprosto bezprecedentní kvalitu provedení. Upraveno 9. října 2011 uživatelem VasekN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacero Odesláno 9. října 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 Mícháš jabka s hruškama. Jestli je něco kvalitní nebo luxusní, případně kvalitní i luxusní zároveň, to určuje soubor mnóóóha faktorů. Steinhart můžou být (a zřejmě i jsou) kvalitní hodinky. Luxusní IMHO určitě nejsou a pokud bodou pokračovat v zaběhlých kolejích, tak zřejmě ani nikdy nebudou. Obecně myslím platí, že za 20-25tisíc můžeš mít spousty kvalitních hodinek, ale horko těžko v této kategorii budeš hledat nějaké "luxusní". Nepřu se s Tebou.Pro mně X wind luxusní jsou a značka má zvuk a nevidím tam problém. Ty steiny na mně luxusně působí, líbí se mi a i ta cena je pro mně "luxusní". Stejně luxusně na mně právě ale působí i ty IWC, které byly inspirací těm steinum, tak bych jen chtěl vědět, jestli podobným dojmem působí i v reálu anebo je už na pohled o několik tříd níže. Podle fotek to vypadá pro steiny dost dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacero Odesláno 9. října 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 U hodinek je to trochu jako třeba u koňaků obecně se dá říct, že koňak za 50 litrů je lepší než koňak za 2 tis., ale stojí rozdíl v chuťi za těch 48 tis. navíc? Možná stojí a možná ne, ale nemůžeš to takhle brát, když na to máš koupíš ten za 50 a když ne koupíš ten za dva a bude taky skvělej. Nemůžeš srovnávat entry level (což je ale i Hamilton) s téměř mainstreamem. Je to jak porovnávat Superba třeba se sedmičkovým BMW. SuperB je taky skvělý auto, ale je to jiná liga. Ty auta už jsou dnes taky zajímavý Dřív jsem měl audi, MB, BMW a ostatnímu se smál. Dneska jezdím už 3. rokem Kia Sorento a nechápu to a jsem spokojenej. Pro radost jsem si teda nechal Z4 na víkendy, ale začínám už uznávat kvality "slabých" značek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 Na Steinharty se vyprdni. Tady máš za ty stejný peníze Archimede:http://forum.chronomag.cz/uploads/post-252-073983800%201318156376.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 Nepřu se s Tebou.Pro mně X wind luxusní jsou a značka má zvuk a nevidím tam problém. Ty steiny na mně luxusně působí, líbí se mi a i ta cena je pro mně "luxusní". Stejně luxusně na mně právě ale působí i ty IWC, které byly inspirací těm steinum, tak bych jen chtěl vědět, jestli podobným dojmem působí i v reálu anebo je už na pohled o několik tříd níže. Podle fotek to vypadá pro steiny dost dobře. Tak Hamiltony rozhodně jsou pěkný a slušně udělaný, ale v ČR tedy ke zvučným značkám rohodně nepatří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 Ty auta už jsou dnes taky zajímavý Dřív jsem měl audi, MB, BMW a ostatnímu se smál. Dneska jezdím už 3. rokem Kia Sorento a nechápu to a jsem spokojenej. Pro radost jsem si teda nechal Z4 na víkendy, ale začínám už uznávat kvality "slabých" značek. Mám taky Sorento a bude velkej problém ho nahradit. Bylo za super peníze, má rozumnou spotřebu a je spolehlivý, ale přece jen když přijede na pumpu vedle blonďatá rádobymanažerka v X5tce kouká na mne z vrchu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jartop Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 (upraveno) Nepřu se s Tebou.Pro mně X wind luxusní jsou a značka má zvuk a nevidím tam problém. Ty steiny na mně luxusně působí, líbí se mi a i ta cena je pro mně "luxusní". Stejně luxusně na mně právě ale působí i ty IWC, které byly inspirací těm steinum, tak bych jen chtěl vědět, jestli podobným dojmem působí i v reálu anebo je už na pohled o několik tříd níže. Podle fotek to vypadá pro steiny dost dobře. Mně se Steiny po příchodu na trh líbily. Když jsem je viděl naživo, tak mě ale nevzaly tolik, jako chrona od Archimedu (a tím nemyslím zpracováním). A jak psal už kolikrát Kuba - Archimedy jsou zpracovány lépe. Upraveno 9. října 2011 uživatelem jartop Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 Mně se Steiny po příchodu na trh líbily. Když jsem je viděl naživo, tak mě ale nevzaly tolik, jako chrona od Archimedu (a tím nemyslím zpracováním). A jak psal už kolikrát Kuba - Archimedy jsou zpracovány lépe. Je to model od modelu, já měl v ruce ty modely 44mm a 45mm bez chrona s unitasem. Archimede maj řekl bych lépe udělané vsazení strojku. Ty Stainy tam maj takovou divnou mezeru mezi strojkem a dýnkem. Zase ale dial mi přišel lepší u Steinů. Ty Archimede jsou takový hrubější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jartop Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 Je to model od modelu, já měl v ruce ty modely 44mm a 45mm bez chrona s unitasem. Archimede maj řekl bych lépe udělané vsazení strojku. Ty Stainy tam maj takovou divnou mezeru mezi strojkem a dýnkem. Zase ale dial mi přišel lepší u Steinů. Ty Archimede jsou takový hrubější. No a zrovna u nechrona verze měly Steiny 44 Unitas větší koule!!! Líbila se mi i jejich větší výška pouzdra... