Kreuzdorf Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 Sice je to taková blbost, ale nedá mi to nepochlubit se, páč z nich mám radost :-) Nové hodinky jsou sice technicky dokonalé, krásné, neošoupané, ale jedno jim chybí a to příběh, ten teprve musí získat s časem. Vintage hodinky vždycky nějaký příběh mají, ať už ho známe (to jsou ty Primky po dědovi), nebo si ho musíme domýšlet. Co mě ta těhle hodinkách zaujalo, je zajímavý vzhled. Jsou to sice obyčejné kolíčkovky, ale mají pěkný swiss zdobený strojek, na který je (dobově neobvykle) průhled přes dýnko, zajímavý plastický cifr a poměděné ručky, což se moc často nevidí. Mimostředná vteřinovka k nim úplně perfektně sedne. U mě byl příběh těchto hodinek následující; poctivě vyaukrováno, předáno hodináři k vyčištění a promazáni a pak uloženo "k uzrání" co s nima dál. Chodil jsem kolem nich asi půl roku. Zaujalo mě, že hodinky byly původně pozlacené, ale zřejmě mocným nošením zůstaly na plášti jen drobné stopy zlata. Jenže pouzdro není dobově z mosazi, ale z nějakého stříbrného kovu (mám podezření na nerez, na pouzdru je vyražený nečitelný nápis, který začíná inn.... a končí na swiss), který je poměrně tvrdý a dá se dobře leštit. A tak jsem se rozhodnul dát je komplet do stříbrné. Takže nastalo nejdřív broušení, smirk 2000 na dřívku, mosazný a plastový kotouč na dremlu, potom filcový kotouč a jemná brusná pasta, všechno poctivě pod lupou. A nakonec hezky ručně u TV doladit. Je důležité používat při broušení tvrdou podložku, jinak se omelou hrany pouzdra a je to celé na ho...zení do koše. Nakonec ultrazvuková čistička, ořemenování, přeleštění a hurá na ruku. Kupodivu jsou i celkem přesné, kolem 1 min. za 24hod., což je vzhledem k typu strojku a jeho stáří více než dostatečné. Takže pár fotek nakonec. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leviathan Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Klobuk dolu. Len otazka preco si ich nenechal pozlatit, ked pises, ze povodne boli pozlatene? Mozno je to blba otazka.A asi by som pouvazoval nad inym remenom. Pride mi prilis robustny. Sklo si lestil tiez? Vyzera v podozrivo dobrej kondicii. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kreuzdorf Odesláno 7. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Klobuk dolu. Len otazka preco si ich nenechal pozlatit, ked pises, ze povodne boli pozlatene? Mozno je to blba otazka. A asi by som pouvazoval nad inym remenom. Pride mi prilis robustny. Sklo si lestil tiez? Vyzera v podozrivo dobrej kondicii. Jasně sklíčko (sklíčka) jsou rozleštěná obě. Výborně mi funguje Displex. No to zlacení je zajímavá myšlenka, možná k tomu uzraju, ale tuhle technologii ještě nemám logisticky zmáknutou (u koho, jak zajistit aby víčka šla zpět naklapnout a zavity zašroubovat, atd). Řemen jsem vzal co dům dal, asi máš pravdu... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Tak to je hodně super kousek, ta průhledná luneta s indexy, to je opravdu nadheraZkus udělat fotky bez blesku na denním světle, aby hodinyk lépe vynikly, takhle je kazí ty odlesky, jinak s páskem taky souhlasím, dal bych tam něco jiného Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kreuzdorf Odesláno 7. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Tak to je hodně super kousek, ta průhledná luneta s indexy, to je opravdu nadhera Zkus udělat fotky bez blesku na denním světle, aby hodinyk lépe vynikly, takhle je kazí ty odlesky, jinak s páskem taky souhlasím, dal bych tam něco jiného Když ono už ve 23 30 moc světla není :-D Sorry, foťák mám celkem slušnej (včetně komplet manuálního režimu), ale nějak si s ním nerozumím. Někdy žasnu, že když ho půjčím někomu kdo fotit umí, vypadnou úplně super fotky. Možná by to chtělo nějaký stručný návod, jak fotit hodinky, nemá někdo? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svenda Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Především, tak jako je nejlepší fotit všechno, bez přímého blesku. A zkus se zaměřit víc na detaily, jít blíž k focenemu, opět to plati obecně, nejen pro hodinky. Světlo je dulezite, ale není hlavní, za každého světla se dá udělat zajímavá fotka. Kromě přímého blesku, ten krade dynamiku a prostor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svenda Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Jen tak placle mobilem pod lampou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kreuzdorf Odesláno 7. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Jen tak placle mobilem pod lampou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. OK, zkusím se příště polepšit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svenda Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Hele, zase jsi krasne zrenovoval hodinky, to je víc nez nějaký cvakanec. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kreuzdorf Odesláno 7. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Hele, zase jsi krasne zrenovoval hodinky, to je víc nez nějaký cvakanec. :-) JJ, díky, člověk nemůže být dobrej úplně ve všem :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kreuzdorf Odesláno 7. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Hele, zase jsi krasne zrenovoval hodinky, to je víc nez nějaký cvakanec. :-) P.S. tím teda nechci říct, že bych byl nějak dobrej v restaurování hodinek :-D Ale baví mě to o dost víc než focení, to je fakt ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivko9 Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 mám podobné, bohužel nefunkční, vzhledové krásný stav, ale nejdou, jsou natažené až do konce,asi jsou přetažené, může mi někdo poradit , co s tím a dále prosím o nějaké informace o této značce děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kreuzdorf Odesláno 10. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 mám podobné, bohužel nefunkční, vzhledové krásný stav, ale nejdou, jsou natažené až do konce,asi jsou přetažené, může mi někdo poradit , co s tím a dále prosím o nějaké informace o této značce děkuji Zajít k hodináři, je to jednoduchý kolíčkový stroj, nebude to asi nic vážného, možná stačí jen vyčistit. Nebyla by fotka jak vypadají v původním stavu? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Watch fan Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Pekne sis s nima vyhral, sikovnej! Vzpomnel jsem si, ze tu jedny v supliku taky mame, tak jen pro zajimavost Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kreuzdorf Odesláno 10. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Pekne sis s nima vyhral, sikovnej! Vzpomnel jsem si, ze tu jedny v supliku taky mame, tak jen pro zajimavost JJ, díky, když mě to baví a tak nějak uklidňuje :-) Tak to je zajímavý model, ten jsem ještě neviděl, bohužel tady už to na záchranu moc nevypadá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se