Přejít na obsah

Steinhart "Nav B-Uhr II 44 mm hand driven"

Ondrej71

Doporučené příspěvky

Takisto gratulujem , pekné mechanické watches...mám dve otázky...vlastním steinhart marine model a chcel by som vedieť koľko krát postačuje dotiahnuť korunkou ? a druhá otázka ako presne nastaviť sekundovku ? (pootočením korunkou proti to ide zastaviť-netrpí tým strojček ? )

Po necelých dvoch týždňov mi vychádzajú tieto dva údaje,po 24 h. cca -2 s.,na plno natiahnuté vydržia tykať 53 hod.

Všetkým chronomagom krásne vianoce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som sa dockal. Moje som uz mal na ruke. Je to nadhera. Par foto je vo vlakne: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44433-vianoce-so-steinhart/

Tiez by ma zaujimala vec ohladom natahovania. Hacking na nich nie je, tak sa snazim rucicky nastavit vtedy, ked je sekundovka na "00" :D

Presnost som este nemeral.

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

Zdravím, přesně tyhle mám v hledáčku a to hlavně díky Chronomagu. Původně jsem tu na webu hledal nějaké informace k mojim vintage šuplíkovkám, ale chronobundus měl v mém případě inkubační dobu cca 2 dny :) Rád bych se zeptal, jestli nemáte někdo zkušenost týkající se zmagnetizování těchto hodinek. Minulý týden jsem se dočetl ve Watch magazine, že hodinky s průhledným dýnkem tímto můžou trpět - například při procházení bezpečnostních rámů. Nejsem sice v letadle každý měsíc, ale mrzelo by mě nevzít pilotky občas proletět na jih ;) díky...

Odkaz ke komentáři

Zdravím, přesně tyhle mám v hledáčku a to hlavně díky Chronomagu. Původně jsem tu na webu hledal nějaké informace k mojim vintage šuplíkovkám, ale chronobundus měl v mém případě inkubační dobu cca 2 dny :) Rád bych se zeptal, jestli nemáte někdo zkušenost týkající se zmagnetizování těchto hodinek. Minulý týden jsem se dočetl ve Watch magazine, že hodinky s průhledným dýnkem tímto můžou trpět - například při procházení bezpečnostních rámů. Nejsem sice v letadle každý měsíc, ale mrzelo by mě nevzít pilotky občas proletět na jih ;) díky...

Ochranou proti zmagnetizovaniu je puzdro z makkeho zeleza. Tieto ho nemaju. Ale riesenim by bolo mozno aj to, ze pred prejdenim ochranym ramom si ich das dolu. Najlepsie colnikovi a potom si ich nasadis.

Kazdopadne by som si s tym tazku hlavu nerobil, pretoze v nasom okoli je tolko elektromagnetickeho smogu - mobil, mikrovlnka atd, ze ten ram im neuskodi :D

Odkaz ke komentáři

Ochranou proti zmagnetizovaniu je puzdro z makkeho zeleza. Tieto ho nemaju. Ale riesenim by bolo mozno aj to, ze pred prejdenim ochranym ramom si ich das dolu. Najlepsie colnikovi a potom si ich nasadis.

Kazdopadne by som si s tym tazku hlavu nerobil, pretoze v nasom okoli je tolko elektromagnetickeho smogu - mobil, mikrovlnka atd, ze ten ram im neuskodi :D

Nj, jenže celník to nechá projet bezpečnostním skenerem a to je to samé řekl bych, ne-li dokonce horší...možná by pomohlo dát je do nějaké uzavíratelné plechovky nebo tak, mě teď napadlo...nicméně mě to neodradí, jsou to nádherné hodinky a do půl roku je musím mít! A případné odmagnetizování snad nebude zase až taková rána do rodinného rozpočtu...doufám...

Odkaz ke komentáři

Nj, jenže celník to nechá projet bezpečnostním skenerem a to je to samé řekl bych, ne-li dokonce horší...možná by pomohlo dát je do nějaké uzavíratelné plechovky nebo tak, mě teď napadlo...nicméně mě to neodradí, jsou to nádherné hodinky a do půl roku je musím mít! A případné odmagnetizování snad nebude zase až taková rána do rodinného rozpočtu...doufám...

Tak ja to vidim uz len na to olovene puzdro :D To by to malo ochranit :D

Ale vazne, nemas sa coho bat. Je to minimalna uroven, ta ti poskodit hodinky nemoze.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...