odklizec Odesláno 4. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Dneska jsem jinak dostal zajimavou reakci na Sport II, ze jestli pry nema pouzdro a cely design neco spolecneho s timexem? Nejdriv jsem si myslel, ze clovek zertuje, ale na druhou stranu... Uz jsem tu myslim jistou podobnost probirali u Sportu I, no ale co natom? Nektere designy jsou proste poplatne dobe a soudkovite pouzdro bylo v 70-80 letech oblibene.
VS Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 S tou stavebnicí to není vůbec špatný nápad. Rozhodně by mě těšilo, kdybych si mohl nějaké hodinky poskládat sám. Vždycky mě bavilo něco montovat. Samozřejmě nečekám pytlík koleček a šroubků, to bych dohromady nedal. Ale funkční kalibr, ciferník, ručičky a pouzdro zabalené v krabičce s návodem a jedním nebo dvěma šroubováčky. To snad dokáže podle návodu poskládat každý, kdo nemá ruce levé. SportII už neřeším, ty jsem koupil poskládané z nových dílů v nerezu. Že nejsou automaty a musím je natahovat mi nevadí. Jak tak koukám na ty obrázky od Popshopa, ještě by se mi líbily ty v dolní řadě, druhé zleva. http://forum.chronomag.cz/postgallery.php?...-24-08_0000.jpg Nebo klidně něco nového.
odklizec Odesláno 4. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Myslis ty TV-like automaty? Ty jsou velmi pekne a prekvapive velke na tehdejsi PRIM standard. Zrovna je tusim nekdo prodava v prodejnim foru! ja uz jedny mam, takze po dalsich netouzim
VS Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Jojo tyhle a mohly by to být kterékoliv z těch tří v řadě. Nerez pouzdro asi neexistuje, tak je jedno, jestli je to chrom nebo zlato, i když zlato moc nemusím. Nejsem sběratel Primek a tyhle mi připadají nositelné na rozdíl od těch ostatních, které se mi zdají tak nějak všechny stejné. Asi navštívím svého hodináře a poptám se, jestli by na ně v šuplíku nesehnal díly, z kterých bych si je poskládal.
X-Bob Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Všechno je otázkou poptávky. Budu-li cíti, že je o remake Sportu II zájem, udělám je a když už je udělám, budu myslet na to, aby pouzdro šlo, relativně snadno uzpůsobit i na původní kalibry s manuálním nátahem. Jen teď ta poptávka prakticky není. A protože máme teď skutečně co dělat, což se pozná podle toho, že mám času tu sedět a povídat si... , nejsem tlačen tím, že bych musel zkoušet něco, o čem nejsem přesvědčen, že by mělo ekonomickou návratnost. Nechte si zrenovovat staré Sporty II, určitě nebudete zklamaný, a to i kdybychom potom vyrobili jiné. Opovážlivě spoléhám na to, že ještě před důchodem asi tak v roce 2041, když už nebude ropa, plyn a jen trochu uhlí, tak místo Prim Sport 13.generace s pohonem atomovou fuzí mi pane Prime třesoucí se rukou poté, co odložíte hůl a odhrnete bílé vlasy z čela, slavnostně předáte remake Prim sport s kalibrem, jenž bude vyžadovat natáhnutí. A já, pokud hodinky v ruce udržím, si je natáhnu (budu-li moci) :) Zároveň Vám předám celou sumu penzijního připojištění, co jsem zatím naspořil Pak už budu jen sypat syntetické zrní kybernetickým ptáčkům v 3D parku. A sedět a koukat na hodinky, než mě odtlačí na vozíku zpět domů...
Prokop Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Koukám, že je tady více literátů, než by se na první pohled mohlo zdát.
X-Bob Odesláno 5. května 2006 Nahlásit Odesláno 5. května 2006 ..bílé vlasy z čela.. he,he to Petr_S opravuji : zbytky vlasů (2 - 3 ks)... je to tak přesnější?
