Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nedá mi to nepochlubit se novým přírůstkem do mojí "Come back to USSR collection". Jedná se o automatické Poljot s řekl bych nezaměnitelným designem. Mám design 70.let celkem rád, vznikla zde spousta zajímavých a nadčasových věcí (až na některé zhovadilosti) a to nejen u hodinek, ale třeba i u aut, nebo eroplánů. Pouzdro je v zajímavé kombinaci broušeného a leštěného povrchu, funkce day-date s rychlonastavením data. Hodinky jsou v perfektním stavu (stačilo vyčistit a vyleštit) a v překvapivě (možná jen pro někoho) precizním provedení, zcela funkční a po nastavení velmi přesné. Velikost je v pohodě (38x43x14!!!). Nestydím se je občas i vyvenčit, moc přehledné tedy nejsou, ale jinak docela přitahují pozornost :-D

post-10875-047695900 1323982833.jpg

post-10875-080302700 1323982876.jpg

post-10875-065295900 1323982887.jpg

post-10875-077960900 1323982897.jpg

post-10875-053813800 1323982909.jpg

post-10875-013670500 1323982919.jpg

post-10875-015092400 1323982929.jpg

post-10875-047688200 1323982941.jpg

Odesláno

super. len skoda tej .... anglictiny...... :( to je uz v .. ked aj rusaci riesia po anglicky..

To je pravda, taky mám radši na ruských (sovětských) hodinkách azbuku. Vypadá to mnohem líp a kupodivu si člověk ještě na ty Vaskreseně a Ftorniky ještě po 20ti letech vzpomene :-) Teď mě obchod donutil občas si přečíst nějakou poptávku v ruštině v původním znění bez titulků, kupodivu se do toho člověk za chvíli zase dostane. Obchoduju s lidma z východu docela rád, sice je to vždycky na dýl, ale obchod se uzavírá podáním ruky, platba jde předem, má to něco do sebe. A holky tam mají nádherný... :-)
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Jo, jo, ty holky můžu potvrdit. Ale najít takovou, která není zlatokopka, to je těžké. Staré ruské hodinky, to je velké bohatství, tam existujou kalibry, které se nikdy do ciziny nedostaly a také pár takových, jejichž licenci koupili legálně od Zenithu, Jaeger Le Coultre a fakt je to dobrý. A ten jejich design, no to je bombózní věc, to se nikde jinde na zeměkouli nenajde. Já to mám prostě rád..... Ale pozor, hodně rusů jsou děsný kurvy, to my dobře známe, tak je lepší věřit jim trochu míň, lépe nevěřit vůbec.....

Odesláno

Jo, jo, ty holky můžu potvrdit. Ale najít takovou, která není zlatokopka, to je těžké. Staré ruské hodinky, to je velké bohatství, tam existujou kalibry, které se nikdy do ciziny nedostaly a také pár takových, jejichž licenci koupili legálně od Zenithu, Jaeger Le Coultre a fakt je to dobrý. A ten jejich design, no to je bombózní věc, to se nikde jinde na zeměkouli nenajde. Já to mám prostě rád..... Ale pozor, hodně rusů jsou děsný kurvy, to my dobře známe, tak je lepší věřit jim trochu míň, lépe nevěřit vůbec.....

Skoro celý Silvestr jsem strávil v rozhovoru nad ruskou vodkou, šampaňským a kaviárem s bývalým spolužákem, který v Rusku dost intezivně obchoduje už cca 15let. Už v tom umí chodit a nemá se vůbec špatně. Někdy jsou to fakt až neuvěřitelné story, něco jako Svéráz národního lovu, jen z Moskvy a okolí :-) Ale jinak ruský hodiny mám taky rád, zrovna mám jedny na ruce (jo a jednu původem Ukrajinku doma :-D )
Odesláno (upraveno)

boze vsak su strasneeeeee. to tu nikto nevie zakricat ze kral je nahy? alebo sa v niecom pletiem? to co je za uchylku obdivovat hnusne ruske hodinky? teda zazil som aj socik ale este som nevidel dobre ruske auto, este som nevidel dobry rusky televizor... skratka az na par vynimiek (ani ta vodka zasa nie je az taky zazrak...) som este kvalitny rusky vyrobok hadam ani nevidel - mam namysli bezne spotrebne vyrobky... skratka a dobre fuj fuj fuj :-) musel som... vyslo to zo mna :-)

