Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

dostal jsem od táty hodinky, které nosil můj děda. Nejsou však v dobrém stavu a u hodináře jsem nepochodil (jejich opravu není schopen udělat). Přikládám několik fotografií a budu rád, pokud mi někdo poradíte, zda je jejich oprava reálná (a cca jak nákladná), popř. kdo by ji udělal. V nejhorším případě bych se to pokusil udělat, bude-li alepoň dálkové odborné vedení.

Nejsem si jist, zda tato sekce je správná pro můj dotaz, ale ani nevím, co je to za značku.

Předem děkuji za reakce.

post-20386-099530400 1323532658.jpg

post-20386-090236800 1323532669.jpg

post-20386-046138400 1323532680.jpg

post-20386-010024300 1323532692.jpg

Odesláno

Ahoj,

ty jsou chudaci zrasovany, je videt, ze slouzily doslova do roztrhani [:)]. S opravou bude problem, protoze vsechny hlavni veci tam jsou spatne - ciselnik i pouzdro jsou pekne zrasovane. A zrovna ciselniku je skoda, protoze je smaltovany, to se na chronografech nevidi casto. Kalibr bez fotky strojku nepoznam, muzu jen tipovat nejaky Landeron nebo Venus. Pouzdro vypada, ze je take opravovane, tlacitka byla puvodne hranata, ale jedno se nekde potratilo, tak tam prisla nahrada s jinym tvarem. Natahovaci hridel s korunkou asi nebudou problem, stejne tak sklicko. S pouzdrem to bude horsi. A do strojku takhle clovek nevidi, tak tezko soudit na dalku...

Ale jinak zajimavy kousek, cenny predevsim pro Tebe jako kus rodinne historie.

Odesláno

Rozhodně hodně zajímavé hodinky. A jak jsou vlastně velké? Protože mně to připadá, že jsou hodně velké a pak by to asi byla předělávka z kapesních hodinek. Už jen podle toho smaltovaného ciferníku s maličkými subciferníčky.

Odesláno

Moc děkuji za odpověď a názor, co by se dalo opravit. Správně píšeš, že mají hodnotu osobní. Věcnou vzhledem ke stavu ani neočekávám. Kde bych mohl sehnat natahovací hřídel s korunkou a sklíčko? To jsou součástky, které nutně potřebují doplnit a vyměnit. Potom ještě doplnit jednu ručičku a jinak je asi nechám původní. Pokud by pouzdro bylo možné nějak vyleštit a mírně zahladit "šrámy", tak to bude super. Můžeš mi pomoct najít odpověď na moje otázky? Předem moc děkuji.

V 11. 12. 2011 v 14:17, 'Watch fan' napsal:

Ahoj,

ty jsou chudaci zrasovany, je videt, ze slouzily doslova do roztrhani [:)]. S opravou bude problem, protoze vsechny hlavni veci tam jsou spatne - ciselnik i pouzdro jsou pekne zrasovane. A zrovna ciselniku je skoda, protoze je smaltovany, to se na chronografech nevidi casto. Kalibr bez fotky strojku nepoznam, muzu jen tipovat nejaky Landeron nebo Venus. Pouzdro vypada, ze je take opravovane, tlacitka byla puvodne hranata, ale jedno se nekde potratilo, tak tam prisla nahrada s jinym tvarem. Natahovaci hridel s korunkou asi nebudou problem, stejne tak sklicko. S pouzdrem to bude horsi. A do strojku takhle clovek nevidi, tak tezko soudit na dalku...

Ale jinak zajimavy kousek, cenny predevsim pro Tebe jako kus rodinne historie.

Odesláno

Velikost změřím, až budu zpět doma. Měl by to však být původní kousek, neboť je děda dostal k 18. narozeninám (podle vyprávění táty).

V 11. 12. 2011 v 14:35, 'Karlos' napsal:

Rozhodně hodně zajímavé hodinky. A jak jsou vlastně velké? Protože mně to připadá, že jsou hodně velké a pak by to asi byla předělávka z kapesních hodinek. Už jen podle toho smaltovaného ciferníku s maličkými subciferníčky.

Odesláno

Natahovací hřídelka tam je, třeba je jen vyšroubovaná a ztracená korunka. A takovéhle věci mívají klasičtí hodináři, musíš pátrat. Dost informací o dobrých hodinářích najdeš i tady na fóru.