kamil_m Odesláno 11. května 2006 Nahlásit Odesláno 11. května 2006 Mam hodinky teto serie (viz obrazek), jen design ciferniku je trochu odlisny a podoba se docela hodne zelenym sport II. (Ty mam doma jeste z detstvi a stale jdou, jen v nich strojek trochu leta a sklicko toho ma dosti za sebou). Vim ze to do zdejsi sofistikovane diskuse prilis nezapada, ale jen se chci zeptat, jsou-li tyto hodinky "kvalitni" (nesmejte se ... myslim co je v nich za quartzovy strojek a z jakeho materialu jsou, vydrzi stejnou zatez jako legendarni sportky II. ?) a ceske vyroby? Zezadu maji sroubovaci viko velmi podobne (snad totozne) Sportkam 2 s napisy: STAINLESS STEEL BACK - WATER RESISTANT 50 METERS - MINERAL GLASS. Na rozdil od obrazku na nich neni "Czech Made". Korunka se mi zda zcela totozna se sportkama 2. Datumovka je dole. Designove se sportkam priblizuji (no jsou spis horsi ... ) Kolecko okolo ciferniku je otocne ale jde jenom velmi ztuha. Jsou tyto hodinky vyrobene u nas?
Prokop Odesláno 11. května 2006 Nahlásit Odesláno 11. května 2006 Předně, máte hodinky s mechanickým strojkem nebo quartzové?
kamil_m Odesláno 11. května 2006 Nahlásit Odesláno 11. května 2006 zapomnel jsem, je to quartz a jeste jeden obrazek - to budou ony!!!! bohuzel je to maly obrazek, nasel jsem ho na archive.org na starych strankach Elton.cz moc tam toho neni ale ziskal jsem odpoved ze byly nabizeny za cca 1000 Kc a strojek je Ronda 715 ...
Prokop Odesláno 11. května 2006 Nahlásit Odesláno 11. května 2006 Asi Vás zklamu, jak už tady někdo psal, quartzové hodinky nemají moc velkou sběratelskou hodnotu. Leda že by to byly původní české quartzové strojky. Ve vašem případě si nejsem jistý, jaký typ strojku v hodinkách je. Není to napsáno na dýnku? Něco jako cal.715?
kamil_m Odesláno 12. května 2006 Nahlásit Odesláno 12. května 2006 Jsou to ty hodinky druhe zhora. Copak to oznaceni "sport" ? Kupoval jsem je vloni v hodinarstvi za 1300, tento stary web jsem nasel ve webovem archivu z roku 2003 (cifernik.cz). Je mi naprosto jasne ze hodnota sberatelska neni zadna, spise muj dotaz smeroval k tomu jsou-li kvalitni ohledne funkcnosti, jsou li to prave primky - myslim ze urcite, klasickym sportkam jsou hodne podobne korunkou, designem a provedenim sroubovaciho zaveru.to Procpak se jmenuji SPORT ? Dekuji
Prokop Odesláno 12. května 2006 Nahlásit Odesláno 12. května 2006 Originální české primky to jsou. Mohu Vám také potvrdit, že byste neměl mít potíže s kvalitou. Podle doby koupě, by se již mohlo jednat o nerezové pouzdro (bylo by to na dýnku vyznačeno), pokud ne, i tak by měly splňit bez problému službu. Strojek v nich je švýcarské značky Ronda, takže i na něj bude spoleh.
kamil_m Odesláno 12. května 2006 Nahlásit Odesláno 12. května 2006 to prim: Dekuji moc za vyjadreni! Myslim ze ocelove bude jen sroubovaci vicko. Jeste posliam jeden obr. ze skeneru a slibuji ze uz sem nic takoveho nebudu davat!
X-Bob Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Přidávám svoje první Prim Sport, Quartz, WR 200m
X-Bob Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 To napodruhé už mi to půjde, snad...
odklizec Odesláno 13. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Přidávám svoje první Prim Sport, Quartz, WR 200m Asi by bylo dobre dat to do Prodejnich prispevku a tady to smazat. Tohle myslim neni prodejni diskuze A nezapomen uvest cenu. EDIT: Beru zpet, nejak se mi asi zamlzilo videni a precetl jsem Prodavam Asi mi na oci pada vlci mlha..
Návštěvník Kamil Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Přidávám svoje první Prim Sport, Quartz, WR 200m Asi by bylo dobre dat to do Prodejnich prispevku a tady to smazat. Tohle myslim neni prodejni diskuze A nezapomen uvest cenu. Vždyť on je snad neprodává? Jenom ukazuje. To X-Bob: Ty se mi líbí, kdyby v tom byla mechanika... Vyráběl je Elton nebo je to Čína? Barva na lunetě v trojúhelníku je nějaká divná. To je originál nebo jsi to tam domalovával sám?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se