Upraveno uživatelem spot
Odesláno

boze vsak su strasneeeeee. to tu nikto nevie zakricat ze kral je nahy? alebo sa v niecom pletiem? to co je za uchylku obdivovat hnusne ruske hodinky? teda zazil som aj socik ale este som nevidel dobre ruske auto, este som nevidel dobry rusky televizor... skratka az na par vynimiek (ani ta vodka zasa nie je az taky zazrak...) som este kvalitny rusky vyrobok hadam ani nevidel - mam namysli bezne spotrebne vyrobky... skratka a dobre fuj fuj fuj :-) musel som... vyslo to zo mna :-)

V pohodě, posluš si :-) Mimochodem, víš kdo vyhrál válku na východní frontě, sofistikované německé letouny, tanky atd, nebo ruská spotřební kovařina? A není to jen o množství. Nejsem žádný rusofil, ale ruský sklon k tomu řešit věci jednoduše je mi nějak pořád bližší. Možná by EU nebyla tam kde je, kdyby se tím řídila. Já bych si teda vzal na sibiř radši Ladu Nivu, než BMW X5, ale je to o názoru... :-)
Odesláno

keby som letel do vesmiru tak by som tiez asi chcel rusku raketu.... ale inak uz nic. slovom nic.

a ruske hodinky by som tam isto netahal. jedine keby som chcel odplasit mimozemstanov

V pohodě, posluš si :-) Mimochodem, víš kdo vyhrál válku na východní frontě, sofistikované německé letouny, tanky atd, nebo ruská spotřební kovařina? A není to jen o množství. Nejsem žádný rusofil, ale ruský sklon k tomu řešit věci jednoduše je mi nějak pořád bližší. Možná by EU nebyla tam kde je, kdyby se tím řídila. Já bych si teda vzal na sibiř radši Ladu Nivu, než BMW X5, ale je to o názoru... :-)

Odesláno

keby som letel do vesmiru tak by som tiez asi chcel rusku raketu.... ale inak uz nic. slovom nic.

a ruske hodinky by som tam isto netahal. jedine keby som chcel odplasit mimozemstanov

:-D No ono Ti taky dneska nic moc jinýho než prastará, ale spolehlivá ruská raketa pro let do vesmíru nezbývá... Jasně, já jsem taky nepsal, že ty hodinky jsou krásný, jsou prostě zajímavý, v dobrým stavu a vypovídají o době a místě vzniku, tím pro mě mají cenu, toť vše. Ale nemyslím si, že všechny ruský hodinky jsou hnusný a špatný, třeba Strely jsou fakt krásný (aspoň pro mě), ale žádný výkřik invence a originality to rozhodně není. Tož zatím.
Odesláno

No neviem či sa dá súčastná raketa Sojuz spolu s modulom Sojuz TMA-M nazvať prastarý. Je to síce jednorázová raketa ale v kozmickom programe je celosvetovo najspoľahlivejšia. A dnes jediná, ktorá rieši ISS.

A hodinky sú to zaujímavé. Niesom rusofil ale ruský prístup k veci sa mi páči. A oni vedia čo je dobré do ich krajiny. Ale ako každý, majú aj oni svoje "divoké" veci :-) A ženy majú nádherné :-)

Odesláno

No neviem či sa dá súčastná raketa Sojuz spolu s modulom Sojuz TMA-M nazvať prastarý. Je to síce jednorázová raketa ale v kozmickom programe je celosvetovo najspoľahlivejšia. A dnes jediná, ktorá rieši ISS.