Odesláno

Ja bych si taky tipnul, že uvnitř bude Venus. Na stejné bázi se vyráběly mraky hodinek různých značek, někde se mi válí taky jeden takový klon. Cenově to není žádný trhák i když jsou v dobrém stavu, ale tyhle mají aspoň ještě divočejší ciferník, než bývá obvyklé. Otázka je, v jakém stavu jsou stopky, to bývala u tohohle kalibru dost háklivá část. Snad by je slušný hodinář rozchodil aspoň jako prostý časoměřič bez stopek. Ale bude to fuška aby vypadaly aspoň trochu k světu a cena opravy téměř s jistotou převýší cenu hodinek, pravděpodobně několikanásobně.

Jo a moc velký nebudou, jestli se moc nepletu tak kolem 38 mm.

Odesláno
  V 14. 12. 2011 v 20:24, 'Karlos' napsal:

Tady jedny jsou:

http://www.ebay.co.uk/itm/VINT-NATIONAL-PARK-ONE-PUSHER-JUMBO-CHRONOGRAPH-/350475633968

Velikost tedy bude asi opravdu těch 38 mm.

No, já myslím že to nejsou voni, ty z toho odkazu jsou o level nebo dva výš... Ono to jenom vypadá jako jednotlačítkový, páč tam jsou vylágrovaný čudle, ale původně to byl určitě obyčejný dvoutlačítkový chrono.

Je to spíš něco jako tohle.

Odesláno

Konečně jsem se dostal ke změření velikosti: 38mm bez korunky.

V 13. 12. 2011 v 15:28, 'palks' napsal:

Velikost změřím, až budu zpět doma. Měl by to však být původní kousek, neboť je děda dostal k 18. narozeninám (podle vyprávění táty).

Odesláno

S radostí na následující fotografii dokumentuji, jaký je stav hodinek aktuálně. Vděčím za takto významný posun Pepovi (Jičín) z tohoto fóra, který mi nabídl pomoc a následně ji také uskutečnil. Perfektní kluk a moc mu touto cestou ještě jednou děkuji. Sami můžete posoudit, jaký je to rozdíl. Nyní již pouze zvažuji, zda se pustit do jejich omlazení a pochromovat je, nebo je ponechat s patinou, kterou přinesla desetiletí jejich nošení. Zatím se kloním k ponechání patiny, neboť nejde o parádu, ale o památku na dědu.

Všem přeji šťastné a veselé svátky vánoční a v novém roce jen to dobré.

:santa: :santa: :santa:

V 10. 12. 2011 v 15:59, 'palks' napsal:

Dobrý den,

dostal jsem od táty hodinky, které nosil můj děda. Nejsou však v dobrém stavu a u hodináře jsem nepochodil (jejich opravu není schopen udělat). Přikládám několik fotografií a budu rád, pokud mi někdo poradíte, zda je jejich oprava reálná (a cca jak nákladná), popř. kdo by ji udělal. V nejhorším případě bych se to pokusil udělat, bude-li alepoň dálkové odborné vedení.

Nejsem si jist, zda tato sekce je správná pro můj dotaz, ale ani nevím, co je to za značku.

Předem děkuji za reakce.

post-20386-037242900 1324656102.jpg

Odesláno

Fungují kompletně - hodinky, vteřinovka i stopky. Měl jsem je při návštěvě rodičů na Štědrý den a bylo vidět, že tátovi udělalo velkou radost, jak jsou "zrenovované" a funkční.

V 28. 12. 2011 v 15:38, 'Klotzman' napsal:

No vida jak prokoukly - umytí ciferníku a nové sklo - to dělá divy. Jak dalece se je podařilo rozchodit - funguje i chrono ?

Odesláno
  V 30. 12. 2011 v 11:09, 'palks' napsal:

Fungují kompletně - hodinky, vteřinovka i stopky. Měl jsem je při návštěvě rodičů na Štědrý den a bylo vidět, že tátovi udělalo velkou radost, jak jsou "zrenovované" a funkční.

No na to . že jsem na zadním deklu napočítal 7 oprav...........

Odesláno
  V 30. 12. 2011 v 11:09, 'palks' napsal:

To s tim tatinkem je nejdulezitejsi - gratuluju. :-)
Odesláno
  V 31. 12. 2011 v 22:18, 'Jeremy' napsal:

To s tim tatinkem je nejdulezitejsi - gratuluju. :-)

TAK JO MOHL BYCH TO ROZVÉST ABY BYLA TA....NO JE TO TAKOVÝ JAKÝ TO JE ..PEPIK TI TO VYSVĚTLIL....DĚLAL JSEM CO JSEM ZA TĚCH 20 MIN MOHL.HIHI....PŘÍŠTĚ PŘINES NĚCO ROZUMĚJŠÍHO JOSEF

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...