Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Asi už mi parádně šibe, ale jen co sem prodal Damaska, už už začínam pociťovat nedostatek variability :)

Musím se teď držet rozpočtem hodně při zemi, takže je jasné že žádná haute horologie to nebude Přesto, že sem chronografy už jedno zavrhl jako totalně neužitečnou komplikaci, měly svoje kouzlo, ale asi jsem v rozpoložení dát jim ještě šanci. Moje úvaha je taková, že na titěrné sekundovce tolik nevadí trhaný pohyb quartzu. Stejně tak sem nevyzkoušel žádnou variaci na PVD, tak si říkám, že bych to i spojil. Designově považuju za "svatý grál" Omega Speedmaster, Bell&Ross BR126, Sinn 356 Flieger, Sinn 103...někdě v těchto vodách bych rád aby se designově pohybovaly.

Zadání je tedy následující:

-cena do cca 10.000 Kč

-chronograf

-tmavý dial

-velikost 40-42mm

-quartz nebo ecodrive

-min 100m WR

Za bonus bych považoval:

-pvd pozdra

-tah

-dobrá luminiscence

-instrumenál/military styl

-datumovka

Zde již moji aktuální favorité:

1) CITIZEN CA0244-59E

Posted Image

-prům 39.5mm, pvd, ecodrive, cena do 400USD bez daně, novinka(tzn nedá se o nich moc zjistit moc detailů), detailní fotka

2) SEIKO SBPP007

Posted Image

-prům 41mm, pvd, quartz, cena cca 500USD ale oficiálně vyprodáno :(, prodejní profil u Seiya

3) SEIKO SNA139P

Posted Image

-prům 40mm, titan, quartz cena cca 200USD ale oficiálně vyprodáno :(, prodejní profil 21jewels

4) SEIKO SBPP001

Posted Image

-prům 40mm, quartz, cena cca 500USD, prodejní profil Seiya

-tyhle si ale asi rovnou zakážu...jak se říká 2x nevstoupíš do téže řeky a já už sem měl bílou variantu.

...tak a teď mi kluci zkuste pomoct to rozseknout případně navrhnout další varianty...

Upraveno uživatelem efreeti
Odesláno (upraveno)

Jeden cas jsem dost koukal po Maurice Lacroix Miros Chrono.... Krasny hodinky, strojek mel termoregulaci takze super presny... Jen to je Limited edition tak nevim jestli jsou jeste vubec k mani. Driv se dali sehnat v ebay aukci i mezi 400 - 500 Euro.

EDIT foto:

post-6982-064044800 1321085894.jpg

Upraveno uživatelem Dantechno
Návštěvník G-Shock
Odesláno

Jeden cas jsem dost koukal po Maurice Lacroix Miros Chrono.... Krasny hodinky, strojek mel termoregulaci takze super presny... Jen to je Limited edition tak nevim jestli jsou jeste vubec k mani. Driv se dali sehnat v ebay aukci i mezi 400 - 500 Euro.

Jojo Miros chrona jsou fajn, ale sehnat se moc nedají.. přesně jak říká Dan.

Odesláno

Díky za pár tipů.

Wenger ..nemám z nich moc dobrý pocit...dial ok, ale nožky to absolutně zabíjí

Seiko SNN237 ..taky sem na ně natrefil, ale myslímm že mají diametr 43mm což je pro me určitě moc, navíc ten kroužek pouze s indexy mi připadá dost nevyužitý. Možna na živo to tak nebije do očí jako na fotkách: http://www.monsterwatches.eu/eu/index.php/seiko-chronos/7t94-chrono/snn237 Jinak je to blízko tomu co hledám.

Maurice Lacroix Miros Chrono ... nebere mě ta barevná kombinace, celkově to podle mě postrádá designovou čistotu nebo jak to mám specifikovat

Tissot PRC200 ...jak už sem psal výše, 2x nevstoupím do stejné řeky. Už sem je měl v bílé, teď je má otec a nestěžuje si. Jsou to fajn hodinky, možná proto jsou i tak provařené(rozuměj známé).

Odesláno

Za deset litrů bych nepřemejšlel ani sekundu a koupil bych tady ty x-windy co se válej na bazaru,vůbec nechápu,že tam sou tak dlouho takový pěkný hodinky za babku..ale je fakt,že tvýmu zadání to nevyhovuje,není to quartz,sou trochu větší a není to PVD,za to to jsou pěkný,automatický chronografy

Odesláno

Za deset litrů bych nepřemejšlel ani sekundu a koupil bych tady ty x-windy co se válej na bazaru,vůbec nechápu,že tam sou tak dlouho takový pěkný hodinky za babku..ale je fakt,že tvýmu zadání to nevyhovuje,není to quartz,sou trochu větší a není to PVD,za to to jsou pěkný,automatický chronografy

Už sem lecos vyzkoušel a jedno vím jistě...už nikdy nechci kombinaci světlého dialu, lesklých ruček a chrona...člověk na to vždycky musí čumět jak puk než vůbec rozezná kolik je hodin. Kolikrát sem si říkal, že to musí vypadat jako, že neumím poznávat hodiny.

Jinak co se rozměrů týká tak mám vyzkoušené, že diametr nad 42mm a lug-to-lug nad 46mm je na mé ruce nenositelné...x-windy jsou rozměrově úplně někde jinde.

Odesláno (upraveno)

ORIENT ? Jinak z těch tří co jsi postnul SEIKO SBPP001.Měl jsem je a pecka,bejt mohutnější tak si je nechám.

post-8590-002550300 1321356306.jpg

post-8590-077005700 1321356826.jpg

Upraveno uživatelem vraby
Odesláno

Vraby...z toho co sem mel za hodky ja a co ty, usuzuju, ze mame asi dost podobny vkus.

SBPP001...Ja mel ty bile, zpracovanim tahu/pouzdra/dialu sem byl uplne uneseny, ale po nejake dobe mi vadil prave ten bily cifr. Dalsi vec co byla, objektivne vzato k h...u, byl ten alarm. Ale byt cerne tak je mam asi dodnes.

Ty cerne Orienty co si postnul vypadaji dost dobre ...ale jednu vec vim, ze bych nezkousnul...bily datumovy venec na cernem dialu

Odesláno

Co VICTORINOX Swiss Army co jsou v prodejnim vlakne, cena vyborna a od te doby co ma Victorinox tak na nej nedam dopustit, ty moje jsou teda spickove zmaknuty.

Odesláno

Vraby...z toho co sem mel za hodky ja a co ty, usuzuju, ze mame asi dost podobny vkus.

Ty cerne Orienty co si postnul vypadaji dost dobre ...ale jednu vec vim, ze bych nezkousnul...bily datumovy venec na cernem dialu

Tak to je taky jedna z věcí co mě na hodinkách s.re.
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...