A hodinky sú to zaujímavé. Niesom rusofil ale ruský prístup k veci sa mi páči. A oni vedia čo je dobré do ich krajiny. Ale ako každý, majú aj oni svoje "divoké" veci :-) A ženy majú nádherné :-)

No právě že Sojuz je ještě podstatně starší než tyhle hodiny a pořád slouží i když mnohem modernější raketoplány atd. už jsou v muzeu a o tom to právě je :-) Když vezmu třeba takovou AN-2, která byla projektovaná už před válkou, tak je to stále neuvěřitelně spolehlivý letadlo a navíc má člověk takovej pocit jistoty, že z toho nic neupadne a když teda náááhodou upadne, tak se nic moc nestane :-D U moderních eroplánů tenhle pocit fakt nemám
Odesláno

chvala ruskych hodiniek skoncila chvalou ruskych rakiet a ruskych lietadiel.... keby tie lietadla boli naozaj take dobre tak tu este dnes mame demitru, vasicka, mareka a rachunka... chlapi, z ruska nikdy nic dobre neprislo

Odesláno

chvala ruskych hodiniek skoncila chvalou ruskych rakiet a ruskych lietadiel.... keby tie lietadla boli naozaj take dobre tak tu este dnes mame demitru, vasicka, mareka a rachunka... chlapi, z ruska nikdy nic dobre neprislo

Nebyla to chyba letadla, bohužel... :-( Opět zafungoval lidský faktor, jako v 90% leteckých havárií. Kdyby tam byl na startu Boeing, tak s tím praští úplně stejně.
Odesláno

Ahoj, nezlob se na mě, ale nejdřív si prosím zjisti víc info, než toto napíšeš - např. toto http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/141568-za-pad-letadla-s-hokejisty-muze-definitivne-posadka/.

Hokejistů je mě velice líto ( jsem velkej fanda a sám "plácal na ledě" ), ale svádět vše na ruské věci je blbost.

Odesláno

No zrovna ruské rakety a lietadlá by som nespomínal. Rusi ani neodchytili najlepších nemcov a aj tak boli lepší po vojne. A keď spomeniem modernú éru tak niečo ako Migy a Suchoje boli a sú na špici, či sa to týka letových vlastností, pomeru ťahu k hmotnosti, špičkových rakiet, prilbových zameriavačov atď. To že majú inú taktiku a nedávajú toľko % z rozpočtu ako amíci, tak klobúk dole pred ich technikou. A spomínať ľudský faktor je ozaj nemiestne.

Odesláno (upraveno)

ono asi tie veci nie su o lietadlach a neda sa to od seba oddelit. aj v afrike lietaju ruske a americke lietadla a tie spolcnosti su povazovane za najnebezpecnejsie na svete. nie som na tu oblast odbornik ale myslim si ze je to o celom systeme. t.j. o lietadlach samych, o pravidelnom servisovani, o kontrole, o skoleniach posadky a o milion dalsich veciach - kvalite letisk atd atd... a ako celok ruska letecka doprava v tomto urcite zaostava a je povazovana za tu menej kvalitnu vo svete. o tom niet pochyb. a aby som sa vratil k hodinkam tak ruske hodinky su skarede nekvalitne. :-)) tak ako ruska letecka doprava, ako ruske auta, ako ruska SPOTREBNA elektronika (nie vesmirna) a ako mnoho ruskych veci, politikou konciac

a este k tym hokejistom, ak si dobre pamatam koncilo to vysetrovanie infoskami ze ten pilot tam nemal co robit. nemal dostatocne skolenia (jeden z tych dvoch) a dokonca bral nejake lieky, pocas ktorych nemal riadit lietadlo. skratka a dobre, typicky rusky bordel... lenze tam plati "nas mnogo"

