Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zkus to ještě odvzdušnit. V tenké trubce může být bublina vzduchu, která stojí na místě a omezuje průtok. Měl jsem stejný problém, topný žebřík v koupelně připojený půlcoulkami. Při výměně ventilu jsem vypustil vodu a po napuštění netopil. Z odvzdušňováku tekla voda, tak jsem špakuloval, co s tím. Nakonec jsem otevřel odvzdušňovák, odpustil přes něj asi 10 l vody a najednou to začalo topit.

Odesláno

Zkus to ještě odvzdušnit. V tenké trubce může být bublina vzduchu, která stojí na místě a omezuje průtok. Měl jsem stejný problém, topný žebřík v koupelně připojený půlcoulkami. Při výměně ventilu jsem vypustil vodu a po napuštění netopil. Z odvzdušňováku tekla voda, tak jsem špakuloval, co s tím. Nakonec jsem otevřel odvzdušňovák, odpustil přes něj asi 10 l vody a najednou to začalo topit.

k tomu bych se taky přiklonil, ta zatáčka na trubce se mi nepozdává. Hodně záleží na tom jak jsou všecky ty trubky a radiátory vyspádované aby ten vzduch vybublal. Odvzdušňovák by měl být na nejvyšším místě. Zkusit odvzdušnit a to tak že hodně otevřít odvzdušňovák aby se to v trubkách hnulo. Nevím jak tenhle regulační ventil funguje, u klasických kohoutů se mi osvědčilo odvzdušnit to při zavřeném kohoutu a pak znova při otevřeném.
Odesláno (upraveno)

http://hobby.idnes.c...hobby-domov_mce

Odstavec o vytlačování vzduchové bubliny zpátečkou:

Do tohoto okamžiku se tato rada shoduje s většinou nabízených receptů (jde o to, zda mít termostatické ventily zavřené, či otevřené). Další postup doporučujeme v případě obtíží vyzkoušet na vlastní kůži: "Před odvzdušněním radiátoru zcela uzavřu termostatický ventil a potom pootevřu odvzdušňovací ventil, přičemž voda ze zpátečky postupně vytlačuje vzduch z radiátoru potud, až z odvzdušňovacího ventilu odchází jen voda. Potom uzavřu odvzdušňovací ventil radiátoru a nastavím termostatický ventil na požadovanou polohu. Takto postupně odvzdušním všechny radiátory v domku a jdu dopustit (případně vypustit) vodu do soustavy tak, aby tlak v soustavě byl v mezích předepsaného tlaku vody." Vypadá to logicky.Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jak-spravne-odvzdusnit-radiator-co-clovek-to-jiny-nazor-p2q-/hobby-domov.aspx?c=A090115_115937_hobby-domov_mce

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno

http://hobby.idnes.c...hobby-domov_mce

Odstavec o vytlačování vzduchové bubliny zpátečkou:

Do tohoto okamžiku se tato rada shoduje s většinou nabízených receptů (jde o to, zda mít termostatické ventily zavřené, či otevřené). Další postup doporučujeme v případě obtíží vyzkoušet na vlastní kůži: "Před odvzdušněním radiátoru zcela uzavřu termostatický ventil a potom pootevřu odvzdušňovací ventil, přičemž voda ze zpátečky postupně vytlačuje vzduch z radiátoru potud, až z odvzdušňovacího ventilu odchází jen voda. Potom uzavřu odvzdušňovací ventil radiátoru a nastavím termostatický ventil na požadovanou polohu. Takto postupně odvzdušním všechny radiátory v domku a jdu dopustit (případně vypustit) vodu do soustavy tak, aby tlak v soustavě byl v mezích předepsaného tlaku vody." Vypadá to logicky.Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jak-spravne-odvzdusnit-radiator-co-clovek-to-jiny-nazor-p2q-/hobby-domov.aspx?c=A090115_115937_hobby-domov_mce

Toto je jediný správny spôsob odvzdušňovania radiátorov pripojených na ÚK týmto spôsobom - prívod hore, spiatočka dole.

Jednoznačne zatvoriť prívod a odvzdušňovať cez spiatočku.

Odesláno (upraveno)

Stačilo by vyměnit termoventil na radiátoru za termoventil pro samotížné systémy , ten má průtok velký dost.Tím by se to vyřešilo.

U toho odvzdušňování jestli otevřený nebo zavřený ventil je jedno. Důležitější je vypnout čerpadlo a pak teprve odvzdušňovat, jinak se s těma bublinama honíte po baráku

Upraveno uživatelem Ripet

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...