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 No a zrovna u nechrona verze měly Steiny 44 Unitas větší koule!!! Líbila se mi i jejich větší výška pouzdra... Jo jo, mně se taky líbí víc, až na tu mezeru ta tam působí divně :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacero Odesláno 9. října 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 Tak původně jsem myslel, že jsem přijdu a najdu nějaký pěkný pilotky jentak pro radost a díky Vám objevil i třeby Poljoty apod a jak do toho koukám víc a víc, tak se mi to teda cenově posouvá výš a výš Nevím, jestli bohužel, ale jsem člověk, který má na dovolenou za 100k, ale radši pojede 3 x po 30 . Ještě jsem asi nedorostl, ale docela rychle tady dospívám Třeba kdyby něco vypadalo jako ty steiny, ale mělo levnější mech. strojek, tak asi není co řešit. Líbí se mi vzhled, chci mechaniku, strojku moc nerozumím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 9. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2011 Tak původně jsem myslel, že jsem přijdu a najdu nějaký pěkný pilotky jentak pro radost a díky Vám objevil i třeby Poljoty apod a jak do toho koukám víc a víc, tak se mi to teda cenově posouvá výš a výš Nevím, jestli bohužel, ale jsem člověk, který má na dovolenou za 100k, ale radši pojede 3 x po 30 . Ještě jsem asi nedorostl, ale docela rychle tady dospívám Třeba kdyby něco vypadalo jako ty steiny, ale mělo levnější mech. strojek, tak asi není co řešit. Líbí se mi vzhled, chci mechaniku, strojku moc nerozumím. Nechápu tvoje myšlenkové pochody, já se raději poletím jednou potápět do Mozambiku než 8x do Chorvatska. Evidentně chceš IWC, ale máš problém za ně ty peníze dát. Raději našetři a kup starší. Teď se tu prodávaj zrovna ty chrona jen něco málo přes 60 tis. Pokud máš na dovolenou za 100K tak tohle by neměl být problém, pojedeš jen jednou za 30 a budeš mít skvělé hodinky :-) Steinhart nebo Archimede už je kompromis a cokoli levnějšího už je skoro nejistota pokus to tedy nebude qvartz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacero Odesláno 13. října 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Kamarád sleduje moje rozhodování ohledně hodinek a aktivně si včera objednal a zaplatil tohle http://www.hodinky-laco.cz/e-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=17&category_id=1 . Sice dostal 15 procent slevu, ale mám divnej pocit z toho stroh¨jku. tak uvažujeme, že by to poslal zpět a jeli se kouknout do chronoshopu. Za ty peníze se dá vybrat i tam. Navíc chce tátovi pilotky jako dárek a já bych si vybral ty chrona od steinu. Líbí se mi a jen pro srovnání s tímhle http://www.hodinky-laco.cz/e-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=25&category_id=4 , byste to viděli jak? Cena, kvalita apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Kamarád sleduje moje rozhodování ohledně hodinek a aktivně si včera objednal a zaplatil tohle http://www.hodinky-laco.cz/e-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=17&category_id=1 . Sice dostal 15 procent slevu, ale mám divnej pocit z toho stroh¨jku. tak uvažujeme, že by to poslal zpět a jeli se kouknout do chronoshopu. Za ty peníze se dá vybrat i tam. Navíc chce tátovi pilotky jako dárek a já bych si vybral ty chrona od steinu. Líbí se mi a jen pro srovnání s tímhle http://www.hodinky-laco.cz/e-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=25&category_id=4 , byste to viděli jak? Cena, kvalita apod. Definuj mi tvoje pocity. Porovnas quartz s mechanikou/automatikou. Porovnavas nechrono s chrono. Porovnavas neporovantelne. Pilotky su tym zname, ze maju velky a jasne citatelny cifernik. Pilotky su hlavne nechrono. Cena je strane Steinu, meno znacky na strane LACO. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacero Odesláno 13. října 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 (upraveno) Definuj mi tvoje pocity. Porovnas quartz s mechanikou/automatikou. Porovnavas nechrono s chrono. Porovnavas neporovantelne. Pilotky su tym zname, ze maju velky a jasne citatelny cifernik. Pilotky su hlavne nechrono. Cena je strane Steinu, meno znacky na strane LACO. Z těch diskuzí jsem tady měl dojem, že lze porovnávat quartz s mechanikou, právě u těch pilotek a proto se mi ten quartz nezdá, tak jestli nedělá chybu právě u těch pilotek. Pro sebe porovnávám chrona Laco s chrono Steinhart. Máš nějaké zkušenosti s obojím? Možná jsem to předtím špatně napsal, on chce pilotky, tátovi nějaé k svátku koupit a já bych rád ty chrona. Proto se chcem podívat do chronoshopu a navíc se ptám na názory. Já mu říkám, že ty pilotky by měl vzít raději mechanický, ne quartz Upraveno 13. října 2011 uživatelem bacero Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Z těch diskuzí jsem tady měl dojem, že lze porovnávat quartz s mechanikou, právě u těch pilotek a proto se mi ten quartz nezdá, tak jestli nedělá chybu právě u těch pilotek. Pro sebe porovnávám chrona Laco s chrono Steinhart. Máš nějaké zkušenosti s obojím? Možná jsem to předtím špatně napsal, on chce pilotky, tátovi nějaé k svátku koupit a já bych rád ty chrona. Proto se chcem podívat do chronoshopu a navíc se ptám na názory. Já mu říkám, že ty pilotky by měl vzít raději mechanický, ne quartz teraz to chapem. To si mu povedal spravne. Mali by byt mechanicke s rucnym natahom. Aj tu na fore je to viac mechanike, resp. automatike. Zial, blizsie info nemam. Co citam, tak Steiny su dobre spravene a aj cena prijatela. Steiny som obzeral aj ja. Taktiez pozeram na LACO so strojom MIYOTA 814A za 200!! EUR. LACO maju zase cveng znacky. Oboje si obzriem v BA v novembri. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se