Upraveno uživatelem spot
Odesláno

ono asi tie veci nie su o lietadlach a neda sa to od seba oddelit. aj v afrike lietaju ruske a americke lietadla a tie spolcnosti su povazovane za najnebezpecnejsie na svete. nie som na tu oblast odbornik ale myslim si ze je to o celom systeme. t.j. o lietadlach samych, o pravidelnom servisovani, o kontrole, o skoleniach posadky a o milion dalsich veciach - kvalite letisk atd atd... a ako celok ruska letecka doprava v tomto urcite zaostava a je povazovana za tu menej kvalitnu vo svete. o tom niet pochyb. a aby som sa vratil k hodinkam tak ruske hodinky su skarede nekvalitne. :-)) tak ako ruska letecka doprava, ako ruske auta, ako ruska SPOTREBNA elektronika (nie vesmirna) a ako mnoho ruskych veci, politikou konciac

a este k tym hokejistom, ak si dobre pamatam koncilo to vysetrovanie infoskami ze ten pilot tam nemal co robit. nemal dostatocne skolenia (jeden z tych dvoch) a dokonca bral nejake lieky, pocas ktorych nemal riadit lietadlo. skratka a dobre, typicky rusky bordel... lenze tam plati "nas mnogo"

Já se docela o letecké havárie zajímám, protože v letectví se říká, že nikdo nežije dost dlouho, aby stihl udělat všechny chyby svých předchůdců. První problém byl, že piloti nevyužili celou délku VPD, to je docela fatal error, protože pro pilota nic není zbytečnějšího než runway za sebou. Je jedno, že éro se normálně odlepí na 800m, pokud je dráha dlouhá 2500m, je potřeba to využít. Pak došlo k neshodě pilotů, jeden chtěl vzlet přerušit a druhý to chtěl odlepit. Došlo ke snížení tahu motorů a letadlo se odlepilo na rychlosti blízké pádové. V tu chvíli platí fyzikální zákony stejně, ať je letadlo ruské, americké, velké, nebo malé. Samozřejmě je mi líto hokejistů, na druhou stranu mi trochu vadí, že pokud by spadlo stejné éro s nějakejma místníma mužikama, tak se celá havárie odbude krátkou zprávičkou na páté straně novin. Je to přeci stejná tragédie, ať na palubě sedí kdokoliv. A k tomuhle už z mojí strany howgh. Ještě P.S. ruská politika je opravdu na blití (zvlášt v poslední době), ale to samořejmě nemá moc co dělat s kvalitou jejich především konstruktérské práce, které si vážím.
  • po 3 týdnech...
Návštěvník vterina
Odesláno

jestli mam spravne info tak ruske kalibry jsou vesmes okopirovane a vylepsene nemecke kalibry ukradene po valce.

jinak Poljot s rucnim natahem naprosto presne mechanicke hodinky. jedny jsem mel na zakladce a doladil jsem si je takovou packou na strojku +, - ze delali max 15 sec denne!!!!!

btw. gagarin taky pouzival poljot :-) kuly presnosti

Odesláno

Hodinky fakt zajímavý, vůbec jsem netušil, že v SSSR něco podobného vyráběli. Ale osobně jsem tedy rád, že doba tohoto vkusu je pryč. Tohle fakt ne. Ale respektuju emoce ostatních.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Mám rád sovietske hodinky a tento tank obzvlášť

Púzdro NOS, plne funkčné, včítane rýchlopresuvu dátumu.

Zostalo mi staré nerezové pomerne zachovalé púzdro ktoré budem predávať za symbolickú cenu, kôli prasknutému sklíčku.

Páni, tie individuálne hodnotenia politiky, rakiet a lietadiel od miestnych alergikov na všetko ruské sa mi páčia, pokračujte, dobre sa to číta.

post-14366-084791400 1338653479.jpg

post-14366-072541100 1338653492.jpg

post-14366-067593900 1338653513.jpg

post-14366-073435800 1338653526.jpg

Upraveno uživatelem Jafurak

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...